tisdag, augusti 09, 2016

Rugby, rugby, rugby!


En av de nya grenarna vid OS i Rio är rugby, faktiskt! Men inte med femtonmannalag som vi är vana vid att se i Sydafrika, utan med sjumannalag trots att matcherna spelas på plan av full storlek, s k Rugby Sevens.
Halvlekarna är dessutom bara sju minuter korta, förutom bronsmatchen och finalen som spelas 2 x 10 minuter.

Dessa förutsättningar ger ett betydligt mer öppet och rörligt spel, med snabba löpningar och bättre möjligheter att göra "try", eller "försök" som det kallas på svenska när man gör mål i rugby.
Grattis till guldet, Australien!
Ikväll på TV10 såg vi damernas bronsmatch som vanns av Kanada efter utklassning av Storbritannien. Direkt efter den matchen följde finalen mellan Australien och Nya Zealand, där de australiensiska damerna blev de första att ta hem guldmedaljer i OS-historien.

Nu är det dags för herrarna - missa inte de spännande matcherna! Turneringen börjar imorgon tisdag kl 16, fortsätter på onsdag och avslutas på torsdag med semifinaler, bronsmatch och final. Vad vi kan utläsa av sändningarna på Viasats olika kanaler måste man teckna sig för Viaplays Sportpaket på dator, surfplatta, mobil eller Smart-TV för 399 kr (ingen bindningstid, så det är en engångsavgift för en månad) för att kunna se matcherna på tisdag och onsdag, men på torsdag sänds bronsmatchen och finalen med start kl 23.30 i TV10. Då vore det väl attans om vi inte skulle få se de sydafrikanska herrarna i OS-final! Men gör som vi och titta på turneringen redan från början imorgon genom att köpa Sportpaketet från Viaplay och visa på TV-skärmen. Då har man dessutom en möjlighet att kolla på en massa andra roliga och ovanliga sporter från OS, eller vad sägs om boxning, kanotslalom, bågskytte, cykel - BMX och mountainbike, rytmisk gymnastik, konstsim, vattenpolo och landhockey?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar