tisdag, maj 19, 2015

PADS-projektet - statusuppdatering nr 5

(För dig som inte är regelbunden läsare av den här bloggen, och inte känner till vårt PADS-projekt sedan tidigare, vill vi hänvisa till utförlig projektinformation om du KLICKAR HÄR.)

Projektet rullar vidare i högt tempo och härom dagen skrev jag på Facebook-gruppen "PADS-projektet i Sydafrika" att det till vår glädje har inkommit pengar på vårt PADS-konto för att kunna köpa PADS-kit till ytterligare 201 behövande flickor på high school i Kapstadens kåkstäder! Bland annat har en fantastiskt generös givare med anknytning till Kapstaden nyligen satt in ett mycket stort bidrag som möjliggör för hela 76 flickor att kunna genomföra sin skolgång utan att behöva stanna hemma en fjärdedel av skoltiden!! Stort och varmt TACK till er alla för era fantastiska bidrag!

I Etapp 2, som syftar till att förse fattiga flickor på Kayamandi High School i kåkstaden Kayamandi med mensskydd, behöver vi få ihop pengar för att hjälpa 360 flickor. Med insamlade medel för 201 flickor är vi alltså mer än halvvägs, vilket känns underbart!

Vi pratade med studierektor Victoria Hani igår och delade med oss av den glada nyheten. Hon berättade att hon har ett litet lager av inköpta engångsbindor som hon fått pengar till genom en engångsdonation. Dessa pappersbindor används i "katastroflägen" men hon har snart inga bindor kvar att hjälpa flickorna med. Hon säger att vårt projekt är svaret på de böner hon bett, och att det är människor som alla oss som donerar pengar till PADS-projektet som får världen att snurra. Hon var mycket noga med att be oss framföra detta tacksamma budskap till bloggens läsare. Uppdraget härmed utfört.

Vi behöver nu få in fler donationer till hjälp för ytterligare 159 flickor för att nå målet i Etapp 2! Förutom det svenska bankkontot har vi nu även ett konto i sydafrikansk bank reserverat för projektet. Så fort vi fått in tillräckligt med pengar på dessa konton är det dags för utdelning till de behövande flickorna på high school nummer två, Kayamandi High. Här är kontoinformation:



Konto i Sverige
PADS-projektets eget konto på ICA-Banken, kontonummer 9272 2682192 (kontoinnehavare Samira Wingårdh-Waenerlund). Bankgiro 5299-9869 är kopplat till samma konto och då är det OCR 927226821928 som gäller.

Konto i Sydafrika
FNB Bank, Somerset Mall, branch code 200912. The PADS Project’s check account number is 62160044732 (account holder Samira M Wingardh Waenerlund).

Vill ni hjälpa oss att hjälpa flickorna, antingen genom direkta bidrag eller genom att sprida information om projektet på olika sätt, blir vi och flickorna oändligt tacksamma! 
Tillsammans gör vi STOR skillnad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar