fredag, februari 27, 2015

Svenska Hästar i Sydafrika

Visste ni att svenska Hästens Sängar AB har en butik i Greenpoint i Kapstaden sedan fem år tillbaka? Butiken ligger i samma hus på Somerset Road som vår favoritnattklubb Pigalle, så vi har bra koll på den. Och i år har Hästens och Fredagsgolfen ingått ett trevligt samarbete. Det kan, om inte annat, alla vinnare som fått tjusiga morgonrockar från Hästens de senaste tävlingarna intyga.
Nyligen var också personal från Hästens på plats på Fredagsgolfen på Strand Golf Club. De hade förstås med sig en härligt lyxig dubbelsäng som tävlingsledningen bums fick provligga. Om man dömer av deras saliga leenden utföll provet till stor belåtenhet. Och tacka för det - så mycket bättre och bekvämare kan man knappast sova. Med tanke på att vi "sover bort" ungefär en tredjedel av våra liv kan det vara befogat att göra en investering i en riktigt bra handgjord säng av finaste naturmaterial. Många tidigare onda ryggar kan vittna om det. Hästens sängar kommer med 25 års garanti, men mer än 2000 familjer världen över har idag haft sina sängar i mer än 50 år.

De som spelade Fredagsgolfen den aktuella dagen kunde också ta sig en blixtsnabb power nap i den sköna klassiskt blåvitrutiga hängmatta som Hästens hade ställt upp på tredje hålets tee.

Förutom butiken i Kapstaden har Hästens också öppnat en butik i fashionabla Sandton i Johannesburg. Titta gärna in i någon av butikerna när ni passerar härnäst! Och om man vill provsova en Hästens säng innan man själv investerar kan man ta in på något av de hotell med Hästens sängar som finns listade på Hästens hemsida.

HÄR hittar ni hemsidan för mer info!

torsdag, februari 26, 2015

Boule 25 februari 2015

Onsdagens boule samlade 21 deltagare som lottades i tio lag. Alla lagen spelade två matcher med resultatet att tre lag vann sina båda matcher. Med minst marginaler vann lag Bernt och Åke som därmed blev dagens vinnare. På andra plats kom lag Agneta och Lisbeth följt av lag Ulla och Jan (holländare),
Nästa onsdag är det dags igen. Kom till Vergenoegd före kl 11.00.  
Alla är välkomna!
Tore 

tisdag, februari 24, 2015

Resa till bergsgorillorna i Uganda

Vår vän Thomas H har skickat oss följande spännande skildring från en oförglömlig resa han och Lisa nyligen gjorde tillsammans med goda vänner. Stort TACK, Thomas!

"Vår sk gorillaresa from måndagen den 2 feb tom onsdagen den 11 februari 2015

Vi har planerat denna resa sedan nästan ett år tillbaka. Våra eminenta arrangörer var Kerstin och Allan som är mycket vana Afrikaresenärer. Våra ytterligare medföljare var Lena och Carl-Gustaf samt Karin och Magnus. Huvudmålet för resan var de världsberömda bergsgorillorna i Rwanda men vi skulle även se en hel del annat. Orsaken till att vi var så tidigt ute var att ex få gorillavisat tog ca ett halvt år. Men även att hitta lodger, flyg, hyrbilar etc tar en del tid.
Så var vi äntligen på väg. Vi flög från Cape och till Joburg. Sedan vidare till Nairobi fvb till Kigali (Rwandas huvudstad). Tyvärr fick vi lite strul med bagaget så efter diverse dividerande fick vi flyga via Entebbe (i Uganda) och sedan till Kigali. Ca 6 tim försenade kom vi sent fram till hotellet i Kigali. Vi konstaterade blott att alla vi mött för att hitta vårt bagage i Nairobi var synnerligen vänliga men mycket ineffektiva. Vi gick genom diplomatentreer, personalens vägar, ja på alla ej tillåtna vägar för ”civilister” och till slut fann vi bagaget. Slutet gott allting gott. Men resan blev lång, ca 20 tim.
Dagen efter började vi med bad i en blomsterinhägnad pool på hotellet. Sedan frukost då vi nu alla åtta anlänt. Så åkte vi iväg med våra fyrhjulsdrivna två bilar. Ali, vår medföljande chaufför, körde den ena och vi själva den andra. Första anhalt var det så tragiska Genocide Memorial i Kigali. Ni minns säkert den fruktansvärda händelsen när 1994 ca 1 miljon Tutsis mördades under 6 månader av majoritetsbefolkningen Hutis. Hela omvärlden med FN i spetsen stod utanför och ingrep ej alls. Måste vara en av FNs största skamfläckar. Denna enorma organisation med oändliga resurser stod som vanligt handfallna. Shame on you FN! Memorialet var stort och beskrev i all sin hemskhet denna vedervärdiga massaker. Ingen inträdesavgift krävdes, så att alla Rwandier kan gå dit och begrunda denna avskyvärda händelse. Vi besökte även det gamla presidentpalatset som nu står tomt och används ibland för representation. I trädgården ligger även resterna av det nedskjutna planet (1994) som dåvarande president Habyarimana och Burundis president Ntaryamira omkom i. Detta var upprinnelsen till den stora massakern.

Sedan begav vi oss NW ca 12 mil från Kigali till Parc National des Volcanos (Rwanda var från 1916 och i många år en belgisk koloni, därav franskan). Mycket vacker väg som tog ca 3 tim. Så ni förstår vägskicket! Naturen är makalöst vacker med mycket höjder där bananer och potatis odlas. Grönt och mycket frodigt. Landet är dessutom mycket rent och prydligt. Bla är plastpåsar förbjudet då de lätt skräpar ner landskapet.  Vi kom så fram till vår lodge. En förstklassig sådan, Sabinyo Silverback Lodge som är på ca 2 500 m höjd och har 12 dubbelrum.  Efter utmärkt middag med gott Nederburgs vin var det dags för en behaglig sömn efter alla intryck.

Dagen efter var det tidig purrning och stärkande frukost. Så iväg till uppsamlingsplatsen. Vi delades in i olika grupper. Det finns sammanlagt 8 gorillagrupper som finns på olika ställen i Nationalparken. Ca 5 personer per grupp och dag får under ca 7 månader (annars regnperiod) tillfälle att träffa våra nära släktingar. 97,5 % gemensamma gener. Dvs ca 1200 personer per år har möjlighet att bese dessa fantastiska djur. Dessa djur, bergsgorillorna, dokumenterades så sent som 1903 för första gången av en vit forskare. Världsberömda blev de när den amerikanska forskaren Dian Fossey skrev sin bok om dem. Den blev sedermera en film med Sigourney Weawer, vilket gjorde att många fick kännedom om dessa djur som är utrotningshotade.  Själv blev Fossey mördad 1964 troligen av tjuvjägare. Idag finns kanske 800 bergsgorillor kvar varav 500 i Rwanda och resterande i Republiken Kongo samt Uganda. Intressant att notera är att ingen bergsgorilla överlever i djurpark.

Nåväl, klädda med grova skor, damasker, långa byxor och dito skjortor och mycket vatten begav vi oss iväg med vår trevlige och kunnige guide Edward. Vi fem hade med oss två beväpnade vakter (det finns vilda bufflar samt elefanter samt någon gång gerillasoldater från Kongo) fem bärare, tre trackers samt Edward, dvs en liten grupp på 16 personer. Vi skulle vandra från ca 2 500 m till 2 800 m i väldigt oländig terräng. Trackers fick gå först och hugga väg i regnskogen med machete. Vi skulle gå till gruppen som har en silverback vid namn Agasha.
Han kommer ursprungligen från den av Fossey noterade Grupp 13. Agasha den väldige hanen har en grupp på 15 honor, unghanar samt kids. 
Vi gav oss iväg och det var rejält arbetsamt. Väldig kraftig stigning och ca 30 grader varmt. Vi fick ändra kurs ett par gånger eftersom gorillorna flyttade sig, men med hjälp av de duktiga bärarna som hjälpte oss i de svåraste passagerna och efter att rejält ha sträckt komfortzonen gick det bra. Efter 2,5 tim vandring sa Edward att vi var nära. Ryggsäckar, vandringsstavar och gevär bort. Efter ca 40 m till stod vi ansikte mot ansikte mot Agasha, en enorm hane, som väger 210 kg. Han satt fridsamt på en sluttning och åt vild selleri.
Plötsligt kom en hona med sin lille 3 mån unge på ryggen. Snart var det fler gorillor som dök upp. En treårsunge (de hänger på mamman och dias till ca 3 årsålder) samt tre unghannar. Vi satt ca 4 – 8 m ifrån dem. De såg oss som något neutrum, ett träd eller vad vet jag. Vi satt i denna vackra vulkandal i det grönaste av det gröna med 7 gorillor omkring oss. Så pastoralt och vi kände absolut ingen rädsla för dessa vackra djur. De är vegetarianer och om de inte hotas är de helt ofarliga. Vi fick njuta av dem i exakt en timme och sedan var det återtåg. På vägen ner, som tog 1,5 timme och nästan var värre, mötte vi tre gorillor till. 
Vilken upplevelse. Det är nog den starkaste jag har varit med om. Vi kan varmt rekommendera att se dem. Om 30 år finns de kanske inte kvar. Vem vet?

Väl hemma på lodgen möttes vi med varma handukar och färsk juice. Vi lämnade damasker och kängor för rengöring och de blev som nya. Dagen efter tidig färd vidare. Först besök i en by med Batwafolk, folk som tidigare bott på sluttningarna eller i skogen men som nu förflyttats till små byar. Fattigt men ingen nöd då de hade lite mark att odla potatis och majs. Rent och snyggt, försök till rabatter och inget skräp någonstans. De sjöng och dansade för oss och det bar sig inte bättre än att både Lisa och Magnus kunde ses utföra underliga rörelser på ”dansgolvet”, Magnus dessutom försedd med spjut.
Nu gick färden mot Uganda, där gräsövergången gick smidigt. Därefter åkte vi ca 40 mil på vindlande  vägar genom det fantastiskt vackra landet. Vi kom genom små primitiva byar och relativt fula småstäder. Man odlade lök, te och bomull samt bananer i stora mängder. Vi kom sedan till Nationalparken Queen Elisabeth där vi bodde på Kyambora Lodge. Bra men servicen var ej den bästa, kanske för att det var muslimer som drev det. (ajaj) Tidig väckning då böneutroparen började 04.45  Ja, ja! Sedan en game drive där vi såg waterbuck och andra bucks, vårtsvin, cobs (en antilop art) elefanter i stora mängder samt det ovanliga trädlejonet. Spännande! På em åkte vi båt på Kazina channel som binder samman två sjöar. Ett enormt djur och fågelliv. Vi såg mängder av flodhästar, Nilkrokodiler, vattenbufflar, elefanter samt spännande fåglar under den ca 3 tim båtturen.

Så dagen efter till Kibale Forest för övernattning i tält på Kibale Forest Camp. Ja, tält. Det var tältväv på trägolf och toalett och dusch, så inte så speciellt primitivt. Och när pumpen lagats fanns det till och med vatten till förnödenheterna! På em en stor upplevelse, chimpanstrekking. Under ca 3 tim vandrade vi med guide i behaglig terräng, inte regnskog. Vi träffade snart på en flock med ca 30 st chimpanser som for runt om oss. Bara man flyttade sig så man inte stod i deras väg så ignorerade de oss. De lever i stora flockar och lever huvudsakligen på vegetabilier. En fin upplevelse, men nog känns de lite skräniga jämfört med gorillorna.

Så på söndagen iväg till Kampala, Ugandas huvudstad. Ca 50 mils körning som tog 8 timmar. Ett enormt vacker land också detta. I Kampala bor kanske 1 miljon invånare, men under dagen pendlar det in ytterligar någon miljon. Så trafiken är förstås en disaster. Men med bra tålamod går även det. Övernattade på ett bra hotell i de rätta kvarteren. Dagen efter åkte vi till Entebbe som ligger vid Victoriasjön och där dessutom den internationella flygplatsen finns. En äventyrlig båtfärd i hård vind tog oss ut till en ö där ett chimpansreservat drevs av några entusiaster. Spännande, men vi föredrar dem ”live”.
Vi passerade små öar där fiskebefolkningen håller till, de flyttar sig efter var fisken finns.  På kvällen middag precis intill Victoriasjön. En magisk upplevelse att sitta ute utan insekter i stort sett och äta braai. Tyvärr får man vara försiktig med att bada i sjön då stor risk finns för bilharzia. Så vi badade i poolen i stället.
På tisdagen åkte vi iväg till nationalparken Mabamba Swamp Wetlands, som ligger i anslutning till Victoriasjön. Där paddlades vi iväg i små kanoter.Och tro det eller ej, men efter en halvtimme fick vi se den rara utrotningshotade träskonäbben, shoebill storch. En stor fågel, brun och med en enorm näbb. Då den lägger ägg enbart vart femte år är risken stor att fågelarten dör ut. Även om jag inte är ornitolog var det spännande, och vi förstod att vi varit ovanligt lyckosamma.

Dagen efter flög vi hem och hade nu bara mellanlandning i Joburg och sedan Cape, vilket var behändigt. Så var vår underbara gorillaresa slut. Det var en enorm upplevelse att få resa i det ”mörka” Afrika just vid ekvatorn. Vi reste genom vackra vänliga länder med dramatisk historia. Och att få se så många vilda djur, men framför allt gorillorna, ja det var magiskt. Kan ni göra en sådan resa så är min rekommendation att prioritera det högt. Ni glömmer det aldrig!"

torsdag, februari 19, 2015

Rapport från ”The 2015 Imibala Golf Cup”

Vi tackar vännerna och arrangörerna Inger och Stefan L för följande trevliga rapport från The Imibala Golf Cup 2015 .




...med dunder och brak, glada ungar, generösa sponsorer, givmilda deltagare och massor av stolthet!! Man måste upprepa - vi var 123 anmälda spelare, några avbokningar men några nytillkommande gjorde att vi blev 116 spelare. Men vi fick 124 startavgifter?? Det Ni - det är äkta gammelsvensk hederlighet! Man känner stolthet.Alla vill geman vill bara veta att det man ger kommer dit det ska och utan avdrag. Det fina med Imibala är att det gör det. Resurserna vi allesammans jobbar ihop med golfspel, lotter och allt - de går 100% till individuella barn. Kostnader för personal, hus och andra overheads kommer från Imibala-stiftelsen som får slantar från särskilda donatorer.
Vilken dag - för Er jämförelse - förra året, 2014, jobbade vi tillsammans ihop ca R 37000 på the 2014 Imibala Golf Cup. Generositeten strålade och bara ökade in i 2015! 2015 - Alla Imibala Cup deltagare samt många som inte deltog i spelet men valde att betala ändå jobbade ihop R 50 805 den dagen. Till detta kommer några generösa extragåvor i små trevliga kuvert samt Imibalamärkta födelsedagspresenter och extralotter till Lisa, Kurt och mig själv. Fantastiskt tycker vi alla att få så fina presenter - man blir lite gåshudad. Dagens ackumulerade resultat med nya tillskott är R51 705 - och ökande! Varmt Tack från oss till Er alla!! 
…som sagt, det är inte färdigt än. På preliminära prislistan hade vi 2x4-bollar på Erinvale. Vid närmare läsning av det finstilta när vi fick resp vouchers så var deras giltighetstid under Sydafrikas vinterhalvår. En tid när få av oss är här. Vi ersatte således Erinvale på prislistan. Efter nya diskussioner med Erinvale har vi nu fått förbättrade giltighetstider som är 150301-151130 - ”om plats finns” står det. Det innebär att vi har 2 x 4-bollar på Erinvale för hugade spelare 150301-151130 - ”om plats finns”. Kanske möjligheter för Påga/Tösa golfen?? En fyrboll på Erinvale betingar ett normalpris på mellan R6-900 per person + bil. I vår voucher ingår bil. Auktion - alla är välkomna - ge bud NU! Minimum 2 barn = R1 800 per boll. Högst bud vinner. Maila bud till Stefan: stefan.lindholm@me.com
…lugn det kommer mer
Imibala Golf Cup fick en gåva av Tania Copeland. Ni vet visumspecialisten på Main Road i SW (TIES Immigration, c/o the English School, 4 Twin Oaks Centre, Main Road, Somerset West; tel: +27-21-852-8859). Vouchern gäller till 31/12/2015. Starta nu för nästa säsong. Tania utlovar en fulljobbad visumförlängning, numera värd R3275 alldeles kostnadsfritt för en person. Är man fler, typ ett par, kan man säkert förhandla ett paket. 
 Dagens visumförlängningskostnader består av 3 delar: 1) R425 till SA staten, 2) R1375 till företaget som sköter processen, 3) R1500 till Tanias företag som är projektledare - om man önskar den hjälpen. Vi har själva haft Tanias hjälp med långtidsvisum och är mycket nöjda. Auktion - alla är välkomna - ge bud NU! Minimum 2 barn = R1 800. Högst bud vinner. Maila bud till Stefan.
…och så slutligen i Godispåsen
Bezweni Lodge, på bergssluttningen en god bit ovanför vingården Wedderville. Höjd över havet är 340 meter! Det blir utsikt det. Höjdledes ligger Bezweni Lodge inte långt från Sir Lowrys Pass som går över berget och med absolut sikt och kontroll av hela False Bay. En vy man aldrig glömmer. Hundratals hektar naturområde med vandringsleder, skiftande djurliv, en färgsprakande växt- och blomfauna är miljön för Bezweni Lodge. Vakna upp på morgonen, speja ut över False Bay, konstatera att Good Hope ligger kvar och påbörja Din njutardag med värmd pool och en god frukost. Och allt detta i närhet till god mat, fina vingårdar samt bra golfbanor i vårt Cape-område. Vad mer kan man önska. Bezweni Lodge är relativt nybyggt men i Cape Dutch-stil med valmade vasstak och en ljuvligt smakfull miljö. Ägaren, en lite filantropisk holländare, drömmer och planerar för en utbredd bebyggelse på bergssluttningen om några år. Kolla hemsidan HÄR!  Annemarie och Erik, vänner och Rotary-kompisar från Göteborg, hyrde in sig för två månader med avhoppsmöjlighet om det skulle bli trist. Tvärtom blev det - de har redan bokat två månader samma plats, samma tid för 2016! En utmärkt njutarplats för ett bergsboende eller en present till någon som förtjänar det, ett smekmånadspar eller kompisar/vänner som kommer hit för några dagars natur- och själslivsnjut. The Imibala Golf Cup fick en voucher av Bizweni-ägaren som omfattar två nätter med frukost inkluderat. Standardpriset är R3 800 för två dygn. Auktion - alla är välkomna - ge bud NU! Minimum 2 barn = R1 800. Högst bud vinner. Maila bud till Stefan.

Några tilläggsinformationer
-Det vita vinet som alla betalande och närvarande deltagare fick var skänkt av Imibalas huvudsponsor.
-På varje flaska satt en träningsbiljett till Golf Village för en dag. Dessa 130 biljetter + ett antal 3-6 månaders medlemskap skänktes av Golf Village som också upprättat en web/blogg för att kommunicera vad som händer och är planerat på Golf Village. Nya bollar berättas det om - det gillar vi. KLICKA HÄR för bloggadressen. 
-På varje flaska satt också en voucher som ger var och en en öl eller ett glas vin om man äter en huvudrätt på Primi Piatti på Golf Village. OBS!! Det är en lokal aktivitet som endast gäller på Primi Piatti Golf Village i Somerset West, och inte på någon annan Primi Piatti.
-Golf shopen skänkte en discount check, pegar, markörer och en green-gaffel.

Slutligen - med fortsatt god akterlig vind och lite särskild anamma kommer vi att nå vårt mål - support för 100 barn. Vår vilja och våra bidrag gör skillnad - varje dag, året runt för 100 barn!!! Tack alla!!

Slutresultatet för allt vet vi om några veckor, i början av mars. Sen levererar vi vår donation och sen…ja sen blir det Imibala-kalas tycker vi - ”same procedure as last year” - varför ändra ett vinnande koncept. Ni får en lista på alla givare när tid medger. När Ni besöker dem kom ihåg att påminna dem om vår Imibala Golf Cup, vår tacksamhet för deras hjälp och betydelsen av att de och andra hjälper till, nu och framåt. Be dem sprida budskapet.

Bästa Hälsningar

Stefan & Inger

Fler bilder från eventet hittar man HÄR
(Klicka gärna på knappen "Bildspel" uppe till vänster på bildalbumet.)




Boule 18 feb. 2015

Denna blåsiga onsdag samlades 28 spelare som lottades i tolv lag. Inte mindre än fem lag vann sina båda matcher. Dagens vinnare blev lag Jan A, Kerstin och Eje. På andra plats kom lag Jan (holländare) och Bernt och på tredje till femte plats kom lag Eskil och Sten, lag Rolf och Åke samt lag Agneta och Ingrid.
Vi spelar igen nästa onsdag. Kom till Vergenoegd i god tid före kl. 11.00. Alla är välkomna.
Tore

måndag, februari 16, 2015

Skärpan i kolonin till Imibala-barnens och behövandes nytta!

Från vännen Inger L har vi fått följande trevliga inlägg:

"Fredag den 6/2 fanns han på plats på Strands Golfklubb, knivslipare Bevan Pope! Bevan träffade vi, Stefan och jag, på vingården Kleine Zalze utanför krogen Terroir där han stod och slipade fina köksknivar. På frågan om han kunde tänka sig att sponsra ”The 2015 Imibala Golf Cup”, så svarade han:
- Självklart! Jag brukar göra så att jag erbjuder mina tjänster som knivslipare och sen bjuder jag på 20 % av intäkten.

På bästa plats utanför proshopen på Strand blev han uppställd med sin specialutrustade bil och sina sliptrissor. Skugga under parasoll arrangerades raskt och lätt och damerna i kaffeshopen var snart involverade i omhändertagandet av knivarna efter utfört arbete.

Bevan är förutom en slipad yrkesman också en kille där ingenting är besvärligt. Allt går fort och jag kan säga att arrangemanget med damerna i kaffeshopen var gjort på två röda sekunder till bådas nytta. Säkert fick dom en liten kniv slipad på köpet. Vi var 8 i fredagsgolfgänget som nappade på erbjudandet om mer skärpa i livet. 5 minuters arbete/kniv och R16 i kostnad/kniv. Dessutom tar Bevan betalt 1 Rand/centimeter knivblad. En kniv med ett 20 cm långt knivblad kostar alltså R16 + (20 x R1) = R36.

Såsom varande en av de lyckliga som fått sina slöa knivar slipade så kan jag bara säga att det är fantastiskt med skarpa knivar, så tusen tack Bevan, detta gjorde du bra! Även restaurangen på Strand tog tillfället i akt och lämnade in en del knivar. Allt som allt inbringade denna knivsliparstund R1 364. Av detta skänkte Bevan, som överenskommet 20 % till Imibala-barnen + att han gav ytterligare R100 i personlig gåva. Tusen tack, Bevan, säger vi å Imibala-barnens vägnar!

Bevan bor i Hermanus men är som sagt mycket mobil. Om ni skulle behöva hans tjänster så heter hans företag Cutting Edge Mobile Sharpening Service. Ni når honom via tel 072 495 5444 eller mail bevan@cuttingedgesharpening.co.za "

Vi instämmer och tackar Inger och Stefan för ett utmärkt initiativ. Aldrig mer en oslipad kniv i vårt kök!

söndag, februari 15, 2015

Amazink bättre än någonsin!!

Varje fredag kväll är det stor show med musical av riktigt hög klass i kåkstaden Kayamandi utanför Stellenbosch. Folk kommer resande från hela Western Cape och slåss med turisterna om biljetterna till föreställningarna. Det här är fjärde säsongen som gruppen av utmärkta dansare och sångare kör sin show på teatern/restaurangen Amazink i Kayamandi utanför Stellenbosch, och showen i år är den bästa de någonsin gjort tycker både vi och alla andra vi talat med som sett showen. Nytt för i år är att de bjuds på riktig sydafrikansk braai (grillat) innan showen, och maten är riktigt bra.

För löjliga R85 får man en tallrik med grillat lamm och kyckling och en massa goda tillbehör.


Amazink ligger precis där vi parkerar våra bilar när vi gör kåkstadsturen på torsdagar. Parkeringen bevakas av vakter och är trygg och säker. HÄR har ni deras hemsida med all information ni behöver och länk till biljettbokning på web tickets. Och HÄR kan ni läsa alla översvallande recensioner på tripadvisor.

Missa inte den här showen - det här är bland det härligaste vi upplevt i Kapstaden!! 




lördag, februari 14, 2015


Fredagsgolf 13 februari 2015


Boule på Vergenoegd 11 februari 2015

Fullt hus igen, men alla som kom fick plats att spela. 36 personer lottades i 12 lag och så spelades två matcher som vanligt. När det var klart så hade tre lag vunnit sina båda matcher. Dagens vinnare blev lag Jan, Olle och Rudi. På andra plats kom lag Tord, Kalle och Jan följt av lag Mats, Karina och Jan (det är många Jan som spelar).
Nästa onsdag spelar vi igen. Kom till Vergenoegd i god tid före kl. 11.00. Alla är välkomna.
Tore

onsdag, februari 11, 2015

IMIBALA GOLF CUP

Från Stefan hör vi glädjande nog att sponsorerna till Imibalagolfen imorgon ”står mer eller mindre på kö”. Senaste tillskottet kommer från Golf Village Momentum* som skriver följande på sin hemsida:


Imibala Golf Cup
The Imibala Golf Cup has been going for 5 years, and we aim to support it going forward over the next years. The brainchild of Stefan & Ingere Lindholm, the 2015 version is being hosted at Strand Golf Club on the 12th Feb. Imibala is a wondeful project aimed at sponsoring a children in order for them to perform well at school.



 (*) Ja, det är Vodacom Golf Village som gömmer sig bakom namnet Golf Village Momentum.   Hemsidan hittar ni HÄR

tisdag, februari 10, 2015

Zuma stryper biltrafiken i Cape Town

Tänkt att åka in till Cape Town de närmaste dagarna?
Då kan det vara bra att känna till följande:

För att underlätta för Zuma’s ”State of the Nation Address” till nationen har regeringen begärt att stora delar av city skall stängas av för biltrafik nu på torsdag 12 februari.
Dessa gator kommer även att vara avstängda ikväll tisdag, och imorgon onsdag kväll när repetitionerna för evenemanget hålls.

Avstägningarna kommer givetvis påverka det normala trafikflödet i och runt staden och polisen meddelar även att speciella parkeringsrestriktioner kommer att gälla under perioden.


En detaljerad beskrivning av avstängda gator och andra begränsningar finns att läsa HÄR