tisdag, maj 26, 2015

Var i världen läses Sydafrikabloggen?


Läsarantalet för Sydafrikabloggen ökar varje år, och vi är så glada för det! Tack alla! Det är för er skull det är så roligt att arbeta med bloggen.

Under det svenska vinterhalvåret har vi i snitt mellan 300-400 läsare per dag. Då under högsäsongen befinner sig förstås de flesta av våra läsare i Sydafrika.

Nu under det kyligare, blåsiga och mer regniga sydafrikanska vinterhalvåret finns de flesta läsare helt naturligt i Sverige. Men resten då? Har vi läsare i Japan? Nej, men faktiskt i Sydkorea! Nummer två och tre efter Sverige just nu måste väl vara Sydafrika och Norge, eller? Icke! Sydafrika kommer först på sjätte plats, och i Norge lästes vi inte alls under den gångna veckan (Tove, Olav, Sylvia och Rickard - har ni övergivit oss?). Nummer två är Tyskland och trea är - ni kan aldrig gissa - Ukraina!!

Så här såg statistiken ut 18-24 maj

Sverige                 59,5 %
Tyskland               12,2 %
Ukraina                10,7 %
USA                       8,4 %
Ryssland                3,9 %
Sydafrika               1,7 %
Sydkorea               1,6 %
Finland                  0,8 %
Spanien                 0,6 %
Nederländerna       0,6 %

Tysklands andraplats har nog sin förklaring i att det bor väldigt många tyskar i Kapstaden, och allra mest faktiskt i Somerset West med omnejd. Och med google translate är det ju numera ganska lätt att tillägna sig material på internet på andra språk än sitt eget.

Många av de andra länderna är oväntade, förvånande och mycket spännande! Om någon av er läsare i utlandet ser detta inlägg vore det väldigt intressant om ni hörde av er till oss med en kommentar till detta inlägg, eller ett mail till vår mailadress (se bloggens huvud). Vilka är ni? Vad har ni för anknytning till Sydafrika? Hur har ni hittat hit?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar