lördag, november 05, 2022

Mollys mirakel

Ja, det blev två små mirakel av Mollys stora, fina mage - en pojke och en flicka. 

Men det höll på att sluta riktigt illa. Den första valpen fastnade i födelsekanalen och vi fick fara i ilfart till Tygerberg Animal Hospital där valparna förlöstes med akut kejsarsnitt. 

Både Molly och valparna återhämtar sig nu fint, och valparna växer i snabb takt. Molly är tålmodig och låter dem dia med sina ivriga, hårdhänta nosar och sina små tassar med vassa klor. 

Flickvalpen är störst

Än så länge är valparna både blinda och döva så tillvaron består endast av en ändlös räcka av äta, sova, kissa, bajsa, äta, sova, kissa, bajsa...😅. Men så småningom ser vi fram emot att lära känna dem lite närmare. Redan nu kan man urskilja lite olika karaktärsdrag; flickvalpen är faktiskt större än sin bror och en otålig och kaxig liten krabat. Pojkvalpen är pigg, livlig och nyfiken men mer försiktig än sin syster. 

Än så länge har vi valt att kalla pojken för Cosmo och flickan för Nova som en liten kärleksfull hälsning till Mollys första kärlek hemma i Sverige och till hennes svenska tvillingsyster. Båda är mycket saknade, både av Molly och av oss, så det känns kul att de fått var sin namne här i Sydafrika. Men det är givetvis upp till de nya ägarna att så småningom ge valparna deras riktiga namn. 

En av valparna kommer att gå till Joanie, vår gode vän som är uppfödare av Shetland sheepdog här i Kapstaden. Den andra valpen kommer vi att mycket noga välja ut den perfekta köparen för; ett kärleksfullt hem med mycket tid för den nya lilla familjemedlemmen. Har vi tur kan vi hitta en köpare här i närheten så vi kan fortsätta träffas med hundarna.

Men än så länge låter vi tiden stå stilla och njuter av varje underbar dag med de nya små familjemedlemmarna här hemma.

2 kommentarer: