måndag, januari 18, 2016

The Table @ De MeyeHej ni matälskare

Vi var och besökte restaurang The Table på vingården De Meye för några dagar sedan och den restaurangen kan vi varmt rekommendera.

Vi satt och tittade på Tripadvisor häromveckan. Vad gäller restauranger i Western Cape fick Table de Meye i Stellenbosch arean de bästa lovorden.
Vi bokade direkt bord men det var 3 veckors väntetid, men det var det värt.

Så jag och Lisa och Marita och Peter besökte restaurangen. Först spelade vi dock en runda golf på Stellenbosch för att få upp aptiten.
Restaurangen ägs av det unga paret Jessica ( kökschef ) och Luke. De hade tidigare ett cafe i Stellenbosch men för tre år sedan startade de restaurangen på vingården De Meye.
De har öppet fredag, lördag och söndag enbart för lunch. De har då en tre rätters fixed meny till ett pris av 275 R.
Då vi kom dit blåste det mycket varför vi valde att sitta i deras matsal. De fixade det lätt med att flytta lite bord och dylikt. Inga problem med andra ord.
Idag var det först en utmärkt kall gazpacho soppa som var fint smaksatt. Tomaterna var givetvis från det egna landet. Till det De Meyes Chardonnay unwooded. Sedan biffstek, mörare än mörat, tillsammans med rödvinssås och morots- och bönsallad samt friterade squashblommor. Till det drack vi deras utmärkta shiraz. Mycket smakrikt vill jag lova! Till dessert; nektarinparfait med jordgubbssorbet och mandelkaka.  Vilken måltid!
Allt är väldigt avspänt och det känns mer som du är i ett hem än på restaurang. Det berodde bland annat på att maten lades upp på uppläggningsfat och sedan tog du själv hur mycket / lite du önskar. Det gillar i alla fall jag.
Vi köpte sedan av deras viner som vi druckit till maten samt även deras rose.
Vi kan varmt rekommendera detta rara par och deras härliga fräscha mat samt hemlika sätt att hantera sina " gäster ".
Ni kör från Stellenbosch och mot Paarl. Mittemot Kanonkop Estate kör ni in på Mildersvlei Rd och efter ca 3 - 4 km är ni där.
Ring o boka i god tid på 072 6960530.

Många hälsningar Thomas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar