torsdag, november 20, 2008

Huvudvärken dagen efter – kan vara ett minne blott?

Det bästa sättet att undvika huvudvärk efter att ha druckit lite för mycket vin kvällen före är förstås att dricka lite mindre. Men enligt en artikel i senaste numret av tidningen Boland finns nu även en annan lösning på problemet. Enligt artikeln orsakas huvudvärken till största delen av svaveldioxid SO2 som måste tillsättas allt vin för att ta död på skadliga mikroorganismer. Men företaget SurePure har nu lanserat en revolutionerande metod där man istället för tillsats av SO2 tar bort skadliga mikroorganismer genom belysning av vinet med ultraviolett ljus. En kanske viktigare fördel med den nya metoden, än att reducera huvudvärken, är att man enligt förespråkarna får ett vin med bättre smak och kvalité än med den traditionella SO2 metoden.
Nu får vi nog tyvärr dock vänta några år innan vi får se metoden användas i stor skala eftersom vintillverkning är en konservativ bransch och investeringarna för att använda metoden är relativt stora. Läs mer om metoden i tidningen Bolander (november 19) eller på: www.surepure.net/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar