torsdag, juli 28, 2016

Se upp! Fler bedrägeriförsök via mail!


Det senaste är ett mail som ser ut att komma från ICA Hemma. Så här står det i mailet:

"Hej,

Du har identifierats som en viktig person att delta på denna online-undersökning som utfärdas av ICA Hemma. Syftet med denna feedback är att vinna andras perspektiv om hur vi uppfyller våra onlinetjänsters standarder. Vi söker din feedback om din onlineupplevelse på vår hemsida.

Vi uppskattar ditt deltagande i denna viktiga undersökning och som tack kommer vår ekonomiavdelning att sätta in 950 kr på ditt konto!

Nedan finns en länk till online-undersökningen. Dina svar kommer att hållas helt konfidentiellt och ditt namn kommer inte att bifogas i några resultat. Undersökningen är användarvänlig och du bör kunna slutföra den inom 3-5 minuter.

Undersökningens nummer: 771142-kmnz
Undersökningens belöning: 950 SEK

Vi uppskattar din villighet att delta och värdesätter din feedback.
Vår förhoppning är att denna process kommer att hjälpa oss att möta och förfina dina förväntningar och förbättra våra tjänster.

* För att starta undersökningen, klicka här!
Tack för er medverkan."

Även om svenskan inte är helt perfekt är den bra nog för att kunna lura många. Även avsändaradresser är ovanligt trovärdig - surveys76836@domain-ica.com

Som vanligt är rådet att ALDRIG klicka på länkar eller filer i mail som man inte är absolut säker på kommer från en trovärdig källa. I det här fallet kontaktade vi ICAs kundtjänst via mail, och fick följande svar:

"Detta är ett bluffmejl och inte ett mejl eller undersökning som ICA Hemma står bakom. ICA centralt står aldrig bakom denna typ av erbjudande, som kan se ut på olika sätt och förekomma antingen som personligt ställt mejl eller i olika sociala medier - även om ICA nämns i sammanhanget. Om ICA har en tävling annonseras detta i något av våra reklamblad, i tidningen Buffé eller så går det att läsa mer om tävlingen på ica.se."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar