onsdag, juni 08, 2022

Härligt varmt vinterväder i Kapstaden!

 Samira är i Sverige och Björn och lilla Molly är kvar i vårt hem i Kapstaden. När Samira landade i Stockholm förra torsdagen var det regn och bara 9 grader hela dagen, brrrr! 

Igår berättade Björn på telefon att de hade haft 34 grader varmt i vindistrikten på eftermiddagen! Upp-och-nervända världen kan man tycka, men det är faktiskt inte första gången som vi har konstaterat att sydafrikansk vinter kan vara finare vädermässigt än svensk sommar. Nu tycks ju ändå sommaren vara på rejält intåg i Sverige så vi håller tummarna för en fin nordisk sommar men också en sydafrikansk vinter med både välbehövligt regn och dess emellan soliga, sköna vinterdagar med temperaturer kring 20 grader.


De fem citronträden och två limeträden i vår trädgård dignar nu av frukt redo att skördas. Så här såg det ut när vi plockade ungefär hälften av citrusfrukterna strax innan Samira flög till Sverige. "When life gives you lemons, make lemonade!" är ett ordspråk som avser att uppmuntra till optimism inför motgångar i livet. Vi tog det bokstavligt, även om vi inte har några motgångar som tynger oss för tillfället, och satte raskt igång att tillverka både lemonad, citronmarmelad och limoncello. Och det ÄR ju så gott med en gin & tonic en varm dag! Det finns en anledning till att Björn döpt vårt hus till GT-huset😂.

Hoppas ni alla njuter av fina och trevliga dagar vilken kontinent ni än befinner er på!

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig skörd! Ett år skördade jag 525 passionsfrukter från ett träd i "vår" radhusträdgård. 🇿🇦🌞

    SvaraRadera
  2. Wow, Ewa! Låter fantastiskt med så många passionsfrukter. Vi hade passionsfrukter i vår föra trädgård och då brukade vi göra passionsfruktslikör. Hoppas du hittade ett härligt sätt att njuta av din skörd.

    SvaraRadera