onsdag, juni 05, 2013

Storfilm om Sydafrika på TV i kväll onsdag!

Om ni är nattugglor och inte ska upp så tidigt i morgon bitti kan vi varmt rekommendera Invictus, den fantastiska filmen om Nelson Mandelas första tid vid makten år 1994, som sänds på TV4 i kväll med start kl 23:25.
Morgan Freeman gör en helt makalös roll som Mandela med xhosa-brytning och allt, och Matt Damon gör en kanonroll som rugbylandslagets dåvarande kapten François Pienaar där han talar med brytning på afrikaans!

Björn och jag har många gånger pratat om att om alla sydafrikaner tvingades titta på denna film en gång i månaden skulle de flesta av Sydafrikas kvarstående rasproblem snabbt vara lösta.

Om ni inte orkar hålla er vakna för att titta på filmen i natt MÅSTE ni gå iväg och hyra den eller streama den från nätet! Det här är en film man aldrig glömmer!
Har ni sett DEN HÄR trailern är ni fast! Sätt på helskärmsläge och slå på ljudet. Jag kan fortfarande inte hålla tillbaka tårarna när jag ser den trots att jag gjort det så många gånger tidigare. Björn är ju man och lite tuffare, så han håller ett manligt "straight face".
Filmen är ännu bättre än trailern!!

2 kommentarer:

  1. Tack för det jättebra tipset. Vi köpte filmen för 79kr och njöt av den i soffan i går kväll. Den var riktigt bra och vi kan ju se den föera gånger.
    Ha en riktigt skön sommar.
    Tack även för alla andra bra tips.
    Kära hälsningar Ewa och Jan

    SvaraRadera
  2. Ah, va' kul kära vänner!!! Även vi har sett filmen flera gånger och tröttnar aldrig. Man upptäcker nya fina detaljer hela tiden.

    Må så gott och trevlig sommar på er med!
    Kramar från oss båda!

    SvaraRadera