onsdag, augusti 03, 2011

Sydafrikansk keramikutställning i Stockholm just nu!

 På Hallwylska Museet i Stockholm (Hamngatan 4) pågår just nu en unik utställning av samtida sydafrikansk keramik från den internationellt kända keramikverkstaden Ardmore i Sydafrika! Är du i Stockholm i augusti får du inte missa utställningen som pågår fram till den 4 september.

Följande info har vi hämtat från museets hemsida:

"Upptäck den färgsprakande keramiken från den prisbelönta keramikverkstaden Ardmore i Sydafrika. Keramiken har aldrig tidigare har visats i Skandinavien. Under sommaren ställs ett urval keramiska verk från Ardmores senaste samling, Travellers of Africa, ut i Hallwylska palatsets paradvåning. Med sin speciella stil inspirerad av dramatiska landskap och djurliv har keramiken väckt stor uppmärksamhet även utanför Sydafrikas gränser. Ardmores konsthantverk hittas idag på gallerier i New York, Kapstaden och Johannesburg, på auktion på Christies och Bonhams i London, på konstmuseer och i många privata samlares hem över hela världen.
Den sydafrikanska keramiken visas inom ramen för ARS 11 som har tema Afrika som kulturellt begrepp. ARS, som betyder konst på latin, är den största återkommande konsthändelsen i Norden och arrangeras var femte år av Kiasma, museet för nutidskonst i Finland. 2011 firar ARS 50 år och utvidgas till nio städer i Finland och till Hallwyska museet i Stockholm.

Den 9 juni arrangerades en framgånsrik välgörenhetsauktion med de utställda verken i samarbete med Bukowskis. Intäkterna gick oavkortat till Ardmore Excellence Fund och deras arbete mot HIV och AIDS. Ardmore Excellence Fund bidrar genom forskning, information och stöd till drabbade att öka medvetenheten kring HIV och AIDS."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar