onsdag, februari 29, 2012

Specialerbjudande på Hyatt!


Som vi tidigare skrivit om här på bloggen så har vi förhandlat fram ett bra specialerbjudande endast för våra bloggläsare, för en vistelse på Hyatt Regency Oubaai Golf Resort and Spa i George. Nu har äntligen specialerbjudande-koden blivit klar och registrerad och allt är klart för er att börja boka.

Erbjudandet gäller under mars och april och går ut på att man bokar och betalar två nätters boende och får då spela en runda golf gratis på deras fina linksbana (värde ca R1000 för 2 pers).

KLICKA HÄR för att komma till deras hemsida och boka, och skriv då in koden SC2012 i rutan för "Special Offer Code". Om det blir några problem med bokningen på den automatiska sidan så går det lika bra att skicka e-post till adressen: reservations.oubhr@hyatt.com
och uppge då koden SC2012 vid bokningstillfället.

Trevlig resa!

tisdag, februari 28, 2012

”Vill du veta någonting…. så fråga ugglan”

Spelar du golf på Strands golfklubb har du ofta möjlighet att komma till tals med ugglorna på 13e hålet. I trädet till höger om fairway sitter oftast en hel ugglefamilj till allmän beskådan. Om dom kan ge några praktiska råd beträffande golfspelet är väl tveksamt men dom är trevliga att se på. Stort tack Rolf S. för den fina bilden!

söndag, februari 26, 2012

Eva vann vår tävling om vistelse och golf på Hyatt!

Samira delar ut priset till Eva
I fredags firade Fredagsgolfen sin 100e tävlingsdag! Det blev en härlig tävling i bra golfväder som avslutades med champagneskålande efter målgång.

Som vanligt samlades vi alla ca 70 deltagare i klubbhuset efter tävlingen, där fina vingården Hartenberg dagen till ära bjöd på trevlig och välsmakande vinprovning. Sedan var de dags för prisutdelning som ni kan läsa mer om HÄR.

OCH - så var det också dags att kora vinnaren i den frågetävling vi anordnat här på bloggen nyligen. Det gällde att svara på frågan om vem som designat Hyatt Regency Oubaai Golf Resort and Spas fina golfbana. Alla deltagare klarade lätt att lämna det korrekta svaret Ernie Els, förstås. Så alla svaren lades i en ishink och dagens golfvinnare Babs utsågs till Fru Fortuna. Spänningen var förstås oliiiiidlig...och på den vinnande lappen stod namnet Eva F!

Eva har nyligen fyllt jämna år (det var väl 40...?), men den inplanerade lyxiga golftrippen fick ställas in då maken Göran fick ryggskott. Så därför blev glädjen dubbelt härlig när Eva nu plockade hem segern i tävlingen och tillsammans med Göran, som nu kurerat sin rygg, får ge sig av på en tvådagars vistelse på Hyatt inklusive en golfrunda på deras fina linksbana. Vi gratulerar och önskar dem en riktigt trevlig utflykt!

Sist men inte minst vill vi tacka alla er som deltog i tävlingen! Det är så skoj med er positiva feedback och ert engagemang som ger oss drivkraft att fortsätta med bloggandet.

torsdag, februari 23, 2012

Trots mulet väder och ganska kraftig blåst samlades 21 spelare på Vergenoegd denna onsdag.
Bästa lag blev Kerstin, Gunilla och Jan-Åke som vann sina båda matcher med minsta marginal före fyra andra lag som också vann sina båda matcher. Nästa onsdag samlas vi igen. Kom till Vergenoegd Wine Estate före kl. 11.00 och det behövs ingen föranmälan.
Tore

onsdag, februari 22, 2012

Fin golfdag och delikat middag i Kapstaden

Igår hade vi en mycket trevlig heldag inne i Kapstaden med vännerna Eva och Hasse L. Vi inledde övningarna vid lunchtid med att spela 18 hål på fina Rondebosch Golf Club. Under hela rundan har man det vackra Taffelberget som en fondkuliss i bakgrunden. Vi spelade bästboll tjejerna mot killarna, och efter att ha varit i ledning nästan hela rundan fick tjejerna se sig besegrade på de allra sista hålen.

Dagen avslutades med en trevlig och god middag på restaurangen 95 Keerom i Gardens, som utsetts till bästa italienska restaurangen i Kapstaden. Mums! Besök rekommenderas varmt.

tisdag, februari 21, 2012

Sushi för halva priset VARJE VARDAG!!

Vår kära vän och flitiga bloggläsare Elisabeth S har mejlat oss och berättar att Cape Town Fish Market nyligen ändrade sitt sushi-erbjudande till "2 for 1" varje vardag kl 10-17!! Alltså inte bara tisdagar, men i gengäld inte på kvällarna längre. Så nu kan vi sushifrossa varenda dag - yippie! KLICKA HÄR för att hitta din närmaste restaurang!

Alla goda ting är tre!

Minst tre! Men här kommer i alla fall tre jättebra tips:

1. Restaurangkedjan Cape Town Fish Market i Somerset Mall har sushi för "two for the price of one" hela dagen och kvällen varje tisdag. De allra flesta restaurangerna i franchisekedjan runt om i Kapstaden med omnejd har anammat denna policy. Så slå er ner vid rullbandet på någon av krogarna och plocka på er den ena läckra sushi-tallriken efter den andra! För mer info KLICKA HÄR eller se vår bok "Stjärnkrogar och favoritrestauranger i Sydafrika" på sid 111.

 2. Vingården Clos Malverne serverar mycket god lunch till det ofattbart låga priset R178 för fyrarättersmeny inklusive viner per glas! Har du ännu inte varit där är ett besök ett måste! Men boka tidigt eftersom stället är MYCKET populärt. Finaste utsikten har man förstås från terrassen. KLICKA HÄR så kommer du till hemsidan.

3. Vinbutiken Manuka på Main Road (hörnan Dummer Street) i Somerset West har söndagsöppet kl 9-15.30, vilket det krävs ett specialtillstånd för. Och hjälpsamma Morné har alltid bra tips och stort sortiment till bra pris. Så har du slut på vin någon söndag framöver och gäster till middag så vet du vem som kan rädda dig! HÄR har du deras hemsida.

söndag, februari 19, 2012

fredag, februari 17, 2012

Underbar vin-, mat- och musikfest för 300 svenskar i Stellenbosch!

Jacob F med Tomas Polacek, Sydafrikaresors ägare.
 I förrgår var det stor fest i svenskkolonin, minsann!! Resebyrån Sydafrikaresor och välgörenhetsorganisationen Star For Life bjöd in till en minnesvärd dag och kväll under namnet Wines For Life med spännande vinprovning, kul mingel, god braai-middag och jättefin underhållning på vackra vingården Rustenberg i Stellenboschs vindistrikt.
Maud Olofsson med sällskap
Hedersgäster var bl a Sveriges ambassadör i Sydafrika Peter Tejler, f d stadsrådet Maud Olofsson och Wines For Lifes grundare Dan och Christine Olofsson. Tio svenska journalister fanns också på plats, bl a från Aftonbladet.

Dan Olofsson, Star For Lifes grundare
Måns Zelmerlöw, Triple & Touch, The Real Group och delar av den fina sydafrikanska Star For Life-kören underhöll oss med jättefin musik under kvällen. Som grande finale samlades alla artister på scenen och rev av en massa härliga låtar tillsammans. Det blev bl a The Lions Sleeps Tonight, Pata Pata, All Night Long, Dancing Queen, Waka Waka, Africa, mm, och det gungade så härligt så hela publiken for upp ur stolarna och dansade och sjöng.
Måns Zelmerlöw och Eva L
Både Rustenberg och alla artister ställde upp gratis, så hela vinsten från våra inträden och de gåvobevis som såldes (och som även var lottsedlar i ett fint lotteri med skänkta priser) gick oavkortat till Star For Lifes verksamhet. Om denna organisation har vi skrivit flera gånger tidigare här på bloggen, men om ni har missat det kan ni läsa mer genom att klicka HÄR.

Och det bästa på hela kvällen var beskedet att detta kanske kan komma att bli ett årligt återkommande evenemang. Vi håller tummarna för att planerna går i lås!
Anders K, Dan Olofsson, Babro, Maud Olofsson, m fl dansar och sjunger...
...tillsammans med några av artisterna som gjorde detsamma!
Vännen Hasse L har tagit bilderna ni ser här och ytterligare en massa bra bilder som ni ser om ni KLICKAR HÄR. Stort TACK Hasse!

Även vår vän Gabriella K tog fina bilder och har gjort ett trevligt reportage som hon lagt ut på sin blogg - KLICKA HÄR!
På grund av det stora evenemanget på Rustenberg var vi lite färre spelare denna onsdag. Vi var 13 deltagare som delades in i 6 lag som spelade i det fina vädret.
Endast ett lag lyckades vinna sina båda matcher, nämligen lag Inger och Svante, som därmed stod som dagens vinnare. Vi samlas som vanligt på vingården Vergenoegd nästa onsdag före kl. 11.00. Alla är välkomna, ingen föranmälan behövs. / Tore

onsdag, februari 15, 2012

Vinn 2 nätter på Hyatt med golfrunda!!

För en liten tid sedan gjorde vi en resa längs med Garden Route bort till George för att titta på de internationella golftävlingarna på Fancourt under helgen. Vi bestämde oss för att skämma bort oss lite och bokade in oss på Hyatt Regency Oubaai Golf Resort & Spa vackert  beläget strax utanför George. 
Det blev en lyxig liten minisemester på ett underbart fint hotell. Gästerna körs omkring i golfbilar till sina rum ute i trädgården. Och rummen är stora och eleganta med egen liten uteplats. Det finns två restauranger att välja på, och vi vill särskilt rekommendera den nere vid vattnet som heter Waterside Grill (boka i god tid om du vill äta här!). Vägg i vägg ligger också en trevlig bar där personalen är duktig på att blanda goda drinkar och cocktails.
Waterside Grill
Hotellet har en egen golfbana av links-typ som sägs vara mycket fin. Vi hade planerat att spela den på vår hemresedag, men då hade det fina vädret bytts mot ösregn och blixt och dunder, så de planerna fick vi skippa.

Nu har vi gjort upp trevliga planer tillsammans med hotellets ledning. Dels utlyser vi här och nu en tävling där vinnaren vinner två nätters boende i dubbelrum på hotellet inklusive frukost och en fri golfrunda, allt för två personer förstås! Värde ca R5000! 
Och dessutom håller hotellet på att sätta ihop ett rabatterat hotellpaket för oss som inkluderar två nätter och en golfrunda. Båda ovanstående ska utnyttjas nu under mars eller april månad i år.
Del av hotellets golfbana
Den högtidliga officiella dragningen av vinnaren i tävlingen kommer att äga rum på Strand Golf Club på eftermiddagen den 24 februari, då vi firar den hundrade tävlingen i Fredagsgolfens historia. Om vinnaren inte är på plats då kommer han/hon att meddelas via mejl.

TÄVLINGEN
För att delta i tävlingen ska du besvara frågan som lyder: 
"Vem har designat golfbanan på Hyatt Regency Oubaai Golf Resort & Spa i George?"
VIKTIGTFör att ditt tävlingssvar ska vara giltigt ska du även intyga i mejlet att du kommer att vara på plats i Sydafrika under mars och/eller april nu i år 2012, och att du kommer att kunna utnyttja priset under den tiden om du vinner det!
Mejla ditt svar till vår mejladress som du hittar i bloggens "huvud" högst upp på denna sida. Tävlingen pågår fr o m nu och fram till torsdagen den 23 februari kl 09.00 sydafrikansk tid (08.00 svensk tid). 

VÅRT SPECIALERBJUDANDE
Boka två nätter på hotellet och får en fri golfrunda för två personer på hotellets fina golfbana (2 green fees=R980)!
Erbjudandet gäller under mars och april månad nu i år 2012.
Vi återkommer snarast med den kod som ska skrivas in i rutan för "Special offer code" när du bokar!

KLICKA HÄR för att läsa mer om Hyatt Regency Oubaai Golf Resort & Spa i George, och här kan du sedan också göra din bokning av specialerbjudandet!

måndag, februari 13, 2012

Denzel Washington-film med Kapstaden i centrum och svenska skådisar!

I förra veckan tipsade vår vän Jacob F oss om en ny film med Denzel Washington  som hade premiär nu i fredags, där handlingen utspelas i Cape Town. Vi såg filmen i helgen, och döm om vår förvåning när vi dessutom upptäckte två svenska skådespelare med hyggligt stora biroller i filmen, nämligen Fares Fares och Joel Kinnaman (som spelade huvudrollen i Snabba Cash). Och inte nog med det - filmen är regisserad av svensken Daniel Espinosa! Inte illa av en ung (f 1977) svensk regissör som bara gjort ett fåtal filmer tidigare att få regissera ett världsnamn som Denzel Washington, minsann!

Joel Kinnaman
Och hela filmen utspelar sig som sagt här i Cape Town, med en hel del fina vyer över staden. Filmen är en utpräglad action-rulle, med våldsamma scener, blodiga slagsmål, mycket pangpang och gastkramande biljakter. Denzel Washington är som alltid lysande i sin rolltolkning, men även våra svenska killar är mycket bra i sina roller. Vi försökte hitta minsta lilla svenska brytning hos Joel Kinnaman, men det finns faktiskt ingen - helt otroligt! Men så har han både svenskt och amerikanskt medborgarskap också, läser vi på nätet. Det här lär bli ett rejält genombrott i Hollywood för honom.

Fares Fares spelar en yrkesmördare vid namn Emile Vargas men har inga repliker att tala om, så hans eventuella accent förblir okänd för oss.

Espinosa och Fares
Vi såg filmen på biografen (med flera salonger) i Somerset Mall, ingång 4 vid food court'en med alla snabbmatsrestaurangerna. Beställer och betalar biljetterna gör man lätt som en plätt hemifrån datorn på DEN HÄR sajten. Sedan drar man bara samma kreditkort i automaten när man kommer till bion och så vips har man biljetterna i sin hand. Pris: R108 för två biljetter, d v s ungefär hälften så mycket som det kostar att gå på bio hemma i Sverige. Vill eller kan man inte köpa via internet går det givetvis bra att även köpa biljett i biografkassan, men då får man räkna med att komma lite tidigare och stå i kö.

Biografsalongen i Somerset Mall var kyligt luftkonditionerad, så ta gärna på er långbyxor och en tröja. Såvida ni inte har sydafrikanskt blod i ådrorna förstås, för i så fall räcker det bra med linne, shorts och flip flops.

söndag, februari 12, 2012

Kanotäventyr på Breede River

För en tid sedan gjorde vi en mycket lyckad utfärd till Breede River en dryg timmes bilresa från Somerset West. Det var sydafrikanska vänner till oss som samlat ihop en gäng på ca 20 personer för att åka och paddla kanot på floden, och sedan avsluta med en trevlig picknick i det gröna. Totalt var vi ca 30 personer under ledning av några trevliga och erfarna kanotexperter.
Det blev en tidig start hemifrån kl 07.30 och vidare i riktning mot Worcester. Kl 9 samlades vi på stranden där kanoterna låg prydligt uppradade. Dagen inleddes med te/kaffe och skorpor och en genomgång av våra skojfriska ledarkillar. Vi utrustades med var sin flytväst och vattentät bag att stoppa dricka, lite snacks, en handduk och solkräm med hög solskyddsfaktor i (solen verkligen bränner på floden!).

Och se'n bar det iväg, två i varje kanot förutom yngste deltagaren på 4 år som satt på durken mellan mamma och pappa. Totala paddlingssträckan var 7 km, men eftersom det var medströms hela vägen var det inte alls särskilt jobbigt. Och tempot anpassas så alla kan njuta av färden utan stress.
Halvvägs gjorde vi ett trevligt stopp för att dricka och äta lite tilltugg på en ö i mitten av floden. Höjdpunkten här, och kanske på hela paddlingen, var det Nappie Run som kanotledarkillarna anordnade här. Alla tog av sig sina flytvästar och satte dem uppochner, d v s man sticker in benen genom armhålen och knäpper runt midjan så flytvästen blir en slags blöja runt rumpan. Sen gick vi en kort sträcka till andra sidan av ön där vi plumsade ner i en liten sidoflod som i sakta mak gled förbi. Sittandes som i en stol på ganska grunt vatten lät vi oss sedan flyta ner utmed flodfåran tills våra kanotledare fiskade upp oss vid slutet och såg till att vi kom upp på stranden igen. Alla skrek av förtjusning och de som var snabba hann göra tre Nappie Runs innan det var dags att paddla vidare.
Efter ca två timmars paddlande kom vi till slutet på vår tur och där väntade minibussar på att ta oss tillbaka till utgångspunkten och våra parkerade bilar - och inte minst vår medhavda picknicklunch! Om man är lite lat går det också bra att låta kanotledarna fixa en catering-picknick i stället. Lunchen intogs på gräsmattan vid stranden, och många passade på att bada i floden och vila i skuggan på medhavda filtar.

Det här är en jättetrevlig utflykt som passar både vuxna, ungdomar och barn, och det är en väldigt kul aktivitet när vi svalor får ner släkt och vänner på besök hit till Kapstaden.

KLICKA HÄR för att komma till arrangörerna African Water Wanderers hemsida och läsa mer och/eller boka er egen kanotutflykt!

lördag, februari 11, 2012

Wines For Life fullbokat!

Den stora svenska vinprovardagen på Rustenberg nu på onsdag med artisterna Måns Zelmerlöw, Triple & Touch, The Real Group, m fl är nu helt slutsåld! Ni som hörsammat vår inbjudan via bloggen har fått ett förmånligt biljettpris på R395 (isf ordinarie pris R595). Ca 300 svenska vinälskare kommer att mingla, prova viner och njuta av förstklassig underhållning och en god grillmiddag, eller braai som det kallas i Sydafrika. Rustenbergs ägare Simon Barlow har också utlovat att vi kommer att få göra besök i vinkällaren i smågrupper.

Här är listan på vingårdar, viner och representanter som kommer att finnas på plats på Rustenberg på onsdag:

Neil Ellis (Nikki Ellis, PR & marketing mgr)
Neil Ellis Sauvignon Blanc 2011
Neil Ellis Chardonnay (Stellenbosch) 2009
Neil Ellis Cabernet Sauvignon 2009
Neil Ellis Shiraz 2009

Allesverlohren (Tanya Jordaan, brand mgr)
Allesverlohren Cabernet Sauvignon 2009
Allesverlohren Shiraz 2010
Allesverlohren Tinta Barocca 2009

Kanonkop (Johann Kriege, ägare och även ordf i WOSA)
Kadette 2010
Kadette Rose 2011
Cabernet Sauvignon 2008
Pinotage 2009
Paul Sauer 2008

Rustenberg (Simon Barlow, ägare)
Sauvignon Blanc 2010
Unoaked Chardonnay 2010
John X Merrimann 2008
Syrah 2009

Vriesenhof (Eddie Smit, sales & marketing mgr)
Vriesenhof Kallistra
Vriesenhof  Pinotage
Vriesenhof  Pinot Noir
Vriesenhof  Chardonnay

Hartenberg (Heleen Rabe, sales & marketing mgr)
Hartenberg  Sauvignon Blanc
Hartenberg  Weisser Riesling
Hartenberg  Cabernet Sauvignon/Shiraz
Hartenberg  Cabernet Sauvignon
Hartenberg  Shiraz
Hartenberg  Pinotage

Mulderbosch (Andrea Erwee, direct marketing/events mgr)
Mulderbosch  Sauvignon Blanc
Mulderbosch  Rose
Mulderbosch  Chardonnay
Mulderbosch  Faithfull Hound

KLICKA HÄR för att komma till eventets hemsida!
Det här kommer att bli en oförglömlig dag!
Vi ses på Rustenberg!

fredag, februari 10, 2012

Har du bokat Valentine's middag med din själs älskade?

Om inte så bör du genast kontakta din favoritkrog eftersom den 14 februari är en dag då sydafrikanerna går man ur huse för att äta och dricka gott och pussa lite extra på sin partner. De flesta restauranger erbjuder speciella menyer i kärlekens tecken på Alla Hjärtans Dag.

Vill du få tips på vart du kan gå rekommenderar vi att du bläddrar i vår bok "Stjärnkrogar och favoritrestauranger i Sydafrika" där vi i ord och bild berättar om de i vårt tycke bästa restaurangerna i Kapstadens vindistrikt. Ett annat alternativ är att du köper tidskriften Eat Out Magazine och väljer bland alla restauranger som finns listade där.
Denna onsdag samlades 30 personer på Vergenoegd så det blev spel på alla sex banorna. 12 lag lottades samman, några med 3 spelare och andra med 2 spelare, för att spela 2 matcher.
Fyra lag lyckades vinna sina båda matcher och med minsta möjliga marginal segrade lag Birgitta N. och Rose-Marie Ö., som därför blev dagens segrare. På andra plats kom lag Johan, Lars A och Tore följt av lag Sten, Tom och Kerstin och på 4:e plats hamnade lag Maj och Anders. Välkommen nästa onsdag till Vergenoegd före kl. 11.00 och det behövs ingen föranmälan.

Tore

torsdag, februari 09, 2012

Spännande vindag på Simonsig

Igår var vi en grupp som gjorde ett trevligt, spännande, välsmakande och lärorikt besök på Simonsig Wine Estate i Stellenbosch vindistrikt. Vingården producerar många förstklassiga viner, men för många är de främst kända för sina utmärkta MCC, Méthode Cap Classique, d v s Sydafrikas motsvarighet till Champagne med en andra jäsning på flaska. Simonsig var faktiskt den första vingården i Sydafrika som började producerade MCC.

Vår guide var Simonsigs kunnige och trevlige exportchef Pierre Nortje, som inledde vårt besök med att berätta om gården medan vi avnjöt en välkomstdrink i form av ett glas Kaapse Vonkel Brut Rosé. Därefter gjorde vi en mycket spännande Cellar Tour där vi hamnade mitt i det intensiva skördearbetet som nu är i full gång. På Simonsig har man så många olika sorters druvor att skördearbetet pågår i tre hela månader. Precis som äpplen hemma hos oss i Sverige så mognar de olika sorterna vid olika tidpunkter.

Pierre visade oss också en alldeles äkta korkek som växer på gården, och förklarade hur man skördar den yttre barken och sedan gör vinkorkar av densamma. Dock är de sydafrikanska korkekarna för snabbväxande och därmed alltför porösa, så korkarna som används importeras från Portugal.

Sedan var det dags för en omfattande och mycket väl genomförd vinprovning uppe i det vackra Van Niekerk Room. I rummet finns bl a vackra tavlor där röda stora tygstycken står i centrum. Några av oss tyckte motiven på tavlorna påminde om Christos berömda insvepningar av byggnader, broar och öar runt om i världen. För dom av er som undrar har vi nu fått information från Pierre om att artisten som gjort dessa tavlor heter Strijdom van der Merwe. KLICKA HÄR för att komma till konstnärens hemsida.
Besöket avslutades sedan med en fantastisk lunch på vingårdens underbara restaurang Cuvée. Vi har tidigare skrivit på bloggen (klicka här) om restaurangens nye Executive Chef Lucas Carstens som tillträdde i augusti. Han fortsätter att göra stordåd i köket, men även servicen är i absolut toppklass på Cuvée, vilket inte alltid hör till vanligheterna här.

Vi vill avsluta med ett stort och varmt TACK till vännerna Rolf och Jessica S som hade lagt ner mycket jobb för att göra denna dag till ett oförglömligt arrangemang!

onsdag, februari 08, 2012

Skördefest på Grande Provence

Ingen som befinner sig i Western Cape kan väl ha undgått att det just nu är bråda dagar på vingårdarna. Skörden är i full gång och alla gör sitt yttersta för att få in druvorna i precis rätt tid för skapa dom bästa förutsättningarna för en god årgång.
Trots allt bestyr med skörden bjuder flera vingårdar in allmänheten till skördefest. En av dessa är vingården Grande Provence i Franschhoek. Lördagen den 25 februari anordnar personalen på Grande Provence en "Harvest Festival". Det hela börjar kl 9 då besökarna bjuds på kaffe och muffins. Medelst traktor transporteras besökarna sedan ut till vinodlingarna där alla får prova på att plocka vindruvor. Omkring halv elva är det så dags för transport tillbaka till vingården för en guidning genom produktionslokalerna och en vinprovning under ledning av den prisbelönta vinmakaren Jaco Marais.
Se'n är det dags för alla som vill att plocka av strumpor och skor för att deltaga i vindruvstrampning i tunnorna. En kul upplevelse, och har man inte gjort det förr ska man definitivt prova på. Skördefesten avslutas med en härlig grillfest under den stora eken i trädgården, till ackompanjemang av lokala musiker.
Evenemanget kostar R290 för vuxna och R130 för barn under 12 år. I priset ingår, för dom vuxna, en flaska av vinet "Angels Tears" per person, att ta med hem.

Vill man delta i Grande Provence "Harvest Festival" kontaktar man Nicole på telefon 021 876 8600 eller skriver ett e-mail till: reservations@grandeprovence.co.za

Mer information om Grande Provence hittar man på www.grandeprovence.co.za