lördag, november 22, 2014

University of the Third Age

Lisa och jag har via rekommendationer gått med i något som heter U3A. Det står för University of the Third Age. och är en sammanslutning worldwide  för äldre aktiva personer. Det startade i Frankrike på -70 talet och finns nu på många ställen i världen. Översätt det kanske med " livslångt lärande ".
Det finns 25 st U3A i Sydafrika och den i Helderberg har nu ca 1500 medlemmar. 
De har många olika kurser som språk, litteratur, fysiskt välbefinnande, kunskaper inom IT, videoteknik, matlagning, finansiella frågor etc.
Vi har gått med och årsavgiften är 50 R pp, så mycket rimligt.
Igår åkte vi buss med 65 andra U3Aare till Kirstenbosch och såg den fantastiska nationalparken med guide. Helt makalös nu på våren och bla såg vi några " goa " eagle owls ungar, ca 2 månader. Bara det var värt resan. Resan kostade med buss by the way 20 R pp!!!!!
Vi kommer framöver bla gå på en konsert i början av december.
Man har ett generalmeeting första onsdagen varje månad på Strand City Hall. Då presenteras de olika programmen via posters samt dessutom med ett högklassigt föredrag. När vi var där häromdagen berörde föredraget 1:a världskrigets utbrott och skotten i Sarajevo. En här i trakten välkänd författare gjorde en utmärkt presentation.
Vill ni veta mer kontakta mig på 0761149261 eller gå in på deras hemsida:

Hälsningar Thomas

Ett jättestort TACK Thomas H. för att du så generöst delar med dig av intressanta tips till oss och våra bloggläsare. U3A verkar mycket spännande tycker vi. Dels att vi genom U3A kan få tillgång till en mängd trevliga aktiviteter men dessutom ger det oss en ytterligare möjlighet att få träffa och lära känna fler sydafrikaner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar