fredag, augusti 05, 2011

Tips om reseförsäkring!

Vi har nu sett över vår kostnad för förlängd reseförsäkring för vår vistelse i Sydafrika. Ni som läst bloggen länge har sett oss rapportera om detta varje år, då vi gör bolagsjämförelse i samband med årsförfallodagen av vår hemförsäkring. Reseskyddet i hemförsäkringen täcker ju bara resa i 45 dagar. Resten får man teckna i en förlängningsförsäkring som oftast blir betydligt dyrare än hela hemförsäkringen för oss som är bortresta ungefär ett halvår. Kostnaden ökar också dramatiskt med stigande ålder.

MEN - i år har vi upptäckt någonting mycket intressant! Bolaget Europeiska, som är specialiserat på reseföräkring, erbjuder en specialförsäkring för resedagarna utöver de första 45, där de inte tar någon hänsyn till den försäkrades ålder! Här kommer ett intressant exempel:

Samiras mamma Marianne är, som ni kanske läst tidigare här på bloggen, just fyllda 90 år. Hon har långhyrt en lägenhet på Kanarieöarna från 5e november till 23e april. Hon behöver alltså en tilläggsförsäkring fr o m 20 december t o m 23 april. För henne kostar detta endast 3 400 kr via Europeiska (reseförsäkring Smart Plus med 1000 kr självrisk) trots att hon är 90 år gammal! Och då ingår verkligen allt, även ambulansflyg hem om så behövs. Skulle hon istället varit samma tid i Sydafrika, d v s knappt ett halvår precis som oss SA-svalor, skulle hennes kostnad blivit 3 970 kr! KLICKA HÄR för att göra din egen kalkyl och jämföra!

Vi har också kikat på några konkurrenter till Europeiska (Gouda och Global) men dessa blev dyrare.

Det här är en viktig nyupptäckt, för då spelar det ingen roll vilket hemförsäkringsbolag man är kund hos, eftersom man inte nyttjar deras förlängda reseförsäkring. För vår egen del kommer vi dock att även i år ta vår förlängda försäkring via vårt hemförsäkringsbolag Länsförsäkringar Stockholm, eftersom vår totalsumma där för två personer blir ca 6000 kr. Vi har också jämfört med TryggHansa, If, ICA-banken, Folksam och Moderna, men inte kommit längre ner i pris. Men jag vet att Länsförsäkringar är betydligt dyrare i andra länsbolag och även ökar dramatiskt med stigande ålder.

Lösningen med Europeiska lär därför vara extra intressant för er som är äldre.

1 kommentar:

  1. Hej! Vill återkomma till vårt alternativ. Med American Express Platinum-kort har man 120 dagars heltäckande reseförsäkring. Vi har idag komp-
    letterat denna med Europeiska smart för 52 dagar extra och detta kostar då för 2 2890:-. Vi tycker detta är ett jättebra alternativ. Med Amex-kortet får man poäng vid varje köp och kan sedan använda poängen för att tex resa till Sydafrika.
    Bästa hälsningar Eva & Göran

    SvaraRadera