fredag, september 09, 2011

Världsmästerskapen i rugby har startat!


Idag startar rugby-VM på Nya Zealand! Det blir det största idrottsevenemanget någonsin i landet och förutom det egna landets stora publikskaror beräknar man att nästan 100 000 internationella åskådare kommer resande för att se tävlingarna. Sydafrikas lag Springboks, som vann det förra världsmästerskapet för fyra år sedan, tillhör favoritlagen, men lär få mycket tuff konkurrens inte minst av hemmalaget All Blacks.

Tävlingarna pågår under sju helger framöver fram till den stora finalen den 23 oktober. Totalt ska 48 matcher spelas i 12 olika städer i landet mellan 24 deltagande lag. Mästerskapet inleds med gruppspel där de två främst lagen i varje grupp går vidare till slutspel med utslagsturnering som startar den 8e oktober. Semifinalerna spelas den 15e och 16 e oktober, och bronsmatchen den 21a.

I Sydafrikas grupp spelar också Fiji, Namibia, Samoa och Wales. Sydafrikas första match spelas mot Wales och går av stapeln i övermorgon söndag. Vi som befann oss i Sydafrika senast det var VM (för fyra år sedan) minns hur kul det var att se matcherna tillsammans med alla vilt påhejande sydafrikaner. Är ni i Sydafrika nu kan vi varmt rekommendera er att söka er till någon sports bar eller liknande och ta del av stämningen och rugbyfesten. För er som är i Helderberg Basin (Somerset West, Strand och Gordons Bay) kan vi rekommendera att ni beger er till vår golfklubb Strand Golf Club som anordnar en Bring-and-Braai (sydafrikansk grillfest) i samband med att man tittar på matchen på storbild tillsammans nu på söndag.
Det lär bli en härlig rugbyfest!
Go Bokke!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar