måndag, september 02, 2019

Mer fakta om Watercircles förlängda reseförsäkring!

Idag har det framkommit ett faktum som kan vara negativt för Watercircles Caravan Försäkrings förlängda reseförsäkring. De första 90 dagarna ingår, som ni tidigare läst, i hemförsäkringens reseskydd. Är man borta längre än så måste man alltså betala en förlängning av reseskyddet. När vi blev kunder hos Watercircles/Caravan fick vi uppgift om att denna förlängning skulle kosta cirka 38 kronor per person och dag. Det stämmer bra - under förutsättning att man inte fyllt 65 år, vilket jag, Samira, inte gjort ännu. Björn däremot har passerat den gränsen och då höjs priset rejält till ungefär 48 kronor per dag.

Detta har vi jämfört med vad vårt förra bolag, Dina Försäkringar, tar ut per dag, vilket ligger strax under 30 kronor. Dina Försäkringar har ingen brytpunkt vid 65 års ålder utan höjer beloppet lite för varje år istället. Så beroende på hur gammal man är och hur många dagar man behöver förlänga reseskyddet får man helt enkelt räkna ut med vilket bolag man kommer billigast undan.

För vår del är det fortfarande Watercircles/Caravan som går segrande ur den striden, främst p g a att vi kommer att åka till Sverige över jul och nyår denna säsong och att en av oss fortfarande är under 65 år. Men om man är äldre än 65 och vistas i Sydafrika avsevärt längre i sträck än de 90 dagarna behöver man nog göra en kalkyl för att se vilket bolag som blir billigast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar