onsdag, juni 14, 2023

Regnet det bara öser ner...

 

Nu är det verkligen vinter här i Kapstadens vindistrikt! Hittills har vädret varit omväxlande, ungefär som höst eller vår i Sverige; en regnig och mulen dag med temperatur kring 14-15 grader följs av en solig varm dag med temperatur kring 20 grader då man kan gå i shorts och kortärmat - utomhus! Inomhus är det svårt att få upp värmen utan att använda sig av någon värmekälla såsom luftkonditionering, värmeelement eller värmefläkt. Vi älskar också våra värmefiltar som ligger under underlakanen och gör sängarna härligt varma inför läggdags.

Men de senaste dagarna har regnet vräkt ner i stora mängder med endast kortare uppehåll. Det har resulterat i rejäla översvämningar och stora trafikproblem. Vi har inte märkt så mycket av detta här i Helderberg Village tack och lov, men vi lider med många andra som drabbas desto värre.

Här nedan kan ni se en film från Stellenbosch på vad regnet ställt till med. Och på vissa platser är det till och med så illa att människor blivit hemlösa, skolor och arbetsplatser fått stänga ned och bussar och taxi inte kan ta sig fram på de översvämmade vägarna. 

På youtube läggs det förstås upp filmer från drabbade områden. HÄR kan ni se en film från Paarl som drabbats hårt av regnet.

Och HÄR på News24 kan ni läsa mer, och även se ytterligare en film från det gångna dygnets översvämningar. Dessvärre förutspås regnet fortsätta under den kommande veckan. Brandmän och annan räddningspersonal sliter redan hårt och de som drabbas värst är förstås de människor som har allra minst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar