onsdag, mars 03, 2021

Tackhälsning från Inger och Stefan L och Imibalabarnen

Här kommer en strålande glad och tacksam hälsning från driftiga Inger och Stefan L som har fina nyheter att berätta för alla som varit generösa och skänkt donationer för att hjälpa "våra" 100 Imibalabarn med det dom behöver för sin skolgång.  

Hej 🇸🇪Kolonin, Rotary kamrater, generösa födelsedagsfirare och 

Bästa Imibala Barn-supporters i 🇸🇪/🇿🇦. 

Vi vill berätta att era generösa bidrag har kommit fram och att vi planerar för överlämning i sedvanlig ordning på Imibala med efterföljande lunch under trädens grönska på Fiore restaurangen på Audas Street, 200m fr Imibala. Dag och tid meddelas senare. Vi vill förmedla till Er ett stort varmt tack å allas vägnar från alla våra 100 Imibala Barn, deras familjer, Imibala, från Tor och Ulf och Inger och Stefan. På sistone har vi haft flera upprop för vår barngrupp för att skapa resurser och med Imibalas hjälp utrusta våra SG100 barn med sammanlagt R120 000 till kläder, ryggsäck och många andra förnödenheter som de behöver för ett nytt skolår. 


Henrik W startade trenden inför sitt 60 års firande den 9/11-20 genom att be hugade gratulanter att stödja våra Imibalabarn. Tor och Ulf följde upp detta med ett upprop för att väcka intresse att indirekt gratta dem på deras respektive 80-årsdagar den 26/1 och 2/2 genom att stödja våra Imibalabarn. Detta hörsammades av många generösa gratulanter som presenterat dessa ungdomar med rejäla bidrag till Imibalabarnen. Den 31/1 gjorde Samira ett upprop på Sydafrikabloggen och självklart har vi höjt rösten några gånger på golfdagarna för att minna om våra barns fortsatta behov i en tuff värld. Till detta har generösa storstora och stora bidrag möjliggjort årets mål. Varje år behöver vi samla in R120 000. 2021 är nu klart -Tack !!!!! I veckan som gick besökte vi även i år några av våra givmilda sponsorer, bl a vingårdarna Simonsig, Post House, Spier, Muratie, Kanonkopf, Nethlingshof och Dornier. Med dessa skatter och överblivna vinster från förr kommer vi att efter bästa förmåga arrangera vinauktion och vinlotteri - sannolikt digitalt!! Detta år är inget sig likt, ingen Imibala Golf Cup och oj, så få svenskar vi är på plats här nere i Sydafrika. Vi är i nuläget ca 30 glada och nöjda kamrater. Vi vet att några till är på väg hit. Vi har det bra, vi spelar golf tisdagar och fredagar under Rolfs ledning, vi njuter av sol och värme. Vi använder våra munskydd, vi följer alla restriktioner och försöker hjälpa där vi kan. Vi känner oss trygga. Coronaläget är fortsatt minskande i Kapregionen. Vi har förstås besökt Imibala och träffat Tracey (Donor Relations mgr) som tar över efter Mariette och Theo, som är ny och mycket engagerad Imibalachef. 600 barn besöker Imibala varje vecka för att bl a gå på konstskola, drama, dans samt för extra matte och IT-lära. Tidigare konstgalleri byggs om och blir balettskola. Imibalas nya fina bibliotek och legorum är poppis. Arbetsstyrkan har förnyats och föryngrats. Idag är de 16 anställda, flertalet i åldrarna 20 - 25 år. Så kul att se att det fungerar så bra. Den 15/2 öppnade skolorna igen och barnen börjar åter komma till Imibala för att få sin utrustning. Än en gång, varmt, stort och kärt tack för Era generösa bidrag till våra 100 Imibalabarn. Väl mött till 2022 Imibala Golf Cup!! Inger och Stefan 

Tack !!!!! 🇸🇪/🇿🇦 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar