onsdag, juni 09, 2021

Näringsrik gröt till Emily's Play school

Några av våra svenska Sydafrikavänner har nyligen gjort en mycket fin insats för att hjälpa undernärda barn i ett fattigt område i vår närhet utanför Kapstaden. Så här berättar Inger och Stefan Lindholm:

"Kanske har ni tänkt på att många barn i Sydafrika är små, tunna och kortväxta i förhållande till sin ålder. Så är fallet med många av barnen på Emily´s Play school i Sir Lowry's Pass i Kapstadens vindistrikt. Vi vet att Emily sköter om barnen väl under skoltid men timmarna utanför skolan är många och långa.

I januari i år när vi kom ner till Sydafrika efter lång coronabortovaro så berättade Theo, ny chef på Imibala, att det fanns en speciellt nutritionsrik gröt, MyLife Instant Porridge, som distribuerades till alla ”Imibalabarn” i vårt område. En portion ger alla näringsämnen ett barn behöver för en dag. Dessutom till en mycket liten kostnad. En bal med 10 påsar i ger sammanlagt 80 måltider och kostar R55.

H och P Boréns stiftelse i Sverige, som stöder barn såväl i Sverige som i Sydafrika, har skjutit till 6000 SEK för att supportera Emily´s Play school med näringsrik gröt. Vi tror att pengarna kan räcka i 8-9 månader.

Tracey på Imibala har koordinerat grötsupporten till Emily, som hämtade ett förråd för den första månaden i förra veckan. En glad Emily tog mycket tacksamt emot detta. ”No education can be successful on an empty stomach” som Tracey så klokt uttryckte det!

Mr Ramaphosa höll tal till nationen söndag 30/5. Där berättades bl a att coronarestriktionerna har stramats åt igen, Covid 19 fallen ökar. Nu är det level 2 som gäller. Vi hoppas det snart vänder igen men vi vet nu att grötdonationen gör god nytta framöver.

Till sist, stort och kärt tack till H och P Boréns stiftelse och till Sydafrikavännerna Lena och Carl-Gustaf, med vars hjälp och engagemang detta blev möjligt."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar