onsdag, september 14, 2011

Lyckad reunion i Halmstad!

Den 7e september var det återträff för alla sydafrikasvenskar som bor i Kapstaden på vinterhalvåret. Vi hade själva inte möjlighet att vara med i år, men har fått en rapport från Thomas H som vi tackar varmt för. Stort tack även till Hasse L som fotograferat och sammanställt alla bilder, och även till Tove och Kurt som också bidragit med foton. Här kommer Thomas rapport:

Vi "sydafrikaner" är ett socialt släkte. Vi kan inte vara ifrån varandra för länge, eller hur? Så därför vill vi träffas i Sverige under vår bortavaro från SA. Reunion var första gången på Ven. Sedan var det Ängelholm. Följt av Roslagen. I fjol var det Greppås och nu i år Halmstad.
Vi hade lagt reunion på en vardag och på mästerskapsbanan Halmstads Norra.
Onsdagen kom med dåliga väderprognoser. Regn och stark vid utlovades. Men inget stoppar en golftokig "svala". Hela 51 kom och spelade. Start kl 10 i svagt regn som sedan vid 14.30 tiden blev riktigt tufft med mycket vind och regnet som kom parallellt. Det ni!

Några (8 st) valde att komma en dag tidigare och sas spela in sig. Så gjordes och med skiftande framgång. Men ett dåligt genrep ger ju en bra premiär? På kvällen var det hela 18 st som samlades hemma hos oss för social samvaro samt vin och ost. Alltid lika roligt att träffa kära vänner igen.
Trots vädret var det glada miner och goda skratt. Jag kan lova att det "världsberömda" Bäckahålet (hål 16 ett par 3) blev svårt.
Nå alla kom i mål och tapprast var nog Calle som väl kämpade utan bil då det bilförbud då det var för blött.

På kvällen middag på Golfklubben med meny à la Halland. Som halländsk tapas. Hjort från hägnet i Ulvered samt halländska vildäpplen i pajen till desserten. Men Sydafrikanska viner var det. Vi sjöng Elisabeths eminenta visa à la Skånsk madavisa. Då Elisabeth o Kaj inte kunde delta (Kaj hade ryggskott) ringde vi upp dem och sjöng unisont i mobben. Det är ni värda!

Sedan blev det prisutdelning.
Bästa lag blev:
Eva H, Lisa, Ingemar o Acke
2 Kerstin W, Marita, Thomas H och Rickard
3 Eva L, Barbara, Håkan och Tor
4 Gunilla, Ingrid, Hasse samt swingern Peter
5 Lolou, Birgitta, Lasse, Calle
6 Sylvia, Ulf, Göran D och Kurt
Närmast flagg på 14:e kom Sven och Cathrine
Och bäst individuellt kom Sven på goda 32 poäng samt Lolou på bra 30 poäng.
Vi kunde också passa på att sjunga för Jessica som fyllde år. Framåt natten blev det också klart att nästa års reunion går i Ängelholm. Året efter i Bollebygd samt därefter Gotland.
Tack alla härliga och positiva glada som kom och gjorde det till en härlig heldag. Vi ses snart i vackra Sydafrika önskar
Thomas o Lisa
KLICKA HÄR för att se alla 84 bilderna från Halmstadsträffen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar