måndag, september 08, 2014

Dina Försäkringar bästa bolag i år igen!

Nu har vi gjort vår årliga revision av vår hemförsäkring och vår förlängda reseförsäkring. Ni som är vana att vistas längre tid än 45 dagar i Sydafrika vet att man måste förlänga reseskyddet som finns i hemförsäkringen som bara gäller i 45 dagar. Man kan antingen göra en förlängning med sitt hemförsäkringsbolag eller ta en separat reseförsäkring från dag 46 via ett reseförsäkringsspecialistbolag, t ex ERV (f d Europeiska) eller Gouda

När det gäller de två reseförsäkringsbolagen har vi varje år konstaterat att Gouda är betydligt mer prisvärda än ERV. Men - vi har hittat en för oss både bättre och billigare lösning!

Förra året bytte vi hemförsäkringsbolag till Dina Försäkringar Mälardalen (Dina Försäkringar har regionala bolag över hela landet) och sänkte vår årliga premie rejält. På köpet fick vi en suveränt bra kundservice som inte bara svarar snabbt när man ringer utan också är mycket trevliga, kunniga och har ett tämligen unikt kundfokus och genuint intresse för kundens situation. T o m VD sätter kunderna i första rummet och skrev ett mail och tackade så mycket när han fick vetskap om att vi skrivit positivt om deras produkt och kundservicemedarbetare på bloggen. Unikt!!

Via Dina Försäkringar har vi nu tecknat en förlängd reseförsäkring där verkligen ALLT ingår och som dessutom är billigare än alla andra alternativ på marknaden, i alla fall för oss. Vi kommer att betala 6 486 kr i förlängd reseförsäkringspremie för oss båda för ungefär ett halvårs vistelse i Kapstaden. Det känns också extra bra att ha samma bolag för de 45 första dagarna som för resten av vår utlandsvistelse, så de inte kan peka på varandra i ansvarsfrågan vi en eventuell skada som tidsmässigt ligger på gränsen mellan dem. Det har vi nämligen upplevt vid ett större och längre skadeärende för ett antal år sedan.

För unga finns specialförsäkringar som är extra prisvärda hos flera av bolagen. Och för er som har hemförsäkring med egendomsskydd även i Sydafrika är det viktigt att meddela de svenska försäkringsbolagen att ni inte behöver egendomsskyddet i den svenska reseförsäkringen, så kommer ni ner i premie! Glöm heller inte att kolla självrisken i olika erbjudanden, eftersom de kan variera mellan 0 och 1 500 kr. Själva föredrar vi en högre självrisk och en lägre premie, eftersom man ändå inte drar igång hela försäkringsapparaten för småsummor. Det är när det blir riktig illa som försäkringen behövs.

Klicka på bolagsnamnen ovan för att komma till deras hemsidor. Lycka till i jakten på det bästa bolaget för just DIG!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar