tisdag, augusti 30, 2011

Sydafrikanska "Blade runner" äntligen i VM-debut!

Just nu pågår friidrotts-VM i den sydkoreanska staden Daegu. För oss är det en höjdpunkt eftersom vi båda är sportintresserade i allmänhet och friidrottsintresserade i synnerhet. En resa som blivit ett minne för livet för oss var när vi förverkligade en dröm och reste till sommarolympiaden i Peking 2008. Kvällarna där tillbringades på friidrottsarenan Fågelboet där vi bland annat såg Usain Bolt ta alla sina guldmedaljer och sätta det ena världsrekordet efter det andra.

Igår satt vi i tv-soffan och hejade på sydafrikanen Oscar Pistorius i semifinalen på 400 m i Daegu. Denna målmedvetna och mycket sympatiska underbensamputerade löpare har vunnit allt som går att vinna på Paralympics och under många år kämpat för att få delta på "riktiga" friidrottstävlingar för icke handikappade. Efter många överklaganden har drömmen äntligen blivit sann. Oscar lyckades kvala in till den ena semifinalen på 400 m igår där han sedan kom sist men inte allför långt ifrån resten av startfältet.

Missade du Oscars 400 meters lopp får du en ny chans på torsdag då han är tänkt att springa förstasträckan i Sydafrikas stafettlag.

KLICKA HÄR för att läsa mer om Oscar på hans hemsida.
Och HÄR kan du se en fransk film på youtube om Oscars fina försöksheat på VM som tog honom till seminfinalen. Filmen avslutas med en intervju. Stäng av ljudet om franska inte är din bästa gren :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar