torsdag, augusti 10, 2023

Utflyktsmålet Camphill Village

 

I slutet av förra "sydafrikasäsongen" fick vi detta intressanta utflyktstips från bloggläsarna Lena och Claes M. Stort tack för det! Vi har väntat med publicering tills nu eftersom vi kände att de flesta svenskar inte skulle hinna utnyttja tipset förrän nästa säsong. Nu är det inte så läng tid kvar, och många börjar planera sin årliga vistelse på södra halvklotet, så nu känner vi att tiden är lagom att tipsa om detta. Håll till godo!

Camphill Village är en farm ca fyra mil norr om Kapstaden som drivs av en ideell förening sedan 1964 (finns över hundra liknande över hela världen). Farmen har plats för ca etthundra utvecklingsstörda personer från 18 år och uppåt. Allt erbjuds, boende, arbete på farmen med eget mejeri, boskapsskötsel, m.m.
De gör ett fantastiskt jobb för människor som skulle vara chanslösa i det öppna samhället i Sydafrika.
Vi besökte deras marknad, Farmers Day, som hålls varje första söndag i månaden. Där säljs allt från gårdens produktion, yoghurt, smör och alla andra mejeriprodukter, tomater och alla andra grönsaker och frukter. Bröd från eget bageri. Allt till låga priser.
Åk dit och få en rundtur på gården! De har lunchmat och bar på marknaden. 
Härlig stämning och roligt att hjälpa till en aning!

HÄR hittar ni deras webbsida där ni kan läsa mer, se många fina bilder och hitta vägbeskrivning och kontaktdata!
Och HÄR kan ni se en kort film om verksamheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar