fredag, november 07, 2008

Vad gör dom i bageriet efter fem?


Ja, när klockan är fem kan man ju gott tänka sig att Jennifer och Jimmy stapplar hem till barn och andra bestyr efter en lång arbetsdag som ju faktiskt börjar redan någon gång vid fyra-tiden på morgonen.
Men…… så är det faktiskt inte alltid. Ibland händer det att Jimmy stannar kvar i butiken och dukar fram redskap och ingredienser för att hålla bakningskurs för de som själva gillar att knåda deg och känna doften av nybakat hemma i det egna köket.
Sedan tidigt i våras har Jimmy hållit ett antal mycket uppskattade bakningskurser. Man träffas vid stängningsdags och brukar, enligt Jimmy, hålla på fram emot åttatiden. Och på den tiden hinner man med en teoridel där man bland mycket annat får lära sig det mesta om de ingående ingrediensernas betydelse för ett lyckat bak. När väl teorin är överstökad vidtar den praktiska delen och då bakas det hej vilt kanelbullar, matbröd och mycket annat.

Nästa gång Jimmy har bakningskurs är nu på måndag den 10 november och det finns några platser kvar, så skynda, skynda att boka! Telefonnumret till bageriet är: 021 883 2977
Tjatar vi lite så ställer säkert Jimmy upp och håller kurs även lite längre fram.

För er som ännu inte känner till och hittar till Jennifer och Jimmy’s Bageri, Sweet Bakery & Deli, i Stellenbosch så kan vi verkligen rekommendera ett besök. Om du kommer söderifrån på R44 svänger du vänster på Dorp Street. Strax efter att du kommit in på Dorp Street hittar du Sweet på höger hand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar