fredag, maj 04, 2012

Ostmässa i Stellenbosch


Hej Sydafrikavänner

Vad gör man i Sydafrika i slutet av april. Ja vi åkte, tillsammans med Agnes och Tor, till den stora ostmässan i Stellenbosch, närmare bestämt i Sandringham vid väg R 101. För 11:e året i rad anordnas denna begivenhet. Ostproducenter och importörer, vingårdar, öltillverkare, juicetillverkare och bagerier med även finare bakverk. En avdelning med levande djur för barnen fanns det också. Ja, väldigt mycket med hela ca 200 utställare. Allt får avprovas för det facila priset av 110 R.
Vi fann snart att detta var mycket prisvärt och så tyckte alla unga studenter från Stellenbosch som idag var ca 60 % av de ca 10 000 besökarna.
Mässan pågår under 4 dagar så det är kanske annorlunda publik andra dagar. Trevligt och festligt och ungdomarna lät sig väl smaka av vin, ostar och godis etc.

 
Man kunde sitta ute och äta det man plockar för sig tex ost och vin. Men vad tror ni åts mest av. Jo pommes i långa banor. Ja, ja dessa ungdomar. De är sig lika ”all over the world”.

Summa summarum, en trelig begivenhet som var en blandning av Kiviksmarknad (om ni haft glädjen att vara där) och Östermalmshallen. Tycker i alla fall vi.

Så är ni kvar lite längre nästa säsong och gillar ost, så åk dit.

Ha det så bra önskar de lite längre stannande svalorna.
Thomas och Lisa

Stort tack Thomas och Lisa för ännu ett trevligt reportage från er som är kvar i Sydafrika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar