torsdag, mars 17, 2022

Ånglokståg till Elgin Railway Market

Arrangören Lena längst till vänster bredvid Samira.   Foto: Lars-Göran Itskowitz

 Nu har vi äntligen gjort det - åkt med "The red devil" till Elgin Railway Market. 

Vilken underbar tågresa det blev härom dagen, med ett tuffande och tutande ånglok i täten! 

Entusiastiska tågfantasten Lena G hade bokat nästan en hel vagn åt oss 39 förväntansfulla svenska tågresenärer, och hon hade också arrangerat att tåget skulle stanna - bara för oss - på stationen Van Der Stel i Somerset West. Vilken service! 

Övriga resenärer gick ombord på tåget inne i Kapstaden men för oss blev det ju väldigt bekvämt att kunna kliva på lite senare på hemmaplan.

Under cirka en och en halv timmes tågfärd i varje riktning kunde vi njuta av häftig utsikt och spännande landskap. Klättringen som tåget gör uppför Sir Lowry's Pass är på ett av de brantaste järnvägsspåren i Sydafrika och utsikten är helt fantastisk. Väl uppe på toppen av passet snirklar sig färden vidare genom fruktodlingar och den fina naturen bort till marknaden i Elgin. Själva marknaden är kanske inte så unik utan erbjuder ungefär detsamma som många andra marknader, men under varma dagar som denna är det skönt att marknaden är inomhus. Och det var ett trevligt band som spelade svängig musik medan vi förtärde god lunchmat och minglade runt i alla små butiker och marknadsstånd.

Björn och gode vännen Tom njuter av en öl på återfärden

Stort tack till Lena för ett jättefint arrangemang! 

Blir ni sugna på att själva göra den här resan kan ni läsa mer och göra bokning på deras webb HÄR.


Fr v: Babs, Eric och Annmarie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar