söndag, augusti 08, 2010

Den ändlösa historien om vår momsåterbäring - akt lll

Skam den som ger sig!

Minns ni historien om hur vi slogs med näbbar och klor för att få vår berättigade momsåterbäring på det vi köpt i Sydafrika när vi reste till Sverige i april? Varje år när vi ska resa hem har nya, stramare regler införts i syfte att försvåra möjligheterna till återbäring för oss som har visum och stannar längre än tre månader i Sydafrika. Grrrrr!

Så det blev som vanligt en massa invändningar när vi kom till disken för VAT Refund på flygplatsen i april. Men vi stod på oss och hänvisade till information vi fått tidigare, och att vi minsann levt upp till absolut ALLA konstiga krav de kunde hitta på. Till slut, troligtvis för att bli av med oss, lovade tjejen i disken att skicka vårt ärende till huvudkontoret för slutgiltigt avgörande. Vi fick ett temporärt VISA-kort av henne som vi skulle kunna använda om det blev positivt besked och pengar sattes in. Beskedet, positivt eller negativt, skulle komma efter några veckor per e-post.

Något besked har förstås aldrig dykt upp. Vi hade egentligen aldrig väntat oss något annat heller, med tanke på vilket strul det varit genom åren. Men så härom dagen fick vi i alla fall för oss att testa VISA-kortet innan vi kastade bort det. Den bifogade koden gick inte att läsa, men vi tog fram kortet i en butik och sa att vi inte kom ihåg koden och ville visa leg och skriva på istället. Och - kan ni tänka er - DET FUNKAR!!
Vi har pengar på kortet!! Hurra!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar