fredag, juli 15, 2016

Birgitta i juryn för SA Olive Awards!

Birgitta och Arend hemma på Portion36 i Stellenbosch
SA Olive är populärbeteckningen på South African Olive Industry Association. Vår gode vän Birgitta Silén-Hofmeyr är sedan tidigare medlem av den panel som, inklusive omfattande laboratorietester, klassificerar och certifierar sydafrikanska olivoljor inom ramen för SA Olive CTC Scheme (Commitment To Compliance). Ni har säkert sett den gröna, ovala "sticker" (se här bredvid till vänster) som testade oljor har på sina flaskor. HÄR kan ni läsa mer om det.

När vi träffade Birgitta idag här i Stockholm berättade hon att hon nu blivit utsedd att sitta med i juryn för SA Olive Competition, som vid det årliga eventet SA Olive Awards korar de bästa olivoljorna i Sydafrika efter en veckas hårt bedömningsarbete i augusti. Oljorna delas också in i olika klasser där de får guld, silver och bronsstatus.

Det här är förstås ett väldigt prestigefyllt uppdrag, och vi vill verkligen gratulera Birgitta!!

Ni känner kanske till att Birgitta och hennes sydafrikanske man Arend själva har fina olivodlingar på gården Portion36 i Stellenbosch, och producerar olivolja i världsklass. Vän av ordning undrar då förstås hur Birgittas nya hedersuppdrag är förenligt med deras egen verksamhet, och hur Birgitta kommer att bedöma sin egen olivolja. Svaret är helt enkelt att Portion36 inte ställer upp i SA Olive Awards med sina produkter, så Birgitta kommer att kunna vara helt neutral och opartisk.

HÄR kan ni läsa mer om den årliga SA Olive Competition. Vill ni veta mer om Portion36 och Birgitta och Arends underbara olivoljor klickar ni HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar