onsdag, oktober 21, 2020

Vilka länders medborgare släpps in i SA?

(Sydafrikabloggens plattform blogger.com har nyligen lanserat en ny plattform med massvis med ändringar. I nuläget fungerar inte bildpubliceringsfunktionen så vi kan för närvarande inte publicera några bilder till blogginläggen. Grrrrrr!)

Vännerna Rolf och Jessica har, som ni nog vet vid det här laget, varit kvar i Sydafrika under hela den sydafrikanska vintern. Här är senaste nytt från Rolf beträffande vilka länders medborgare som får resa in i Sydafrika i nuläget. Stort tack, Rolf!

Nu är det sommar här och våren har också varit fin, även om det bitvis varit kallt. Men det är som Emil, ett av barnbarnen, sa när vi pratade om vädret: ”Kallar du 17 grader kallt, här är det 5 grader och kallt”.

Här i ZA råder en intensiv och delvis frustrerad debatt mellan företrädare för turistindustrin ivrigt påhejade av många ekonomer å ena sidan och hälsovårdande myndigheter å andra sidan. Frågan gäller hur mycket man skall öppna landet för att få hit turister och hur öppet det skall vara här. Nuvarande beslut i den första frågan framgår nedan och landet är öppet nu. Naturligtvis gäller som alltid att hålla avstånd, och de andra reglerna som också gäller i Sverige. Här med tillägget att man skall bära ansiktsmask på alla offentliga platser. Man kommer inte in i affärer, restauranger och alla andra inrättningar utan ansiktsmask och att man tvättar händerna med desinfektionsmedel. På de flesta ställen mäter man också temperaturen. Väl inne kan man ta av masken (restauranger och golfklubbar) lite beroende på var man är.

Smittspridningen i ZA är låg jämfört med många andra länder, 20 nya fall senaste sjudagarsperioden per
100 000 invånare. Sverige har 57, UK 173, Holland 307, Tyskland 52 och Turkiet 15.

I måndags spelade vi (Jessica, Olav och Rolf) golf på Kuilsrivier. Fin bana i gott skick. Vi har naturligtvis också spelat Strand som också är mycket fin.

Det finns ett antal länder vars medborgare inte får besöka Sydafrika pga hög nivå av covid-19 i landet.
Ser man till de länder vi brukar flyga ifrån och vars medborgare får komma hit är det:

Turkiet
Etiopen
Arabemiraten
Schweiz
Qatar

Har tittat igenom landande flygplan flera gånger och kan se att det kommit plan från London, Amsterdam
och Paris. Det jag fått fram är att man får komma in som svensk medborgare om man har ett läkarunderskrivet intyg, daterat som tidigast 72 timmar före avresan från Sverige, att man inte bär på Covid-19. Viktigt är dock att kontrollera när man avser att resa hit.

Information om vilka länder som får besöka Sydafrika

TURISTSIDA

https://www.traveloffpath.com/south-africa-officially-reopening-borders-for-tourism-october-1/

Sydafrikanska regeringens sida med information rörande Covid - 19

https://www.gov.za/covid-19/resources/regulations-and-guidelines-coronavirus-covid-19?gclid=CjwKCAjw5Kv7BRBSEiwAXGDElWozc9kvkVv2LVQL0PIgrRyOdQUvuSZqwIy9a2n5s73WUBx3EBtgzxoCcK8QAvD_BwE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar