lördag, maj 26, 2018

Vi behöver glasögon!


Redan nu börjar det bli dags att tänka på våra så kallade "Spec Days" för första kvartalet 2019 i kåkstaden Kayamandi i Stellenbosch.
 "Spec Days", som genomförs 4-5 gånger per säsong, innebär att Björn, tillsammans med optikervännerna Bettan & Janne L. och 5-6 olika volontärer från svenskkolonin, åker upp till kåkstaden med bilar fullpackade med glasögon och utrustning för synundersökning. Väl där uppe möts vi varje gång av några hundratal förväntansfulla Kayamandibor där många redan köat flera timmar för att få genomgå en synundersökning och få anpassade glasögon. 

Så, inför nästa säsong behöver vi massor av glasögon!

Vis av erfarenheten från tidigare år har Bettan och Janne även i år speciella önskemål:

"Vi behöver läsglasögon från +0,5 till +2,0, minusglas från -0,5 till -10,0, enkelslipade med max cyl -05. Inga progressiva men gärna lite bifokala

När det gäller glasögon är det helt ok att tigga! 
Sök upp några lokala optiker och be i första hand att få läsglasögon med styrkorna enligt ovan och/eller även med andra styrkor. Det värsta som kan hända är att man får ett nej. Rensa byrålådorna hemma. Be släktingar, vänner och arbetskollegor om hjälp med att samla in glasögon. Tänk på att ett enda par glasögon lätt kan förändra en annan människas liv och möjlighet att försörja sig själv.

Och vad gör man då med glasögonen som man samlar in? Jo, man förpackar dom väl och tar med sig glasögonen ner till Sydafrika. Där lämnar man glasögonen till Bettan och Janne, Björn och Samira eller till tävlingsledningen i samband med Fredagsgolfen på Strand Golf Club.

Varmt TACK på förhand!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar