torsdag, september 08, 2022

Nu har vi röstat och ätit fint i Kapstaden

Birgitta och Björn njuter av god dryck och trevliga amuse-bouche på Pier Restaurant

Härom dagen tog vi oss in till Kapstaden för att förtidsrösta från det svensk-norska konsulatet i närheten av Waterfront.

Väl på plats träffade vi konsul Geir Tellefsen och hans norsk-svenska personal som hade dukat upp med svenskt fika som en extra bonus för de röstande.

Vi skulle sedan varit sju personer som fortsatte på fine dining-lunch på Pier Restaurant (senaste nytillskottet i La Colombes restauranggrupp) men efter några sena avhopp blev vi en liten elit kvar bestående av oss två plus vännen Birgitta C bosatt i Hout Bay som gick vidare till Pier. 

Det blev en fin upplevelse av många vackra rätter, men om vi ska vara lite kritiska hade vi nog hoppats på ännu mer fylliga aromer och häftiga smakupplevelser. Det var helt enkelt mer för ögat än för gommen. 

På en restaurang av denna kvalité och prisklass, och med tanke på deras utmärkta systerkrogar, så tycker vi att vi har fog för riktigt höga förväntningar på smakerna. 

Vi förväntade oss även lite mer nyskapande och överraskningar. Det var verkligen många år sedan det ringlade sig kolsyrerök på våra tallrikar för första gången. 

Läget och utsikten är dock riktigt fint. Restaurangen ligger en trappa upp nere vid vattnet i Victoria & Alfred Waterfront med stora glaspartier ut mot vattnet och mycket att titta på.

Summa summarum: vi hade en angenäm lunch i härlig miljö med bra service men "value for money" var inte tillräckligt för att vi ska återvända i brådrasket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar