fredag, september 21, 2018

The Old Biscuit Mill och Neighbourgoods Market



Vår gode vän Annemarie S. tipsar om en trevlig artikel på Omni och ett härligt utflyktsmål i stadsdelen Woodstock i Kapstaden. Woodstock var tidigare en ganska nedgången, fattig stadsdel, men precis som i så många andra storstäder i världen så började bohemer och konstnärer slå sig ner här, och vips blev stadsdelen trendig och chic med små spännande matställen och roliga butiker.

En av Woodstocksmest populära mötesplatser är The Neighbourgoods Market i området med den gamla kakfabriken The Old Bisquit Mill.  Här bjuds det på sagolikt myller, människor och mat i form av drygt hundra små marknadsstånd inomhus. Vi brukar åka hit några lördagar varje säsong (öppet kl 9-15). Då ser vi till att komma tidigt (parkering är inte helt lätt och ju tidigare desto lättare), riktigt hungriga och med en kylbag med några kylklampar i också, eftersom det finns massor att äta men också en hel del gott att köpa med sig hem. Ta med ordentligt med kontanter eftersom vissa försäljare inte tar kort. Det finns bankomat i området men där kan det vara rejäl kö.

Marknaden är en trendig och rolig mötesplats där folk träffas, umgås och planerar helgen. Missa heller inte de små boutiquerna strax utanför matmarknaden. Här finns spännande heminredning, konsthantverk, gallerier och annat kul.

Har man gott om tid, en förkärlek för fine dining och har laddat plånboken med lite extra stålar så ligger berömda The Test Kitchen, som anses vara Afrikas bästa restaurang, och systerkrogen The Pot Luck Club också i området alldeles bredvid matmarknaden. Där krävs det förstås bokning långt i förväg men vi tycker båda är underbara gourmetupplevelser.

HÄR hittar ni artikeln som Annemarie tipsade om. Och HÄR finns matmarknadens webbplats.
375 Albert Road, Woodstock, Cape Town är adressen för GPS:en.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar