måndag, augusti 17, 2020

Alert Level 2 från midnatt!

President Cyril Ramaphosa har idag annonserat att Sydafrika går över till Alert Level 2 från midnatt inatt. Det innebär att många hjul börjar snurra igen i landet som drabbats så hårt av nedstängning under nästan ett halvår. Dockdröjer det ytterligare en tid innan internationell flygtrafik kommer igång, som endast kommer att tillåtas under Alert Level 1. Dessutom ska ju svenska UD inte längre avråda från resa till landet för att vi ska kunna skaffa oss giltiga reseförsäkringar. Men detta är definitivt ett steg i rätt riktning.

Mer än 11 000 sydafrikaner har hittills avlidi av Covid-19 och mer än en halv miljon har bekräftats smittade. Men siffran över nya smittade minskar nu kontinuerligt. Vid kulmen på pandemin smittades cirka 12000 personer per dygn. Denna siffra har minskat stadigt och är nu nere på runt 5000 fall per dygn.

Men president Ramaphosa betonar att det är för tidigt att andas ut, och pekar på många länder som nu upplever en andra våg och återigen fått införa hårda nedstängningar.

HÄR kan ni läsa hela det utmärkta uttalandet från presidenten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar