söndag, november 30, 2008

Snart är det jul igen!


Torsdagen den 4de december är det åter dags för den officiella tändningen av julbelysningen på Mainstreet i Somerset West.

Sommarkonserter på The Paul Cluver Forest Amphitheatre

I senaste numret av tidningen Bolander läser vi att nu på lördag, 6 december, inleds säsongens sommarkonserter på Paul Cluver Forest Amphitheatre med ett gästspel av den belgiska trubaduren Stef Bos. Vi har själva ännu inte varit på Paul Cluver Forest Amphitheatre men enligt Eva som tipsade oss om konserterna så är det ett mycket trevligt ställe.
Bland säsongens 8 olika konserter hittar vi bland mycket annat trevligt ett framträdande på Alla Hjärtans Dag 14 feb. av Clint & Co. som kommer att framträda med musik av bland annat U2, Joe Cocker och Creedence Clearwater Revival

Mer information om sommarens Paul Cluver konserter hittar man på www.cluver.com
Tack Eva för tipset!

lördag, november 29, 2008

Fredagsgolf - 28 november


På fredagar är vi ett gäng som spelar golf på Strand Golf Club. Initiativtagare är Rolf, men i väntan på att Rolf anländer hit ner från Götet gör Hasse ett jättebra jobb som ansvarig tävlingsledare för våra gemytliga och lekfulla fredagstävlingar. Så här ser Hasses rapport ut från gårdagens tävling:

”Idag hade vi på nytt underbart väder på Strand. Vi var totalt 20 personer varav 12 grabbar och 8 tjejer. Här kommer resultatet från dagens tävling som spelades i formen mixad bästboll så långt tjejerna räckte till. Lottning utfördes på plats vid 9-tiden på morgonen.

28/11 – Bästboll (Mixed)
1. Olle(30p) + Lars-Erik (38p) 46p (Vinst=6 fl vin)
2. Ulla (30p) + Olav (38p) 44p (Vinst=4 fl vin)
3. Tom (38p) + Rudi (24p) 44p (Vinst=2 fl vin)
4. Lena (37p) + Anders (36p) 42p
5. Cathrine (29p) + Hasse (41p) 41p
6. Elisabeth (31p) + Tore (36p) 41p
7. Eva (32p) + Kai (24p) 40p
8. Samira (28p) + Kurt (31p) 40p
9. Ulf (31p) + Kerstin (23p) 37P
10. Tove (28p) + Björn (24p) 35p”



Bilden från Hasse visar några av pristagarna. Från vänster Lars-Erik,
Tom, Ulla och Olav.
Tack Hasse för det fina arrangemanget och allt arbete du lägger ner på att ge oss en kul upplevelse varje fredag!

fredag, november 28, 2008

Några dagar på Garden Route


Nu är vi tillbaka efter några dagar datorledigt, då vi istället gjort en liten resa längs med Garden Route och upp igenom den vackra halvöknen Karoo. Det blev underbara dagar med omväxlande vacker kustväg längs Mossel Bay, Knysna och Plettenburg Bay, och hisnande färd över de höga och smala bergspassen Prince Albert Pass och Swartberg Pass. Uppe i det sistnämnda passet fick vi tvärbromsa för att inte köra på en stor sköldpadda som i långsamt mak höll på att ta sig över vägen. En av höjdpunkterna dessa dagar blev besöket i den lilla staden Prince Albert. Här finns nästan bara en huvudgata och vi hade inga förhoppningar om att hitta något spännande matställe för vår middag. Men till slut hamnade vi på en helt oförglömligt underbar liten restaurangpärla inne i ett konstgalleri. På andra våningen, ute på den längsgående balkongen, avnjöt vi en makalöst god middag i den varma (30-gradiga!) natten. Brent, ägare till både galleriet och restaurangen, bilar runt i ca 20 mils omkrets för att jaga de färskaste och mest spännande ingredienserna han kan hitta, och skapar sedan delikata mästerverk som gäster från när och fjärran avnjuter. Hans ankpaté, butternut soup, saftiga späckade fläskfilé och belgiska chokladdessert kommer vi sent att glömma. Prince Albert Gallery finns på nr 57 på huvudgatan Church Street, i huset som heter Seven Arches och lätt känns igen på de sju valvbågarna. Kommer ni till Prince Albert får ni ABSOLUT inte missa denna pärla! Olika menyer till lunch och middag. Stängt på tisdagar då Brent bilar runt i regionen och gör sina spännande inköp. Läs mer om restaurangen här och boka bord på tel. 023-541 1057. Läs mer om staden, galleriet och restaurangen på den lilla turistinformationens hemsida www.patourism.co.za/

söndag, november 23, 2008

Missa för all del inte:

Den årliga Champagnefestivalen i Franschhoek går i år av stapeln 6 -7 december. I inbjudan till festivalen skriver man bland annat:
In Franschhoek we believe life is about experiences and the best experiences are the ones involving the ‘magic of bubbles’.
Lever man upp till den höga nivå som festivalen hade förra året så är den definitivt värd att besöka. Här serveras mycket god mat och givetvis också massor med god Champagne och Cap Classique. Läs mer om festivalen på: http://www.franschhoek.org.za/festivals
Tack Tore för tipset!

Vi var där! Vi var där!

Igår kväll upplevde vi sann musikmagi på rugbystadion Sahara Park i Kapstaden! Lionel Richie fick 15 000 vita, färgade och svarta representanter för "The rainbow nation" att dansa, sjunga och jubla i en och en halv fullspäckad, underbar timme. Absolut oförglömligt! Och en tuff utmaning för Rod Stewart att leva upp till på samma arena den 1 december. Det ser vi också fram emot med spänning.

JAZZ, FOOD AND WINE - Fredag 28/11 kl. 18.30

Från Vingården Backsberg har vi fått veta att man just nu förbereder en ny kväll med jazz, mat och vin. Själva var vi inte där förra månaden då man hade sin första festkväll av det här slaget men uppenbarligen var det mycket lyckat. Man sitter antingen vid något av borden i den vackra trädgården eller på en medhavd filt och njuter av en ”Summer Platter”, ett ”Backsberg premier Range”-vin i glaset och lyssnar på fyra jazzmusiker som svingar loss. Kalaset går på futtiga R150 per person. Boka plats på telefon 082 495 2006 eller events@backsberg.co.za

lördag, november 22, 2008

Dag 8 på andra etappen av Volvo Ocean Race


Dom senaste 24 timmarna har varit mycket spännande för seglarna som nu är på väg mot Cochin i Indien. Med 2239 nautiska mil kvar har man nu seglat ungefär hälften av andra etappen av seglingen. Tävlingen är mycket jämn och återigen har många båtar visuell kontakt med varandra.

Placering idag 22/11: 1300 GMT
Ericsson 4 SWE 2239 nm
Ericsson 3 SWE +3
Green Dragon IRL/CHN +28
Telefónica Blue ESP +34
PUMA Racing USA +40
Team Russia RUS +79
Telefónica Black ESP +88
Delta Lloyd IRL +104

Kiteboarding på Strand Beach

Nu på lördag 29/11 kommer vattnen utanför Strand Beach att lysas upp av färgglada drakar då Hottentots Holland Beach Sailing Club genomför sin årliga Kiteboardingfestival. Förutom spännande tävlingar med många deltagare kommer det bland annat finnas tillgång till både mat och musik. Dessutom kommer klubben att ställa både tränare och utrustning till förfogande för den som känner sig hågad att själv pröva på Kiteboarding.
Källa DistrictMail

torsdag, november 20, 2008

Huvudvärken dagen efter – kan vara ett minne blott?

Det bästa sättet att undvika huvudvärk efter att ha druckit lite för mycket vin kvällen före är förstås att dricka lite mindre. Men enligt en artikel i senaste numret av tidningen Boland finns nu även en annan lösning på problemet. Enligt artikeln orsakas huvudvärken till största delen av svaveldioxid SO2 som måste tillsättas allt vin för att ta död på skadliga mikroorganismer. Men företaget SurePure har nu lanserat en revolutionerande metod där man istället för tillsats av SO2 tar bort skadliga mikroorganismer genom belysning av vinet med ultraviolett ljus. En kanske viktigare fördel med den nya metoden, än att reducera huvudvärken, är att man enligt förespråkarna får ett vin med bättre smak och kvalité än med den traditionella SO2 metoden.
Nu får vi nog tyvärr dock vänta några år innan vi får se metoden användas i stor skala eftersom vintillverkning är en konservativ bransch och investeringarna för att använda metoden är relativt stora. Läs mer om metoden i tidningen Bolander (november 19) eller på: www.surepure.net/

onsdag, november 19, 2008

Har ni upptäckt The Food Lover’s Market i Somerset West ännu?

Flera av våra vänner här nere har tipsat oss om denna nya succébutik, och nu har även vi gjort ett besök.

I Fruit & Veg's gamla lokaler, och dessutom några intilliggande lokaler, mitt emot Somerset Mall (vid Benbel och Plastics For Africa) huserar numera en absolut fantastisk matbutik som ni bara inte får missa! Denna stora matbutik kan kanske mest jämföras med saluhallen på Åhléns City i Stockholm i lite mindre format.

Förutom allt som finns i vanliga livsmedelsbutiker finns här flera olika färskvarudiskar, utmärkta ostar från hela världen, fint kött och stort utbud av charkuterier, riktigt bra fiskdisk och ännu bättre utbud av frukt och grönt än vad Fruit & Veg hade tidigare. Här finns också ett stort utbud av färdiglagad mat av bra kvalitet, fräscha sallader och till och med en pizza- och lasagnebar och en sushibar där sushin lagas framför dig och sätts på rullband på samma sätt som på Cape Town Fish Market.

The Food Lover's Market är definitivt värd en omväg! Samägande finns tydligen med Fruit & Veg, för hemsidan finner ni på http://www.fruitandvegcity.co.za/food_lovers.htm.

Smaklig shopping!


Sydafrika i TV4's nyhetsmorgon

Lise & Robban har tipsat oss från Sverige att man hittar alla klipp från TV4's nyhetsmorgon från Kapstaden på länken: http://www.tv4.se/1.719174/2008/11/13

Tack för tipset!

tisdag, november 18, 2008

SOUTH AFRICAN OPEN 18-21 december 2008

Du vet kanske att en av världens äldsta golftävlingar, SOUTH AFRICAN OPEN, spelas på Pearl Valley Golf Estates i Paarl den
18-21 december och att man räknar med omkring 50.000 besökare. I så fall vet du säkert också att den totala prissumman är på 1 million Euro och att väldigt många mycket namnkunniga golfspelare deltar.

Men - visste du också att du kan rekvirera gratis biljetter till tävlingen på nätet? Jo, så är det faktiskt!
Gå in på: www.southafricanopen.com så får du tillgång till all uppkomlig information om tävlingen och dessutom hur du gör för att få gratis biljetter.

Mama Mia på Avontuur

Elisabeth har tipsat oss om en temakväll på vingården Avontuur, måndagen 15 december med tema Mama Mia, som låter riktigt spännande.
Avontuurs hemsida (www.avontuurestate.co.za) gav följande besked:

Monday, 15 December gives visitors the chance to live out their eighties fantasies with the “Mamma Mia” evening, featuring Abba music and gear, combined with OTT food & enough wine making it difficult to fit into those bell-bottoms! (Luckily, the next day is a public holiday!)

Ses vi där ?

söndag, november 16, 2008

Sweet Bakery & Deli i pressen!

Nästa gång ni är i Somerset Mall och shoppar måste ni gå förbi bokhandeln Wordsworth Books och ta ett exemplar av novembernumret av gratistidningen GETit. Där kan ni läsa en stor, fin jättetrevlig artikel om våra vänner Jennifer och Jimmy Wahlberg och deras svenska bageri och café i Stellenbosch. Välförtjänt fin PR för våra hårdjobbande vänner och deras populära verksamhet.

Tidningen GETit hittar man i Somerset West också hos: Coffee@2oaks, Imibala Restaurant, French Affair, Chelseas and Squares Coffee Shop, Manuka, Kwik Spar Lion Square, Cafe Dulce Waterstone Village, Mug & Bean Somerset Mall, Ninos Somerset Mall,House of Coffees Somerset Mall och Somerset West Library.

Ny funktion här på bloggen

Till höger strax under bokbilden har nu vi lagt in en ny funktion som vi kallar: ”Här hittar du:”. Där är det meningen att man skall kunna hitta länkar till nyttiga och bra webbsidor för oss som är intresserade av vad som händer i Kapstaden och vindistrikten.

Skicka oss gärna förslag på webbsidor som du tycker att man skall hitta under ”Här hittar du:” Skicka förslagen till: bjorn@egi.se

Risk för kapning på andra sträckan av Volvo Ocean Race

En säkerhetsgenomgång genomfördes med samtliga besättningar inför starten igår på andra sträckan av Volvo Ocean Race. Den 4,450 mile långa sträckan, från Kapstaden till Kochi i Indien, kan förutom väder, vind och andra ”mer normala" faror även innebära kapningsrisk.



Foto: Dave Kneale/Volvo Ocean Race

lördag, november 15, 2008

Golfklubbens 100-årsbal

Igår var vi ett glatt svenskgäng som gick på tjusig bal på Lord Charles Hotel i Somerset West. Det var vår golfklubb som firade hela 100 år minsann, och bjöd in till jubileumsbal för 250 gäster. Herrarna var mycket stiliga i smoking och damerna eleganta i aftonkreationer. Efter middag och låååånga tal blev det äntligen dags för dans och mingel. I vimlet syntes: Barbara & K-G, Gette & Acke, Ann-Loise & Clarre, Olle, Åke och Samira & Björn.

fredag, november 14, 2008

Hjälp! – Mullvadar har ockuperat vår gräsmatta!

Är det någon som vet hur man kan bli av med mullvadarsom gräver upp gräsmattan?Vi har försökt med olika typer av dyra kemikalier, men det verkar bara hjälpa tillfälligt. Trädgårdsmästaren föreslog hundhår och det låter ju kanske lite logiskt. Men hur får man tag på hundhår när man inte har egen hund? Har någon provat hundhår eller finns det något annat smart knep? Svara gärna genom att kommentera detta inlägg nedan

torsdag, november 13, 2008

TV4 sänder från Kapstaden

Vår spejare Gunilla, för tillfället stationerad iKöpenhamn men snart på väg ner till vår sydafrikanska gemenskap, låter meddela att svenska TV4 sänder Nyhetsmorgon från Kapstaden idag torsdag, fredag och lördag. En av anledningarna är förstås Volvo Ocean Race som startar den andra etappen på lördag.

Vi har fått sändningen bekräftad från TV4 men tyvärr inte kunnat få fram någon ytterligare information, trots ivrigt jagande av ansvarig redaktör. Kristin Kaspersen och Jesper Börjesson finns på plats i Kapstaden. Nyhetsmorgon startar kl 05.50 på vardagar och kl 08.59 på helger. Den dagliga tablån finns på www.tv4.se, klicka på ”Nyhetsmorgon” och därefter på ”Det händer i programmet”.

onsdag, november 12, 2008

"Food and wine pairing" i Darling på lördag - kan de' va' nå't?

Är ni inte redan inbokade för någon annan trevlig aktivitet nu på lördag 15 november kan kanske en "food and wine pairing" i Darling locka. Det är ägaren och tillika vinmakaren från vingården Groote Post som tagit initiativet till denna vinprovning kombinerad med en 3-rättersmiddag på Trinity Lodge, 19 Long Street i Darling. Tiden är kl 19.00 och priset är R150. Tänka sig... ca 120 svenska riksdaler för hela kalaset!!!! Tel: 083 325 4148 Email: mclaughlin@worldonline.co.za

George har skänkt 900 cyklar till skolbarn i Helderberg

Visste ni att George Lamb, som är gift med SWEA-medlemmen Jenny Lamb, i dagarna donerade sin 900:e cykel till högpresterande skolbarn i Helderberg. Varje år i oktober besöker George och Jenny sju olika high schools i området och belönar elever med cyklar för sina akademiska, sportsliga och kulturella framsteg. Dessutom genomförs vid dom högtidliga ceremonierna en så kallad "Lucky draw" där en cykel helt enkelt lottas ut bland eleverna, för som George säger - In life you need a bit of luck. George och Jenny har lovat att fortsätta sina årliga cykeldonationer med ytterligare 100 cyklar.
Källa: DistrictMail

Ingen Boule idag

Idag är det inget vidare väder för Boule så vi ställer in och ser istället fram emot en ny bouleomgång nästa onsdag 19/11.

tisdag, november 11, 2008

Hur går det för Sydafrika i finanskrisens spår?

Om du är intresserad av att höra hur FNB’s chefsekonom Cees Bruggemans ser på den globala finanskrisen och hur den påverkar sydafrikas ekonomi skall du passa på nu på torsdag 13/11. Föredraget som hålls i samband med Helderberg Chamber of Commerce and Industry’s sista nätverksmöte för 2008 startar 18.30 på NH The Lord Charles hotell i Somerset West.
Inträde (som inkluderar te/kaffe) är R30 för medlemmar och R50 för icke medlemmar. Kontakta Tom Kessler på 021 851-2886 eller tom@capechamber.co.za

måndag, november 10, 2008

Alla svenska pappors dag

Igår var det Fars Dag i Sverige minsann. Här i Sydafrika firar man en annan dag. Men många av de svenska papporna här nere blev ändå uppvaktade av sina barn.

Björn blev distansuppvaktad av sönerna Gustaf, Filip och Victor i Sverige, som bjöd på middag på valfri restaurang i vindistrikten. Vårt val föll på vingården Asara som nyligen öppnat två restauranger. Vi har redan tidigare testat deras franska restaurang Rafael (gott och vällagat med betydligt dyrare än konkurrenterna) och igår kväll fick vi tack vare Björns söner proväta deras Bistro. Det blev en god och lyckad paella-middag med lyxiga skaldjur, saftig kyckling, kryddiga korvar, fräscha grönsaker och gott ris.

Tack för uppvaktningen, grabbar!

söndag, november 09, 2008

En drömhelg för Champagneälskare

Fredag 14 November - FRANSK CHAMPAGNE FESTIVAL

Nu på fredag ges alla champagneälskare chansen att skämma bort smaklökarna riktigt ordentligt och samtidigt göra en god gärning. Det är Vineyard Hotel & Spa i Newlands som, till förmån för Kids with HIV Foundation, arrangerar en provning av drygt 30 olika sorters Champagne.
Vineyard Hotel & Spa, Colinton Road, Newlands 18- 21.00 Entré: R230:-, Tel: 021 671 9030


Lördag15 november - CHAMPAGNE DINNER
Caroline från Caroline's Fine Wine Cellar och Inke Gouws från Inke Gouws Champagne Negociante har tillsammans valt ett antal champagnesorter för att komplettera Roberto de Carvalho's specialkomponerade middagsmeny, viken i sin tur är komponerad för att passa till utsökt Champagne. Så, fräscha upp smaklökarna och avnjut champagnemiddag på Lion's Head Room, The Twelve Apostles Hotel and Spa, Victoria Rd, Camps Bay Tid: kl. 19.00 Kostnad: R 495 Tel: 021 437 9000 Email: banqueting@12apostles.co.za

fredag, november 07, 2008

Woolworth Wine Festival 2008 - nu i helgen

Tycker du om gott vin, god mat och trevlig musik kan vi tipsa om Woolworth Wine Festival i morgon lördag och på söndag (8/11-9/11). Festivalen som är den första i sitt slag är ett utomhusevent och hålls på Diemersfontein Wine Estate i Wellington. Mer information om festivalen hittar du på: www.woolworths.co.za

Vad gör dom i bageriet efter fem?


Ja, när klockan är fem kan man ju gott tänka sig att Jennifer och Jimmy stapplar hem till barn och andra bestyr efter en lång arbetsdag som ju faktiskt börjar redan någon gång vid fyra-tiden på morgonen.
Men…… så är det faktiskt inte alltid. Ibland händer det att Jimmy stannar kvar i butiken och dukar fram redskap och ingredienser för att hålla bakningskurs för de som själva gillar att knåda deg och känna doften av nybakat hemma i det egna köket.
Sedan tidigt i våras har Jimmy hållit ett antal mycket uppskattade bakningskurser. Man träffas vid stängningsdags och brukar, enligt Jimmy, hålla på fram emot åttatiden. Och på den tiden hinner man med en teoridel där man bland mycket annat får lära sig det mesta om de ingående ingrediensernas betydelse för ett lyckat bak. När väl teorin är överstökad vidtar den praktiska delen och då bakas det hej vilt kanelbullar, matbröd och mycket annat.

Nästa gång Jimmy har bakningskurs är nu på måndag den 10 november och det finns några platser kvar, så skynda, skynda att boka! Telefonnumret till bageriet är: 021 883 2977
Tjatar vi lite så ställer säkert Jimmy upp och håller kurs även lite längre fram.

För er som ännu inte känner till och hittar till Jennifer och Jimmy’s Bageri, Sweet Bakery & Deli, i Stellenbosch så kan vi verkligen rekommendera ett besök. Om du kommer söderifrån på R44 svänger du vänster på Dorp Street. Strax efter att du kommit in på Dorp Street hittar du Sweet på höger hand.

Bouleresultat onsdag 5 november

Sent omsider kommer här bouleresultatet från i onsdags. Vi var 17 glada som spelade och familjen O’Donnell, som spelade sin första boulematch för säsongen, knep både första och andra platsen. Tom som spelade tillsammans med Nils-Bertil vann med siffrorna 13-9 och Anna-Karin som spelade med Uno kom tvåa med hedersamma 13-11.
Vi gratulerar segrarna och önskar väl mött igen på onsdag 12 november.

torsdag, november 06, 2008

Igår fick BABA sin bok

Baba arbetar i köket på restaurang D'vine (sid 36) och igår eftermiddag innan middagsgästerna ännu hade kommit fick vi tillfälle att överlämna boken till Baba och även gratulera henne till hennes lilla dotter som föddes för ca 1 månad sedan.
Som syns på bilden nedan är hon minst lika sprudlande glad idag som när vi för ett drygt halvår sedan tog bilden till framsidan av boken.
Som lite kuriosa kan vi också berätta att Baba's syster (sid 73 i boken) arbetar som kökschef hos Michael på restaurang Pomegranate på vingården Vergenoegd.

onsdag, november 05, 2008

OBS! Fel datum Portugisisk middag

Tyvärr angav vi fel datum i gårdagens inlägg om den Portugisiska middagen på Avontuur. Den Portugisiska middagen äger rum den 22 november och inget annat.

tisdag, november 04, 2008

Portugisisk middag på Avontuur

Trots att vi skrev igår om det fina vinerbjudandet från Avontuur kan vi inte låta bli att berätta om den Portugisiska afton som man arrangerar i restaurangen på Avontuur lördagen den 22 november. Enligt ett nyhetsbrev vi fått från vingården planerar man att starta kvällen med en vinprovning innan gästerna bjuds på middag under stjärnorna ackompanjerad av musik från "den välkända" portugisiska musikern Pepe dos Santos.
Middagsmenyn kommer bestå av medelhavsinspirerade rätter med en tydlig portugisisk touch.
Telefonnummer till restaurangen för bordsbeställning:
021-855 4296

måndag, november 03, 2008

Supererbjudande till Pinotageälskare....

Vingården Avontuur rensar hyllorna för att göra plats för årets skörd och erbjuder en "end of range special" för sin Pinotage 2003. R210 per låda om 6 flaskor (R35/flaska).Vinet kostade tidigare R66/flaska. Så skynda, skynda till Avontuur och köp din låda(or) innan lagret tar slut.

Ericsson dominerar Volvo Ocean Race

Redan igår seglade Ericsson 4 med den brasilianske skepparen Torben Grael som första båt över mållinjen i Kapstaden och strax efter klockan 6 i morse gick den svenska båten Ericsson 3, med skeppare Anders Lewander, över mållinjen som tredje båt cirka 15 timmar efter tvåan Puma med den amerikanska skepparen Ken Read. Båtarna ligger kvar i Kapstaden fram till den 15/11 då starten går för etapp två till Cochin i Indien.
Resultat Kapstaden
1. Ericsson 4
21 dagar, 17 timmar och 54 minuter
2. PUMA, 22 dagar, 5 timmar, 45 minuter
3. Ericsson 3
22 dagar, 16 timmar 8 minuter

lördag, november 01, 2008

Vinprovning med Olle

Häromdagen var vi ett helt gäng på en som vanligt välarrangerad och trevlig vinprovningstur med Olle. Provningen inleddes på vingårdarna Warwick och Le Bonheur och avslutades med ostköp på Fairview.Däremellan åt vi en härlig lunch på Laborie och fick även tillfälle att se "Kungarummet", det rum på Laborie som specialinreddes för det svenska kungaparet på besök i Winelands för några år sedan.
Tack Olle för turen och tack Tove och Olav för bilderna.

Slutsålt ...


Biljetterna till K-day på Lourensford Estate i Somerset West,15 november, är tyvärr slutsålda. Finns varken kvar på Computicket eller på vingården.

Så nu missar vi, som inte varit ute i god tid, tyvärr picknicken med Freshly Ground och 11 andra välkända artister och grupper från Sydafrika.