torsdag, oktober 23, 2014

Ocean Race 2014-2015 närmar sig Cape Town

Nu är det återigen dags för den tuffaste av alla seglingstävlingar! Och som vanligt slutar det första "benet" i Kapstaden. Den 11 oktober gick starten i spanska Alicante och kring den 2 till 6 november beräknas båtarna anlända till The V&A Waterfront inne i Kapstaden.
Men redan den 1 november kl 14 öppnar Volvo Ocean Race-byn, och kl 18 hålls den officiella invigningen. Lördagen den 15 november kl 14 går In-Port Race av stapeln, och det brukar vara en spännande tävling i farvattnen runt själva staden som brukar gå fint att se från de omgivande stränderna. Vi har ibland suttit på Radisson Blu som har en härlig terrass med utsikt över vattnet och båtarna under racet. Kan varmt rekommenderas!
Onsdagen den 19 november kl 18 går så starten på seglingstävlingens andra ben som slutar i Abu Dhabi i slutet av december. Och inte förrän i juni beräknas båtarna gå i mål i Göteborg.
HÄR hittar du tävlingens webb, och HÄR kan du läsa info om stoppet i Kapstaden. Vill du följa färska rapporter från tävlingen kan du klicka HÄR för att komma till deras Facebook-sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar