
Vår guide var Simonsigs kunnige och trevlige exportchef Pierre Nortje, som inledde vårt besök med att berätta om gården medan vi avnjöt en välkomstdrink i form av ett glas Kaapse Vonkel Brut Rosé. Därefter gjorde vi en mycket spännande Cellar Tour där vi hamnade mitt i det intensiva skördearbetet som nu är i full gång. På Simonsig har man så många olika sorters druvor att skördearbetet pågår i tre hela månader. Precis som äpplen hemma hos oss i Sverige så mognar de olika sorterna vid olika tidpunkter.
Pierre visade oss också en alldeles äkta korkek som växer på gården, och förklarade hur man skördar den yttre barken och sedan gör vinkorkar av densamma. Dock är de sydafrikanska korkekarna för snabbväxande och därmed alltför porösa, så korkarna som används importeras från Portugal.
Sedan var det dags för en omfattande och mycket väl genomförd vinprovning uppe i det vackra Van Niekerk Room. I rummet finns bl a vackra tavlor där röda stora tygstycken står i centrum. Några av oss tyckte motiven på tavlorna påminde om Christos berömda insvepningar av byggnader, broar och öar runt om i världen. För dom av er som undrar har vi nu fått information från Pierre om att artisten som gjort dessa tavlor heter Strijdom van der Merwe. KLICKA HÄR för att komma till konstnärens hemsida.
Besöket avslutades sedan med en fantastisk lunch på vingårdens underbara restaurang Cuvée. Vi har tidigare skrivit på bloggen (klicka här) om restaurangens nye Executive Chef Lucas Carstens som tillträdde i augusti. Han fortsätter att göra stordåd i köket, men även servicen är i absolut toppklass på Cuvée, vilket inte alltid hör till vanligheterna här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar