lördag, maj 09, 2015

Makaron håller stilen!

En av kvällens vinnande rätter: mushroom ravioli
I området Paradyskloof i Stellenbosch ligger ett mycket fint femstjärnigt boutiquehotell vid namn Majeka House. Hotellet har allt från stora fina rum till hela hus för den stora familjen eller för flera par att dela på. Här finns också ett fint spa med en stor härlig inomhuspool.

Sagolikt ankbröst
Men framför allt finns här också en mycket bra restaurang, Makaron, där executive chef Tanja Kruger är regerande drottning. Tanja åker utomlands till stjärnbeströdda restauranger främst i Europa varje år, och hämtar ny inspiration. Här har vi ätit väldigt gott och elegant genom åren.

Precis innan vi flög till Sverige härom dagen gjorde vi ett sista besök på makaron och kunde återigen njuta av Tanjas kokkonst. Det blev som vanligt den utmärkta Tasting Menu, och vi njöt av en hel rad med läckerheter, matchade med ljuvliga viner av deras nya kunniga kvinnliga sommelier. Vin-vinnare för kvällen blev definitivt Vriesenhofs ljuvliga Grenche 2013. Kul med en single cultivar på en druva som annars oftast är en blenddruva.

HÄR kan ni läsa med om Majeka House och restaurang Makaron på deras hemsida.
Denna chokladfrossa blev en perfekt avrundning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar