torsdag, april 30, 2015

Lillsemester i Montagu med Lisa och Thomas

Från vännen Lisa har vi fått en rapport från en resa som hon och Thomas nyligen gjort till den lilla pittoreska staden Montagu, inte alls långt från Kapstaden.
                                                                                                                                    
                                                                                                                             
                                                                                                                              
                                                                                                                         Ibland får man lust att åka på lillsemester, särskilt så här på slutet av säsongen när temperaturen sjunkit, vinden lagt sig och vännerna rest hem.
Vi åkte till Montagu, en bedårande liten stad ca 3 timmar från Somerset West. 



Man åker upp i bergen, förslagsvis via Viljensdorp och Robertson. Att man då passerar många vingårdar behöver jag väl inte nämna? Vid foten av Langeberg vilar den lilla staden, varifrån många vandringsleder också utgår.




I Montagu bodde vi på ett vackert B&B vid namn” In abundance”. Stora, läckert inredda rum, lyxiga badrum och en fantastisk frukost i den vackra trädgården. Ett mycket trevligt ungt värdpar gjorde allt för att vi skulle trivas.
Vi besökte stadens lilla museum, byggt som hem för Mr Joubert 1854.  En mycket talför och kunnig dam gav oss hela historien och lite till. I trädgården finns en unik samling av inhemska medicinalväxter. På Long Street finns hela 14 kulturminnesmärkta hus, fint bevarade.





I Montagu finns många gallerier, vi besökte Hicks Gallery, en härlig upplevelse. Hela familjen Hickmans stora hus var en enda konstutställning. Tavlor överallt, i hall, kök, salar, sovrum, ja till och med i badrummen! Själv var han oerhört produktiv och målade färgglatt och humoristiskt. Det fick bli en fin tavla att ta
med hem!
Montagu är kanske mest känt för sina heta källor, Avalon Springs. Där kan man löga sig i olika pooler i 43 graders värme. Välskött anläggning, men man får se till att komma under lågsäsong. Torkad frukt är också en turistattraktion, här odlas och torkas mest i Sydafrika.
På kvällen avnjöt vi en delikat middag på ”Mimosa.” De serverar en färdig meny med fyra rätter och viner till. Underbart gott och vackert upplagt av kunnig personal. Trevligt också att inleda med en drink i trädgården, där vi sammanfördes med övriga gäster, och en livlig konversation ägde rum.  Ett belgiskt par hade ”rymt” från sina 11 barnbarn och hade våldsamt dåligt samvete för att de hade det så härligt. Detta tog vi snabbt ur dem, genom att berätta om vår årliga 6-månaders rymning!
Lördag morgon är marknadsdag utanför kyrkan, men det var då inte mycket att se för oss som är vana vid vår lördagsmarknad. Vi tog oss därför till ”Turning Leaves”, ett familjeföretag som har specialiserat sig på att importera finaste egyptisk bomull och låter sy upp lakan, dukar och dyl. Man kan måttbeställa, så att det passar precis för ens behov. De säljer och skickar till hela världen, vi kan verkligen rekommendera ett besök. Själva kommer vi i november att sova som prinsar och prinsessor  i våra nya sängkläder! Googla gärna på dem om ni vill veta mer.

Vägen hem gick via Worcester och Paarl.  Avslutningsvis  kan vi verkligen rekommendera vår lilla tripp. Det är så vackert uppe i bergen!
/ Lisa

Stort tack Lisa för ännu en mycket trevlig reserapport från er båda!
Efter det här reportaget kommer det säkert bli stor tillströmning till Montagu nästa säsong av  
intresserade bloggläsare. Själva blev vi jättesugna att ta en tripp dit upp när tillfälle ges.

tisdag, april 28, 2015

PADS att köpa till den som vill ge bort en välkommen present

Ni är många som följt med oss på kåkstadsvandring i Kayamandi genom åren. De flesta av er har då träffat Portia som gör vackra smycken av halvädelstenar, silver och sötvattenpärlor. Det är också hennes smycken som jag, Samira, säljer på Fredagsgolfen på Strand Golf Club, eftersom Portia har en tung försörjningsbörda och svårt att själv komma iväg och sälja sina smycken.

Härom dagen åkte vi hem till Portia och överlämnade en liten present från oss. Portia fick en PADS-påse med tvättbara bindor och tillhörande trosor i hög kvalité, med en knäppningsanordning där man knäpper fast bindan. Det är precis samma kit som de fattiga kåkstadsflickorna får på high school i vårt PADS-projekt. Vi har nämligen köpt in ett extra lager med PADS som vi har hemma i vårt hus i Somerset West, så om ni är intresserade av att köpa PADS för att ge bort till flickor här nere ni känner som har det svårt ekonomiskt så kan ni under nästa säsong här i Kapstadens vindistrikt köpa PADS kit av oss till självkostnadspriset R200. Den slanten går förstås oavkortat tillbaka in i projektet, och används för att finansiera PADS till nästa skola i vårt projekt.

PADS-kiten finns i alla tänkbara storlekar, från storlek 11/12 år upp till XXXL.

söndag, april 26, 2015

PADS-projektet - statusuppdatering nr 4



ÄNTLIGEN!! Nu i fredags var det äntligen dags för premiärleverans av PADS till den första skolan i Kayamandi - Makupula Secondary School. Vi har verkligen gått i väntans tider, och det var fantastiskt att se de glada flickorna som fick motta de första påsarna med tvättbara bindor och trosor som kommer att räcka i hela 5 års tid!
För dig som inte är regelbunden läsare av den här bloggen, och inte känner till vårt projekt sedan tidigare, vill vi hänvisa till utförlig projektinformation om du KLICKAR HÄR.

Samira och två kvinnliga lärare på skolan har utgjort projektgrupp, och har tagit fram projektplan, ekonomiska kalkyler, administrativa rutiner, kvitteringslistor, inventeringsprotokoll, med mera. Flickorna får betala R10 för sitt kit (som alltså är värt cirka R200), för att känna att de själva måste göra en uppoffring och att man inte bara kan förvänta sig att få allt gratis. De två lärarna i projektgruppen har mandat att göra undantag för speciellt ömmande fall.

Lärarna Lindi (t v) och Nomfu har deltagit i projektgruppen.
På bilden med rektor George.
Vi bjöd in lite flera lärare och Madibas fru Florence ("Mama" kallad av alla i kåkstaden - Madiba gör kåkstadsvandring med Samira varje torsdag) och skolans rektor för att tillsammans med flickorna fira med bakverk, frukt och läsk. Tänk att det kan gå ner så mycket konditorivaror och läsk i så små flickkroppar!

Florence, Madibas fru t h, med Rejoice som är mattelärare.
Tack vare allas er fantastiska generositet har vi nu inhandlat och transporterat hela 250 påsar till den här skolan som lika många flickor ska bli ägare till! Etapp 1 av vårt PADS-projekt är därmed klart, både finansierat och levererat. Nu tar vi oss med liv och lust an den andra skolan i Kayamandi, Kayamandi High School, och här i etapp 2 blir målet ännu högre eftersom vi har fler elever, och därmed fler behövande flickor, i den här skolan. 360 flickor behöver vår hjälp, vilket gör att vi behöver få in R68 400 som med dagens valutakurs motsvarar ungefär SEK 48 800.

Vi blir som vanligt överlyckliga över alla bidrag, stora som små, och tänk på att 100 % av det ni donerar går direkt till inköpen av flickornas mensskydd. I de skolor vi går in i ska inga flickor behöva stanna hemma en hel vecka varje månad, och missa en fjärdedel av sin skolgång. Vi själva, Samira och Björn, bekostar transportavgifter, sydafrikanska bankavgifter och valutaöverföringskostnader, så det finns inte ett öre av donerade pengar som försvinner på vägen - garanterat!

PADS-projektets konto på ICA-banken har kontonummer 9272 2682192 (kontoinnehavare Samira Wingårdh-Waenerlund).  Bankgiro 5299-9869 som är kopplat till samma konto går lika bra,  och då är det OCR 927226821928 som gäller.

Tillsammans kan vi göra STOR skillnad!!
Fortsättning följer snart här på bloggen.

onsdag, april 22, 2015

Amazink-gänget goes city slick


O'Ryan in action
The Rockwell All Suite Hotel & Apartments i stadsdelen Waterkant i Kapstaden är numera hemmaarena för Amazink Live-gänget, som nyligen lämnade kåkstaden Kayamandi i Stellenbosch för att söka lycka och berömmelse i den stora staden.

SHIZA iKapa heter den nya föreställningen, och det betyder helt enkelt "The heat of Cape Town". Showen marknadsförs som en "Interactive theatre and dining experience, the first in Cape Town". Vi var där under premiärhelgen, och det var så kul att se hur publiken levde sig med i föreställningen, och vilken succé gänget gör även inne i centrala Kapstaden. Det hela utspelar sig på Marcia's Tonic Tavern, där Marcia förstås spelas av gruppens stora stjärna och tillika regissör, producent och koreograf Ramaine Barriero-Lloyd, som spelade Patricia i showen i Kayamandi. Alla i gänget har nya roller och  storyn innehåller som vanligt jättefina dans- och sångnummer. En av kvällens höjdpunkter är när O'Ryan, med sin kraftfulla underbara stämma, sjunger Bob Marleys "Redemption song".

Ramaine i rollen som Marcia
Men här ges även lite mer rum för teater och skådespeleri, något som Ramaine eftersträvat, berättar hon för oss när vi pratar lite efter showen. Avslutningen innehåller flera populära och tempofyllda sång- och dansnummer som vi känner igen från den tidigare föreställningen, och precis som i Kayamandi får de med sig hela publiken. Naturligtvis är de än så länge lite färska i sina nya roller, och det tar nog ett tag innan de blivit varma i kläderna och vågar spela ut lika självsäkert och lekfullt som de gjorde i Kayamandi. Men DET noterade bara vi som sett dem så många gånger förut! Den saliga publiken på The Rockwell Theatre jublade och gav dem stående ovationer och klappade in dem för flera extranummer.

Den nya föreställningen, som spelas onsdag till lördag varje vecka, har snabbt blivit "talk of the town" och det har varit fullsatt varje kväll sedan premiären den 10 april. Den mest populära radiostationen i Kapstaden, Heart 104,9, har den här veckan haft tävlingar i flera dagar där man lottat ut biljetter till föreställningarna som förstapris.

Själva teatern är jättehäftigt inredd i kåkstadsmiljö och, precis som på Amazink i Kayamandi, sitter publiken vid enkla långbord och gör nya bekantskaper vid sitt bord. Men här är publiken yngre och tjusigare än i Kayamandi, och alla raser och hudfärger finns representerade. R350 (cirka SEK 250) kostar biljetten inklusive en trerätters middag. Maten sägs vara "kåkstadsinspirerad", men vi tror inte det är många skjul som serverar kycklinglever, lammkotletter och malvapudding till middag. Traditionellt sydafrikansk middag, stämmer bättre. Maten är ok, men vi tycker faktiskt den var godare i år i Kayamandi där vi bjöds på väldigt god grilltallrik.

En av cheferna på The Rockwell hörde talas om Amazink i slutet av 2014 och åkte ut till Kayamandi. Precis som alla vi andra blev han helfrälst och åkte hem till hotellet och byggde genast upp en teater på hotellet bara för att kunna erbjuda gänget en skräddarsydd scen inne i Kapstaden. The rest is history!
Mixerbord och ljuskontroller sköts från taket på en klassisk minibusstaxi
HÄR hittar du en kul youtubefilm från premiären, där både Tebogo (alias Moussa i gamla showen, och tidigare bland de bästa i sydafrikanska varianten av tv-programmet Idol) och O'Ryan (alias Fix i gamla showen, nyligen hemkommen från tre månaders engagemang i Sun City) berättar om den nya föreställningen.

HÄR kan du läsa om föreställningen på The Rockwells web. Och HÄR finns biljetter att köpa för dem av er som fortfarande är kvar här i Kapstaden.

Vi ser fram emot att återvända i oktober och se hur gänget har utvecklats under vintermånaderna på den nya scenen inne i Kapstaden!

tisdag, april 21, 2015

Fin bild på Björn

På AmaZinks facebook-sida har det lagts upp officiella foton från "sista natten med gänget" i fredags, när de höll sin sista föreställning i Kayamandi. Björn är med på ett av fotona - kolla här! Han har blivit poppis bland flickorna i ensemblen, och de brukar locka upp honom när de dansar med publiken i de sista finalnumren. Och vem skulle tacka nej att dansa med en sådan vacker flicka? Inte Björn i alla fall!

söndag, april 19, 2015

Y viva España

Nej, nej - vi har inte flyttat till Spanien. Vi är fortfarande kvar i Kapstaden i Sydafrika men har hittat en trevlig krog med spanskt tema. Personalen säger till och med "hola" när man kommer in genom dörren. Bara en så'n sak.
Restaurang España ligger på väg R44 på vänster sida om man åker från Somerset West i riktning mot Stellenbosch. Passera jordgubbsfarmen Mooiberge och infarten till restaurang La Pineta, och några hundra meter längre fram ser ni restaurangen med sina röda parasoll på vänster sida. Vi har åkt förbi här var och varannan dag i två säsonger nu, och tyckte verkligen det var dags att titta in och prova på.

Inomhus har man lyckats åstadkomma en trevlig inredning som verkligen påminner om en spansk hacienda, och utomhus sitter man antingen mysigt under parasollen bland vinrankorna eller på terrassen under tak.
Maten är rustik och bra, med kul spanska förtecken som tapas och paella. Favoriten bland de tapas vi provat är utan tvekan "squid heads and calamari" som serveras grillade eller stekta, och även musslorna var klart godkända. Här finns också en vedeldad ugn där det gräddas fräsch pizza, och en av husets specialiteter är härligt nygrillad kyckling med eller utan piri piri. Och det här är förmodligen en av få krogar som dukar med riktiga tygservietter! Trevligt, tycker vi. Och faktiskt fullsatt när vi varit där, även under lågsäsongen nu.
España har öppet kl 9-22 varje dag utom söndag då de stänger kl 17. Tel. 021 880 2047.

lördag, april 18, 2015

Sista natten med gänget!

Ja, så sorgligt är det faktiskt: Amazink, den härliga kåkstadsteatern i Kayamandi, stänger för gott! I alla fall finns i dagsläget ingen annan lösning. Amazink Live-gänget som sjungit och dansat där i fyra år nu, har engagerats för ett fantastiskt långtidskontrakt inne i Kapstaden på en teater som byggts upp enbart för dem. Vi är förstås jätteglada för deras skull, och såg deras nya föreställning där under premiärhelgen nyligen, men baksidan på medaljen är att Kayamandi och alla deras fans här ute i vindistrikten mister en av sina mest älskade och uppskattade attraktioner. Slut på vårt älskade "fredagsmys" på Amazink!
Igår kväll var det dags för den allra sista föreställningen på restaurangen/teatern i Kayamandi. Flera av huvudrollsinnehavarna kunde inte vara med, eftersom den nya showen redan går för fullsatta hus inne i Kapstaden. Men showens stjärna, producent och regissör "Patricia", som egentligen heter Ramaine, var på plats tillsammans med en förstärkt ensemble och rev som vanligt ner applådåskor och publikens jubel. Inte en stol var ledig i lokalen, och det var både glädje och sorg den här kvällen. Det hölls tacktal och Ramaine fick vackra blommor och stående ovationer. Publiken hyllade sina hjältar med inklappningar, omklappningar, handklappningar och taktfasta bordsdunkningar.
Allt om den nya föreställningen inne i Kapstaden kan ni läsa här på bloggen om några dagar. Den föreställningen får ni absolut inte missa om ni kommer till Kapstaden nästa säsong!

fredag, april 17, 2015

Säsongsavslutning
boule på Vergenoegd

Vi blev 13 personer på säsongsavslutningen. Sex lag lottades och spelade ivrigt mellan lätta regnskurar. Lag Ilka och Bernt blev det enda lag som vann sina båda matcher och blev därmed dagens segrare,

Spelet avslutades med en gemensam lunch där Michael serverade en härlig fisktallrik med kokt blue marlin vilken uppskattades mycket.
Vi hoppas kunna fortsätta spela boule på Vergenoegd nästa säsong. Gården har sålts så det är en ny ägare då. Vi har tackat John Faure för de gångna säsongerna.
Tore

tisdag, april 14, 2015

PADS-projektet - statusuppdatering nr 3

Elever på Kayamandi High School

Det har hänt så mycket i PADS-projektet på sistone att vi inte hunnit lägga ut några statusrapporter. Det ber vi om ursäkt för, och här kommer ett försök att gottgöra det.

Etapp 2 av projektet fick, som ni redan känner till, en härlig rivstart. Många givmilda sponsorer skänkte belopp av olika storlekar - alla lika välkomna. Från flera givare har vi fått generös sponsring för kits till 22 flickor - TACK snälla ni! Våra vänner Gabi och Hasse driver verksamheten på Valhall Park Hotell och Konferens i Ängelholm, och har genom sin stora donation säkrat att 35 flickor får var sitt PADS-kit som räcker hela deras skoltid. Stort TACK kära vänner!  Och hela 50 flickor kommer att få PADS-kit tack vare ett mycket stort bidrag från ett svenskt par med anknytning till Sydafrika, som önskar vara anonyma. Ett stort TACK också till er, go'vänner!
Ni som varit med på vår kåkstadsvandring har sett Makupula High School utifrån.

Åsa i västra Sverige skriver i en kommentar till den första informationen på bloggen om PADS-projektet: "Fick höra om detta igår genom innebandyklubben i Lerum! Bidrag insatt och projektet delat på FB!/åsa". Fantastiskt att kännedomen om vårt projekt nu sprids över landet!! Tack för hjälpen, Åsa!

Nu har vi också startat en offentlig facebookgrupp för projektet: "PADS-projektet i Sydafrika". Går ni med i den så har ni tillgång till färsk information om projektet och kan kommunicera direkt med oss om frågor, synpunkter, förslag, etc.

I nästa vecka levereras den första sändningen med 250 kit till Makupula High School i Kayamandi. Gissa om projektgruppen räknar dagarna! Vid gruppens möte igår vittnade lärarna om att de nästan varje dag delar ut bindor som de inköpt för egna pengar till behövande fattiga flickor som kommer rusande och söker deras hjälp akut på skolan. Tänk så underbart när dessa flickor kan få en ordentlig långsiktig lösning nästa gång det händer!

Nu på torsdag har vi uppstartsmöte i Kayamandi High School, som är den andra av Kayamandis två "secondary schools". I skolan går 1027 elever, varav 593 är flickor. Om vi gör samma antagande som vi gjorde för vår första skola så har hälften av dessa flickor inte råd att köpa mensskydd. 297 flickor behöver då vår hjälp, och för det behöver vi samla in R56 430!!

Vill ni hjälpa oss ytterligare nu när vi behöver göra en ny stor kraftansträngning så blir vi väldigt, väldigt glada för alla bidrag! Kontonummer 9272 2682192 (kontoinnehavare Samira Wingårdh-Waenerlund), eller bankgiro 5299-9869 som är kopplat till samma konto och då är det OCR 927226821928 som gäller. Ingen som arbetar med det här projektet tar ett öre för sitt arbete, och vi tar heller inte ut några administrativa kostnader. Vartenda öre går således helt oavkortat till inköp av dessa kit till flickorna! Ni kan också hjälpa oss genom att sprida projektets grundinlägg här på bloggen från den 8 mars på era Facebook-sidor, bloggar och liknande (länk till inlägget finns om ni klickar på projektloggan här till höger). Ett annat sätt är att maila oss så skickar vi informationsmaterial som man kan printa ut och sätta upp på anslagstavlor eller dela ut i olika sammanhang. Gå gärna med i vår facebookgrupp också och bjud in era vänner att göra detsamma.

Tack alla ni som redan är med och hjälper flickorna, och välkomna in i gänget alla ni andra! Tillsammans gör vi skillnad!

måndag, april 13, 2015

Sensommar i vindistrikten

Det har varit en varm och fin höst hittills. Härom dagen satt vi ute på terrassen och intog en härlig middag på nykokt crayfish, som är den sydafrikanska varianten av hummer. Två fina humrar var - vilken kalasfrossa! När klockan var elva på kvällen var den fortfarande 22 grader varmt, vilket är väldigt ovanligt nu när hösten börjar rulla in i vindistrikten och kvällar och nätter blir lite kyligare.

Men det märks att det inte är långt kvar till vinter nu. Solen värmer inte lika intensivt som under sommaren, men det gör å andra sidan att alla utomhusaktiviteter blir mer behagliga i ett klimat som mer liknar den svenska sommaren.

Det är regnperiod under den sydafrikanska vintern här i Kapstaden, men än så länge har vi inte sett skymten av något regn. Och det finns ingen nederbörd i prognoserna för de närmaste tio dagarna heller, bara sol och upp till 25 grader på dagarna och ner till 14-15 på nätterna. Underbart!
Under vintermånaderna här, som alltså infaller när vi har sommar i Sverige, blir det en hel del nederbörd och ner till sju plusgrader på nätterna. Men det blir också en del fina soliga dagar då temperaturen kan stiga upp till över 20 grader. Men eftersom husen här bara har englasfönster och väggar och tak saknar isolering blir det ruggigt kallt även inomhus, och husen hinner inte värmas upp ordentligt under de soliga dagarna. För oss svenskar är då beslutet väldigt lätt: dags att åka till norra halvklotet och njuta av vårt sköna svenska sommarhalvår! Och för vår del är det dags att göra det om två veckor. Tills dess ska vi njuta av de vackra höstfärgerna ute på vinodlingarna, och av att alla restauranger nu har fantastiska specialerbjudanden för att locka lokalbefolkningen att gå på restaurang nu när de flesta turister försvunnit.

torsdag, april 09, 2015

Näst sista Boulen för säsongen 8 april 2015


Säsongens näst sista bouleträff samlade 14 spelare som lottades i 6 lag. Endast ett lag vann sina båda matcher och dagens segrare blev lag Jan, Rudi och Anna-Stina. Vi spelar säsongens sista boule nästa onsdag. Kom till Vergenoegd före kl. 11.00. Alla är välkomna.
Tore

onsdag, april 08, 2015

Den som söker skall finna

Du har väl sett vår nya sökfunktion för fritextsökning här på bloggen?! Den ligger i högerspalten och heter "Sök i den här bloggen". Skriv in ett eller flera sökord i rutan och klicka på Sök-knappen, så får du upp ett sökresultat med alla inlägg som innehåller detta/dessa sökord. Vill du till exempel hitta alla artiklar om vårt PADS-projekt med insamling till mensskydd för fattiga kåkstadsflickor så skriver du ordet "PADS" i rutan och klickar på Sök. Resultatet dyker upp högst upp på sidan, precis ovanför senaste blogginlägget. Lätt som en plätt!

måndag, april 06, 2015

Wow - Krystal Beach Hotel i Gordon's Bay!


Har ni sett vad som börjar växa fram i Harbour Island i Gordon's Bay? Villa Via Hotel genomgår en "extreme makeover" för att uttrycka sig milt, och kommer att bli väldigt flott när det står färdigt om ungefär en månad. Redan nu kan man boka rum HÄR på Krystal Beach Hotels hemsida, och HÄR måste ni bara se den mycket välgjorda animerade filmen som visar hur det kommer att se ut när det står färdigt.

Stort tack till vännerna Rolf B och Rolf S för tipset!

fredag, april 03, 2015

Nyupptäckt kul teaterscen!

Härom kvällen gjorde vi en mycket trevlig ny teaterscenbekantskap i Kapstaden. The Barnyard Theatre ligger på andra våningen i Willowbridge Shopping Centre i förorten Tygervalley/Belville. Teatern är rejäl och har plats för 500 personer fördelat på parkett och balkong. HÄR hittar ni deras hemsida.
Bilden är tagen från våra utmärkta balkongplatser.
Vi hade köpt biljetter till musikföreställningen "Those were the days" som var en hyllning till all den härliga 60-talsmusiken. När vi anlände blev vi lite stressade för det var lååång kö inne på teatern, men den visade sig vara till baren där man beställde hinkar fyllda med isbitar och vinflaskor, ölbuteljer eller andra goda drycker man ville njuta av under showen. "Capetonians" vet hur man roar sig minsann! Man kunde även förbeställa ostbricka, kallskuret eller andra plockrätter, eller beställa in en pizza eller burgare på plats.
Showen i full fart
Ett riktigt bra femmannaband med saxofon och fyra sångare spelade covers på alla de bästa låtarna och artisterna. Eller vad sägs om Mamas and the Papas, Temptations, Cilla Black, Animals, Eric Clapton & Cream, Steppenwolf (ni vet odödliga "Born to be wild"), Creedence, Simon & Garfunkle, The Monkeys, The Beatles, m fl. Den helt suveräna gitarristen duckade inte ens för Jimmie Hendrix "Purple Haze" inklusive supersvåra solon och galna tricks med gitarren!! Det var sköna melodier, fläskigt tunggung, ylande elgitarrer, härliga saxofonsolon, mulliga trummor och fina sångprestationer för hela slanten. En härlig vinylfest i 45 rpm, helt enkelt!

torsdag, april 02, 2015

Boule 1 april 2015

Till boulespelet den första april kom 15 spelare, Vi lottade 8 lag och tre av dessa vann sina båda matcher. Dagens segrare blev lag Monica och Kerstin. På andra plats kom de båda andra lagen på samma poäng, dvs lag Eje och Hans-Erik samt lag Lasse och Johan,
Vi spelar igen nästa vecka. Kom till Vergenoegd före kl. 11.00. Alla är välkomna.
Tore