tisdag, september 27, 2022

The Basin's best burger & beer

 

Härmed vill vi utse Triggerfish Brewing (klicka HÄR) till bästa öl och hamburgerkrog i Helderberg Basin - ja, kanske i hela Winelands! Missa inte att göra en ölprovning ute i trädgården här. Deras öl är legendarisk och anses vara i särklass av finsmakare. Och passa på vid lunchtid så kan ni avnjuta deras suveräna hemgjorda hamburgare också (helst den utmärkta cheeseburgervarianten!) med stekt och färsk lök, tomater, inlagd gurka, grillat hamburgerbröd och fina pommes.

Björns ölfavvis är Ocean Potion, en fyllig lager med bra beska. Samira har fallit pladask för deras Roman Red som är en mörkt bärnstensfärgad öl med lite mer sötma än en vanlig lager - perfekt julöl, kom vi just på!

Och Molly är mer än välkommen både inomhus och i trädgården. Hundskålen med vatten är alltid på plats. Lokalen inomhus är inget speciellt så det är ute som gäller. 

I trädgården får man sällskap av en hemmagjord rutchkana, en gammal traktor - och ett riktigt flygplan!! Inte en turist så långt ögat når, bara lokalbefolkningen hittar hit. Ägarinnan promenerar gärna runt bland borden och småpratar med gästerna.

Man svänger in till området mitt emot infarten till Strand Golf Club (samma avtagsväg som in till Busamed sjukhus) och håller sedan till vänster i rondellen för att så småningom komma fram till Triggerfishs oansenliga lokaler och lilla trädgård.

När ni ändå är inne på området så passa på att göra en vinprovning hos grannen Flagstone Wines (klicka HÄR). De har mycket bra och prisvärda viner, både vardagsbilliga och finare. Deras Cape blend är vår favorit. Och tro det eller ej - blonda Ilse som jobbar i vinprovningen pratar svenska efter att ha bott några år i Sverige!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar