måndag, juni 19, 2017

Boktips för hängmattan

Hejåhå, nu är det en hel vecka sedan vi skrev ett inlägg på bloggen! Oroliga bloggläsare har hört av sig och undrar om allt är bra med oss eftersom vi är så tysta. Det säger ju lite om hur trogna våra läsare är och det gläder oss. Allt är bara prima med oss båda men vi har varit på resande fot och haft ett hektiskt nöjesschema på sistone. Det är en klen ursäkt så vi lovar att bättra oss framöver.

Här kommer ett hett boktips för hängmattan i sommar. Deon Meyer är en av våra sydafrikanska favoritförfattare och handlingen i hans rafflande deckare är dessutom oftast förlagd till Kapstaden med omgivningar där vi bor en stor del av året, så miljöerna känner man ofta igen. Flera av hans böcker har översatts till svenska och finns även utgivna i pocket-format.

Igår fick vi i present pocketversionen av hans senaste bok i svensk översättning. "Kobra" utspelar sig även den inne i Kapstaden och det är som vanligt den outtröttlige kommissarien Bennie Griessel som är huvudperson. Den här gången förstår han inte varför den engelska underrättelsetjänsten plötsligt börjar lägga sig i hans arbete, och hur utredningen av en kidnappning på en vingård och en ficktjuvs förehavanden i Waterfront hänger ihop. Spänningen stiger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar