fredag, juni 26, 2009

Reseförsäkring i Sydafrika

När man reser till Sydafrika är det förstås viktigt att se över sitt försäkringsskydd om något skulle hända på resan. I de allra flesta fall räcker det dock med det reseskydd som ingår i hemför-
säkringen. Detta skydd räcker för en resa som varar i högst 45 dagar.
Ska man stanna längre än 45 dagar i Sydafrika behöver man ringa sitt hemförsäkringsbolag och göra en förlängning av reseskyddet som täcker resterande dagar. Här lönar det sig att jämföra mellan olika försäkringsbolag. 4 700 kr har vi just tjänat på att byta bolag! Trygg Hansa, som annars har bra priser på sina privatförsäkringar, är dyra på den förlängda reseförsäkringen. Hela 9 574 kr ville de ha för att förlänga för oss två när vi stannar i Sydafrika i nästan ett halvår. Länsförsäkringar tar bara 4 882 kr för samma försäkring. Även bilförsäkringen visade sig vara billigare, så nu byter vi bolag helt och hållet. Enkelt gjort med bara några telefonsamtal, och nettoförtjänsten blev 5 286 kr – en riktigt bra timpenning!

Har du själv några bra tips eller gjorda erfarenheter angående försäkringar är vi tacksamma för en kommentar till denna artikel.

1 kommentar:

  1. Helt rätt - det är STORA prisskillnader mellan de olika bolagen. Jag har kollat alla och Länsförsäkringar är klart billigast. Jag har dock köpt via Solid AB, en reseförsäkring där man betalar för tiden utöver de 45 dagar som normalt går under hemförsäkringen. Billigt var det också (egentligen inte men relativt billigt). Är man under 45 så kostar det mindre och heter då Backpacker försäkring.

    SvaraRadera