torsdag, augusti 23, 2012

Förlängd reseförsäkring


Reseförsäkring måste tecknas senast DAGEN INNAN du åker från Sverige!
Nu när flygbiljetterna till Sydafrika är beställda är det dags för den årliga översynen av reseförsäkringsalternativen.

Vi har i många år gjort en förlängning av reseskyddet hos vårt hemförsäkringsbolag utöver de 45 dagarna som ingår. Med åren har det blivit några byten av bolag i jakten på det lägsta priset. Själva förlängningen kostar ju flera gånger mer än årspremien av hemförsäkringen, så det är det värdet som har fått styra valet av bolag.

För två år sedan blev kostnaden för oss två för förlängd reseförsäkring 4 882 kr totalt. Förra året betalade vi 6 055 kr hos samma bolag, en ganska saftig höjning med andra ord. Men i år har bolaget (Länsförsäkringar) fått tokfnatt, och höjt kostnaden till 15 147!! Så det blev till att ringa runt igen.
Men nu har vi hittat ett nytt alternativ som känns riktigt bra, och det är Europeiska som numera heter ERV (www.erv.se, tel 0770-45 69 00). Vi låter alltså hem- och bilförsäkringen ligga kvar hos Länsförsäkringar som visat sig billigast på det, och utnyttjat de 45 dagarnas reseskydd som ingår där. Sedan gör vi förlängningen hos Europeiska istället, och gissa vad den kostnaden blev för oss två att jämföra med 15 147 kr: jo, 4 622 kr! Hurra!

Björn som fyllt 60 tecknar en försäkringsprodukt som heter SMART, och som har ett komplett totalskydd, t o m ambulansflyg, anhörigresa, akuta tandproblem och invaliditetsersättning. Premie: 3 490 kr med en självrisk på 1000 kr (annars 4180 kr utan någon självrisk). SMART-produkten kan tecknas tills man fyllt 70 år.

Samira som ännu inte fyllt 60 tecknar en s k ungdomsförsäkring (yessss!) som heter BACK-UP BASIC. Den innehåller exakt samma skydd som SMART förutom invaliditetsdelen. Självrisk 1500 kr är tvingande.

I dagsläget finns bara ett betydligt dyrare alternativ för de som fyllt 70 år. Hade någon av oss varit över 70 hade vi fått betala ca 11 000 kr bara för den personen. Men min kontaktperson på ERV sa att de håller på att ta fram ett bättre prisat alternativ för 70+, eftersom de har många äldre kunder som bor utomlands halva året och efterfrågar en prisvärd produkt.

Ytterligare en fördel är att ERV faktiskt har ett kontor med svensk personal i Kapstaden!

Gör en jämförelse du också - här finns pengar att tjäna!

2 kommentarer:

  1. Vi har tidigare också använt Europeiska som det bästa alternativet och då kombinerat med Amex Platinumkort där sistnämnda ger fullt reseskydd i 120 dagar + att kortet ger många andra fördelar förutom att man samlar poäng på allt man köper och kan sedan använda dessa poäng att t.ex handla eller resa för. Eva & Göran

    SvaraRadera
  2. Man uppskattar vanligtvis inte försäkringar förrän man verkligen behöver dem, man kan få rabatt om man teckna försäkring online.

    SvaraRadera