onsdag, januari 13, 2016

Bästa och billigaste flyget hittills!


Nu har vi bokat flyg till Stockholm i slutet av april och ner igen till Kapstaden i början av oktober. Och den här gången blev det bättre och billigare än någonsin tidigare! Så här gick vi tillväga:

1. Numera bokar vi alltid tur och retur härifrån Kapstaden, vilket blir billigare än tur och retur från Stockholm.
2. Vi börjar med en sökning på www.flygresor.se för att få en känsla för vilka bolag och dagar som har bäst pris.
3. Efter den initiala sökningen använder vi oss av flygresor.se's "Priskalender", där vi kan se de allra lägsta priserna för dagarna runt omkring de dagar vi sökt på.
4. När vi hittat några riktigt bra och billiga flyg går vi in på respektive flygbolags egen sajt och jämför med vad de själva erbjuder. Den här gången blev priset faktiskt lite billigare om vi bokade direkt med flygbolaget.

Så vi bokade våra biljetter med Qatar Airways med bara ett byte (i Doha). Total restid: fantastiska 16h50 respektive 16h40! Väntetiden i Doha är endast 1tim10min till Stockholm respektive 1tim54min när vi flyger tillbaka till Kapstaden. Och priset!! Totalt R17454, dvs SEK 8 810, alltså 4 405 kr per person - wow! Det är ungefär hälften av vad vi betalade när vi började flyga hit år 2005!

Tillägg i sista stund: vännerna Håkan och Örjan har ett hett tips till er alla!! Qatar har just nu, och endast fram till den 17 januari, en fantastisk kampanj med jättebilliga flygbiljetter till många spännande resmål! Håkan och Örjan har precis bokat flygbiljetter från Stockholm till Kapstaden t o r för ofattbara 3600 kr per person!! Skynda att fynda!! HÄR är länken till kampanjen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar