onsdag, juli 20, 2011

Tunnbrödsrulle med sydafrikanska Roodeberg - och Sven-Ingvars!

Sven-Ingvars på Bônn, taget av ståplatsgroupien Samira.
Igår var en spännande dag här i Hamburgsund, minsann.

I denna lilla kustpärla i Bohuslän finns oss veterligen Sveriges enda korvkiosk med fullständiga rättigheter. Här kan du alltså ta en whisky eller gin & tonic medan du väntar på din korv med mos, som du sedan avnjuter med en stor stark. Hejåhå!

Vi intog igår en delikat middag i form av tunnbrödsrulle till vilken vi njöt av ett glas av det sydafrikanska vinet Roodeberg. Märklig med god kombination som avnjöts i solen på korvkioskens uteterrass.

Därefter begav vi oss raskt hem till Janne och Ann-Lis O (som flera av er träffade i vintras när de besökte oss i Kapstaden några veckor) för drinkar med tilltugg. Sedan hoppade alla fyra in i deras Landrover och skumpade över fält och hagar bort till ortens stolta kulturinrättning "Scenen på Bônn" belägen mitt ute i skogen. Där hade drygt 1000 personer samlats efter att ha köpt biljetter på Ticnet till - Sven-Ingvars!

Äh, gammalt förlegat dansband, säger ni. Icke sa Nicke! Här rockades det loss tills hela publiken stod upp och tjoade och dansade, med allt från tonåringar till kryckgänget på plats. Sven-Erik Magnusson var i högform och jobbade så svetten lackade, och slängde ut både svetthanddukar och plektrum till den sjungande publiken, och gitarrsolona gick inte av för hackor. Efter tre inklappningar gav både bandet och publiken slutligen upp, och vi åkte nöjda hem till våra vänner igen för att avsluta det goda drinkbordet.

Liiite trötta är vi allt idag, men det är bara att vila ut ordentligt för ikväll kommer Beatles-coverbandet Pepperland till stans sjökrog Hjalmars, och vi har bokat bord framme vid scen med ett gäng vänner. "Börja om från början, börja om på nytt..."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar