måndag, januari 30, 2012

Utställning i Simon's Town med svensk konstnärinna!

 Vår vän Gabi N tipsar om en intressant utställning på Simon's Town Library Hall, mitt emot polisstationen. 12 konstnärer ställer ut under det gemensamma namnet "artists of the south", och en av dem är svenska Ritha Holst. Ritha är bosatt i vattentornet i Vejbystrand i Skåne och målar underbara tavlor i akryl och olja.
KLICKA HÄR för att komma till hennes hemsida!

Utställningen äger endast rum den 11 februari kl 12.00-17.00.
Stort tack för tipset, Gabi!

lördag, januari 28, 2012

Vin-rea! 75 000 flaskor till halva priset!

Nu är det dags för Sydafrikanska Vinklubbens stora lagerrensning av utmärkta sydafrikanska viner igen! Skynda att fynda! Rean håller på fram till söndagen den 5 februari kl 24.00.
Hela 246 olika viner från 71 utvalda vingårdar reas ut.

KLICKA HÄR för att komma till hemsidan.

torsdag, januari 26, 2012

I fint väder samlades 22 personer på Vergenoegd för boulespel och lunch. På de 6 banor vi har ryms 36 personer, men vi har klot, så att om det kommer fler, kan vi ordna matchspel på gångarna också. Idag spelade vi på alla de sex banorna med 12 lag. Det blev många hårda matcher och endast ett lag lyckades vinna sina båda matcher.
Dagens segrare blev Thomas och Tore. Vi samlas igen nästa onsdag på Vergenoegd före kl. 11.00.

Alla är välkomna och ingen föranmälan behövs.
Tore

tisdag, januari 24, 2012

Hästkapplöpningar i Kapstaden på lördag!

På Kenilworth Race Track i Kapstaden blir det tjusiga hästkapplöpningar i elegant Ascot-anda nu på lördag. The J&B Met day hålls varje år den sista lördagen i januari. Gillar du hästar och hästsport är det här eventet för dig! Men även för dig som inte tidigare varit på något liknande är detta en spännande folkfest. Runt 50 000 åskådare brukar infinna sig och ha en rolig och festlig dag tillsammans. Eventet räknas till ett av de mest populära i Kapstaden under året.

KLICKA HÄR för att läsa om programmet, tider, biljettköp och alla annan information du behöver.

Tack för tipset, Jacob!

Skärpt straff för rattfylleri i Sverige

I svenska nyhetsmedia läser vi:

Sedan den 1 Jan 2012 blir en bilförare med 0,20-0,99 promille alkohol i utandningsluften dömd för rattfylleri och förlorar körkortet i 1 år (förut 2-3 mån). Om domen blir grovt rattfylleri, dvs 1,00 promille och högre, blir återkallelsetiden för körkortet minst 2 år (förut 1 år).
Övriga ev. straff (böter, fängelse, etc) är oförändrade.

söndag, januari 22, 2012

Tips på bra vätskeersättning!

Från våra sjukvårdkunniga vänner Eva och Göran F har vi fått följande viktiga tips:

"Nu tänkte vi komma med ett litet vätsketips när nu värmen tycks komma med besked och risken för att må dåligt pga vätskebrist blir mer påtaglig. I Sverige finns Resorb att köpa men man kan själv enkelt göra en egen vätskeersättning, som är billig och lika bra. Gör så här: 


1 liter kokt och avsvalnat vatten
6 tsk strösocker
0.5-1 tsk salt


Blanda ingredienserna och smaksätt med några droppar pressad citron eller 2 tsk koncentrerad apelsinjuice. Dricks sval eller rumstempererad och förvaras i kylskåp i högst ett dygn. Om man vill går drycken utmärkt att frysa för att sedan tas ut en stund innan man åker till golfbanan. Tinar så sakteliga under spelets gång och är då hela tiden kall och lättdrucken. Smakar alldeles utmärkt (olika tycke och smak förstås) och klart bättre än bara vatten eller någon sportdryck."

Tack kära vänner för jättebra tips!

lördag, januari 21, 2012

Segway off-road i Grabouw


Igår var vi ett äventyrligt gäng som gav oss iväg till Grabouw Country Club för att köra Segway off-road några timmar. Vi hade med oss vännerna Jessica, Acke, Gaby och Hasse T, och det blev en jättekul dag över stock och sten, som sedan avslutades med lätt lunch på ett Farm Stall i närheten.


Det är kul och inte speciellt svårt att köra Segway. Vår sydafrikanske gode vän Craig är en duktig pedagog som förklarar och iscensätter övningar innan det bär iväg ut i skog och mark med Craig som kunnig ledare.

Har ni själva lust att pröva Segway kan ni kontakta Craig Marshall på tel 074-190 9977 eller e-postadress enquiries@segwaytours.co.za
Hemsida kommer du till genom att klicka HÄR!

Tvåtimmarsturen off-road som vi gjorde costar R385 per person. Man kan vara max sex personer plus en ledare på turen. 

Craig har också fått rättigheterna i Sydafrika för att lansera Segway på golfbanor som ett alternativ till golfbil. Segway drar mindre el och sliter mindre på banan än vad en golfbil gör. Först ut blir golfbanan Mowbray i Kapstaden, som börjar hyra ut Segways med hållare för golfbagen i mitten av februari för R195 för 18 hål.

fredag, januari 20, 2012

I mycket varmt väder samlades vi 19 personer för årets andra bouleträff. 10 lag kämpade för att försöka vinna sina båda matcher.
Dagens seger togs hem av lag Bernt och Hans (gäst hos Ingemar) knappt före Åke Becker, som för dagen fick fick spela själv i laget. På tredje plats kom lag Bertil och Tore också med två segrar men sämre marginal. Nästa onsdag ses vi igen på Vergenoegd vingård. Alla är välkomna och ingen anmälan behövs, kom bara till vingården före kl. 11.00.
Väl mött!
Tore

Picknick-konserter på Paul Cluver

En halvtimmes bilfärd längs med motorvägen N2 från Somerset West ligger vingården Paul Cluver. Förutom mycket fina prisbelönade viner finns här en amfiteater där det sommartid ordnas jättetrevliga picknick-konserter. Man kan ta med sig sin egen picknick eller köpa på plats. Här finns också sushi att köpa och en bra vinbar.

På programmet i år finns t ex den jättepopulära gruppen Freshly Ground, som bl a uppträdde tillsammans med Shakira på fotbolls-VM 2010 och sjöng låten Waka Waka inför många miljoner tv-tittare runt hela världen. KLICKA HÄR så får ni ett smakprov på gruppens musik! Det blir säkert en kanonkonsert och vi har säkrat biljetter till den. Det finns bara 600 platser till varje konsert, så skynda er om ni vill beställa biljetter (via Computicket).

Och KLICKA HÄR så kommer ni till Paul Cluvers hemsida där alla konserter finns listade!

onsdag, januari 18, 2012

Riesling Rocks Festival på
Hartenberg Winefarm

Lördagen den 11 februari bjuder vingården Hartenberg in till stor Riesling festival där Rieslingviner från många olika vingårdar presenteras och erbjuds till provsmakning tillsammans med allehanda kulinariska läckerheter.
Det är Hartebergs kände vinmakare Carl Schultz som tagit initiativet och bjudit in “crème de la crème” av Sydafrikas Rieslingproducenter till denna festival till Rieslingvinets ära. Förutom Hartenbergs eget Riesling kommer Rieslingviner från vingårdarna Howard Booysen, Jordan, De Wetshof, Klein Constantia, Paul Cluver, Thelema and Groote Post att finnas för provning. Allt detta till musik framfört av lokala musiker.

Festivalen som alltså äger rum lördagen den 11 februari pågår mellan klockan 12.00 och 17.00 . Biljetter som kan köpas antingen direkt från Hartenberg eller via internet www.webtickets.co.za kostar R120 per person.

För ytterligare information ring Tel: (021)865-2541, Email: info@hartenbergestate.com eller besök www.hartenbergestate.com .
 

tisdag, januari 17, 2012

"Meet The Winemaker Dinners"
hos Manuka i Somerset West

Även i den här säsongen arrangerar, vinshoppen med tillhörande restaurang, Manuka i Somerset West vinprovningar med vinmakare från kända vingårdar i Western Cape. Nu kommande onsdag 25 januari kommer vinmakare Lukas Wentzel från vingården Groote Post att presentera 8 viner, bland annat “Old Man’s Range”, Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Riesling (alla 4* i Platters), Shiraz (4½*), och Pinot Noir. Detta tillsammans med en mycket trevlig och välsmakande middag till det facila priset R160.

Skynda att boka för detta är ett mycket populärt event som snabbt blir fullbokat.

"Meet The Winemaker Dinners" den 25 januari börjar 18.30/19.00 och bokas på Manuka
021 851 6060/087 1500 629
southeys@manuka.co.za

Själva var vi på ett par av dessa "Meet The Winemaker Dinners" hos Manuka redan förra säsongen och då var vi mycket nöjda med såväl vinprovningarna, presentationerna som maten och den trevliga stämningen. Så dessa månatligen återkommande arrangemang kan vi verkligen rekommendera.

Unikt erbjudande till Krugerparken!

Från vår vän Anna Becker-Frankel (golf pro på Devonvales golfbana i Stellenbosch) har vi fått detta mail med spännande inbjudan:

"Peter Frankel, min man, brukar åka med turister upp till Krugerparken. Peter är född på en gård precis utanför Krugerparken och kan området väldigt väl. 


Den 26e januari planerar han en sådan resa. Det finns plats för ytterligare 4 st personer (de är redan 4). Kostnaden är R 7200 per person. Detta inkluderar flyg till Johannesburg, minibuss fram och tillbaka till Kruger, boende på olika camps och tillbakaflyg till Cape Town på måndag den 30e januari.

Om Ni är intresserade, maila mig! anna.becker@pga.golf.se


Tack Anna! Hoppas några av våra läsare nappar på detta prisvärda och spännande äventyr!

måndag, januari 16, 2012

Svenska Vänskapsföreningens träff nummer 2 - på Blaauwklippen!

 Den för säsongen nya föreningen har snabbt vuxit sig stark, och har nu 117 medlemmar på facebook, och många av medlemmarna representerar en hel familj dessutom.

Konceptet är enkelt - alla är välkomna i föreningen oavsett ålder, kön och land. Gemensamt är ett intresse för Sydafrika och att stärka vänskap och kulturellt utbyte mellan Sydafrika och Sverige. Föreningen har ingen medlemsavgift och kommunikationen sker huvudsakligen genom dialog på föreningens sida på facebook.

Den första träffen hölls i november inne i Kapstaden och var mycket lyckad - se reportage på bloggen HÄR. Nu är det dags för föreningens andra träff, och denna gång ses vi i vindistrikten på vackra vingården Blaauwklippen, belägen på väg R44 mellan Somerset West och Stellenbosch. Koordinater S 33°58' 23.3" E 018°50' 51.0"
Väldigt nära och bekvämt för alla oss svenskar som bor i Somerset West med omnejd. Det vore kul om ni som tidigare inte varit med har lust att delta denna gång. Det blir en lunchträff på Blaauwklippen lördagen den 28 januari kl 13-17. Lunchen kostar R145 inkl. dricks men exkl. dryck. Till lunchen väljer man en huvudrätt och en dessert:

Huvudrätter
*Chicken & wild mushroom pie with summer vegetables
*Pan-fried line fish with salsa verde & chunky salad
*Steak sandwich with grilled beef rump, red onion marmelade & root vegetable crisps

Desserter
*Pavlova with Before & After apertif ice cream and passion fruit curd
*Blaauwklippen brandy creme brulee with almond praline ice cream and brandy snap

Anmälan (och ev. frågor) mailas till gabriella(at)solastrading.co.za eller sofia.contact(at)gmail.com  senast 23 januari. Meddela då vilka rätter ni väljer. Maten betalas sedan kontant vid ankomsten (jämna pengar tack!) och dryck betalas direkt till restaurangen.

Hoppas vi ses på träffen!

söndag, januari 15, 2012

Golfrundan som blev en vingårdsturné

I fredags skulle vi, tillsammans med vännerna Gaby och Hasse, testa en för oss ny golfbana, nämligen vackra Milnerton belägen på en liten halvö på Kapstadens norra kust. Men vädrets makter ville annorlunda. Regn och hård blåst tvingade oss till en bokstavlig "rain check", och vi fick göra alternativa dagsplaner.
 Det blev istället en mycket trevlig och god vinprovningsrunda i det lilla vindistriktet Durbanville Wine Valley strax öster om Kapstaden, beläget mellan motorvägarna N1 och N7. Här ligger 11 stycken fina vingårdar där flera av dem har bra och prisbelönade viner. Sju vingårdar har dessutom restauranger där man kan avnjuta en god lunch.

Vi besökte Durbanville Hills, Nitida (där vi åt en god lunch på trevliga restaurang Cassia) och Altydgedacht, och kom hem mätta och nöjda och med spännande viner i bakluckan.

Och igår kväll gjorde vi Kapstaden "by night". Vi hade en härlig danskväll på nattklubben Pigalle där orkestern, under välkände Ian Smiths ledning, spelade allt från Michael Jackson till Frank Sinatra. Och maten är fantastisk! Vi avnjöt ostron, crayfish, prawns och langoustines i långa banor. Och Philip i baren gör fortfarande Kapstadens bästa cocktails! Är ni sugna på en kul och god danskväll kan vi varmt rekommendera en kväll på Pigalle. KLICKA HÄR för att komma till Pigalles hemsida!

fredag, januari 13, 2012

Biljetter kvar till Wines For Life - skynda, skynda!

Det finns fortfarande biljetter kvar till evenemanget Wines For Life på vackra vingården Rustenberg i Stellenbosch den 15 februari kl 14.

Det blir vinprovningar, en riktig sydafrikansk braai och förstklassig underhållning med bl a Tripple and Touch och Måns Zelmerlöw. Evenemanget arrangeras av den svenska välgörenhetsorganisationen Star For Life och resebyrån Sydafrikaresor, och allt överskott går till välgörenhet i Sydafrika framför allt AIDS-projekt bland unga.

Om ni bor i Sydafrika hela eller delar av året får ni ett specialpris på R395 (i s f R595).
Biljetter beställs från Sydafrikaresor. Mejla johanna(at)sydafrikaresor.se och anmäl er så skickar hon en faktura och biljetter.

Läs mer om evenemanget HÄR!

Och HÄR kan du läsa den ursprungliga inbjudan här på bloggen!

torsdag, januari 12, 2012

I fint väder samlades 13 glada boulare för årets andra träff på vingården Vergenoegd. Deltagarna lottades i 6 lag och det blev 3 hårda matcher som alla slutade 13-12.
Dagens segrare blev Kerstin W och Tore, som vann sina båda matcher med minsta möjliga marginal, 13-12. På andra plats kom Bernt och Åke och på tredje plats kom Kerstin B och Sten, vilka båda vann två matcher. Vi ses igen nästa onsdag före kl. 11.00. Alla är välkomna - ingen föranmälan behövs.
Tore

onsdag, januari 11, 2012

Steven och Jacob spelar Joburg Open imorgon!

Glädjande besked från våra svenska golfvänner: Steven Jeppesen kom med på reservplats till Johannesburg Open som startar imorgon. Och Eva och Görans son Jacob Frick går caddie till Steven även på denna tävling.

Grabbarna går ut kl 09.50 imorgon bitti och vi hoppas Supersport sänder som vanligt, troligtvis från kl 12.

Vi önskar Steven och Jacob ett stort och varmt LYCKA TILL i Johannesburg!

Världsmästerskapen i Q-Scramble
årets kanske största golfhändelse

Den 3-4 april spelas årets upplaga av Världsmästerskapen i Q-Scramble på golfbanan Fancourt här i Sydafrika. Extra spännande blir det förstås att se om fjolårsvinnarna  i "Senior Champions"-klassen "Somerset United", som består av vännerna Acke, Eva F, Tore och Göran F, skall kunna försvara sin titel.
Q-Scramble är en golftävling som spelas sedan över 20 år tillbaka i Sverige. Tävlingens anmälningsavgifter går till en stor del till välgörande ändamål, för närvarande World Heath Organization's project "StopTB". Sedan några år tillbaka spelas tävlingen förutom i Sverige även i Spanien och Sydafrika, men fler länder står på tur. Världsfinalen spelas sedan förra året i här Sydafrika. Vinnarna i Sverige och Spanien inbjuds till Sydafrika för att spela Världsfinalen mot ett antal sydafrikanska lag som kvalificerat sig genom tävlingar på bl. a. Clovelly, (Strand i samband med "Fredagsgolfen" 9 mars) , Devovale, De Salze och Durbanville. En del sydafrikanska lag är dock direktkvalificerade till årets världsfinal däribland "Somerset United" som vi önskar ett stort LYCKA TILL!

tisdag, januari 10, 2012

Skynda, skynda, skynda ....
Vinseminarier på Backsberg

För dig som är lite extra intresserad av vin och vinkultur kommer här en fint erbjudande. Lördagen den 28:de januari kl. 10.00 och tisdagen den 31 januari kl. 18.00 bjuder vingården Backsberg
in till två intressanta vinseminarier. Båda seminarierna leds av Nancy Gilchrest (MW). "MW" står för Master of Wine och Nancy är en av 299 existerande Masters of Wine. Tillsammans med Master Sommelier är detta den högsta titel man kan få inom vinindustrin i hela världen.

Seminarie 1 - handlar om "Food and Wine Pairing". Ett praktiskt seminarium där deltagarna, under ledning av Nancy Gilchrest, själva får avsmaka vin och mat. Seminariet pågår ca 1 1/2 timme. Pris R200.

Seminarie 2 - fokuserar på dom mest kända druvorna som används i vinframställning. Deltagarna kommer under seminariet bland annat få prova viner från olika delar i världen. Pris R250

Mer information om seminarierna och hur man anmäler sig får man från Tanya Bowes, tanya@backsberg.co.za Tel: +27 (0)21 8755141 - och på Backsbergs egen hemsida HÄR där hittar man även mer information om Nancy Gilchrest och hennes bakgrund

måndag, januari 09, 2012

söndag, januari 08, 2012

Update från Jacob och Steven på Africa Open

Här kommer senaste nytt från golftävlingen i East London.
Jacob skriver:

"Vi missade cutten med två slag. Spelet var stabilt men puttarna ville inte i. Steven hade en väldig otur på fredagen då ett perfekt utslag på hål 17 träffade ett sprinklerlock och studsade till ett omöjligt läge. Vi har istället tränat under lördagen och idag flyger vi till Johannesburg i hopp om att det blir spel där nästa vecka. Förmodligen vet vi ingenting förrän på tisdag."

Vi håller tummarna för att Steven kommer med på Johannesburg Open nästa helg!
Ett stort LYCKA TILL från oss alla!

fredag, januari 06, 2012


Årets första bouleträff samlade 12 personer, som spelade i 6 lag. Vädret var fint och inte mycket vind.
Bäst spelade Lisbeth och Jan (holländare) som vann knappt före Monica och Kerstin. Vi samlas som vanligt nästa onsdag före
kl. 11.00 på vingården Vergenoegd.

torsdag, januari 05, 2012

Ny lägesrapport från Jacob och Steven

Idag började tävlingen Africa Open på East London Golf Club. Och vi har just fått en dagsrapport från caddie Jacob Frick där han berättar om hur det gått för Steven Jeppesen idag:

"Spelet idag var stabilt. Steven känner sig väldigt bekväm med sitt spel men tyvärr rullar inte puttarna hans väg. Han puttar bra men dom slinker 1-2 cm utanför koppen. East London har ett par stycken par 4 som man kan nå på utslaget men eftersom hålen är smala så spelar många smart genom att undvika drivern. Vädergudarna har varit på vår sida. Moln mer eller mindre hela dagen och en svag bris. Däremot är det ganska fuktigt här och det är inte vi Western Cape bor vana vid. Efter rundan tränade vi någon timma innan vi åkte till hotellet. Nu väntar en lugn kväll och i morgon startar vi från hål 9 kl. 11.30."

För er som inte tittat idag kan vi rapportera att Steven gick rundan på 2 under par, vilket räckte till en delad 71a plats. Ledaren, sydafrikanen Thomas Aiken, gick runt på jättefina 9 under par.

Väderleksutsikterna för East London i morgon ser ut ungefär som vädret var idag, d v s mest molnigt och endast svag vind.

Vi önskar grabbarna ett stort LYCKA TILL och skickar ett varm tack till Jacob för rapporten!

onsdag, januari 04, 2012

Senaste nytt från Jacob och Africa Open


Här kommer lite mer info och foton från Jacob Frick, direkt från East London:

"Inspelsvarvet skedde igår och vi spelade tillsammans med britten Sam Hutsby och finländaren Roope Kakko.


Vädret är bra och något varmare än i Somerset West / Kapstaden. Steven är i bra form och spelet känns stabilt.

Idag har vi tränat i ett par timmar och nu blir det en tidig kväll då vi slår ut redan 06.45 i morgon bitti. Bollen kommer att bestå av Daniel Denison, Paul Bradshaw och Steven.


Middag tillsammans med svenskarna Pelle Edberg, Peter Gustafsson och Joel Sjöholm står på agendan för kvällen."
Jacob tillägger att han tror att SuperSport sänder golfen mellan kl 12-16 varje dag. Vi får kolla i morgon - spännande!

Jacob Frick caddie på Africa Open

Jacob
Apropå vår vän Jacob Frick, son till Eva och Göran bosatta här i Somerset West, så är han just nu i East London för att gå caddie till sin gode vän Steven Jeppesen (som många av er träffat på vår Fredagsgolf som han gästat tidigare år) när han spelar Africa Open på East London Golf Club i Buffalo City nu i veckan 5-8 jan.

Steven
Den första inspelningsrundan igår gick riktigt bra enligt Jacob. Idag är det dags för ännu en inspelningsrunda innan allvaret börjar i morgon.

Tävlingarna kommer att sändas på sydafrikansk tv på någon av Supersports kanaler.
Vi håller tummarna allt vad vi orkar för paret Jacob och Steven!!

söndag, januari 01, 2012

Unikt besök på The World


The World är namnet på världens största privatägda yacht bestående av 165 lägenheter. Upplägget är av modell bostadsrättslägenhet där alla lägenhetsinnehavare är delägare i båten. Lägenheterna kostar ett antal tiotals miljoner kronor styck och den största är på över 400 kvm. Årsavgiften per lägenhet är ca 3 MSEK. Exklusive mat och dryck som går på ytterligare ca 350 000 kr. Dessutom måste man ständigt ha 65 MSEK i kontanta medel på sitt bankkonto som en likviditetsförsäkring. För att få köpa en lägenhet måste man även rekommenderas av minst tre andra lägenhetsinnehavare.

Båten seglar ständigt världen runt till olika spännande destinationer som lägenhetsinnehavarna själva röstat fram. Och nu under jul och nyår ligger den här i Kapstaden. Båten har en svensk kapten som dessutom är godvän till vår vän Jacob F. Så till vår förtjusning fick vi härom dagen följa med Jacob, Eva och Göran F på ett besök ombord på den fantastiska båten, något som inte är möjligt om man inte har specialtillstånd.
Kapten Erik och flickvän Caroline, som är lägenhetsinredare på båten, tog oss på en fantastisk tur ombord. Det hela sköttes mycket diskret och vi fick tyvärr inte ta några fotografier ombord eftersom detta är privata hem. Men på kommandobryggan kunde vi fotografera och likaså på den avspärrade kajen utanför båten. De övriga bilderna ni ser här har vi fått tillstånd från båten att använda, och har hämtat från deras hemsida.

Båten påminner till stor del om en mycket lyxig kryssningsbåt för ca 700 passagerare. Den mest påtagliga skillnaden är dock att det är betydligt glesare mellan hyttdörrarna. I normalfallen finns här bara ca 150 passagerare ombord, och är alla ombord är det ca 250 personer. Båten har också en fullskalig tennisbana, rejäl putting green, stort spa och fitness centre, konferensanläggning, lyxig livsmedelsbutik och speciella lek- och hobbyrum för tonåringar och barn.

Man har en egen teater och ett flertal eleganta restauranger, förstås. Tidigare fanns här också en driving range med utslag i vattnet och bollar som blev fiskmat när de hamnade i havet. Men den har nu ersatts av en simulator i speciellt rum. Båten har ett eget expertteam ombord som i samråd med lokala experter anordnar spännande exkursioner i varje hamn och båten stannar ofta en längre tid i hamn vilket ger gott om tid för utflykter och äventyr. Givetvis finns här också faciliteter för alla typer av vattensporter.

Lägenhetsinnehavarna är till största delen amerikaner, men två av lägenheterna ägs faktiskt av svenskar. Många är också européer och på sistone har en hel del australiensare köpt lägenheter ombord. Vi fick titta på en lägenhet som är till salu och den var verkligen mycket lyxig och elegant. Två rejäla sovrum med badrum en suite, ett arbetsrum (även det med badrum), ett stort vardagsrum och ett snyggt och välutrustat kök. Den här lägenheten är 120 kvm stor och säljs nu för ca 50 MSEK. De minsta lägenheterna på 30 kvm kostar ca 20 MSEK. Hejåhå!

Ett stort tack till Jacob som tog med oss på den här häftiga upplevelsen!

KLICKA HÄR om ni vill komma till båtens hemsida för att läsa mer.