onsdag, augusti 27, 2014

Ny reseinformation till Sydafrika

Som vi skrev om härom dagen har det genomförts stora förändringar beträffande inresa, visum och immigration till Sydafrika sedan i maj månad. Ännu fler ändringar är på gång, och våra vänner Håkan och Örjan har tipsat oss om en som gäller er som reser till Sydafrika med barn från och med den 1 oktober i år.
Så här skriver svenska ambassaden i Pretoria:

" Om barn reser i annat sällskap än båda föräldrarna måste det finnas ett vidimerat/styrkt intyg (på engelska) från den ena eller båda föräldrarna att de givit sitt/sina tillstånd till att barnet får resa i sällskap med berörd person.

From den 1 oktober 2014 gäller att alla barn (under 18 år) måste ha, förutom gilitig passhandling med gilitg visering/tillstånd, ett fullständigt födelsebevis när de reser in/ut ur Sydafrika. För barn som är svenska medborgare gäller att med sig ett utdrag från folkbokföringen (på engelska) stämplat och underskrivet av Skatteverket som visar vem som är barnets föräldrar. För barn som har sydafrikanskt medborgarskap måste barnet ha sitt sk unabridged birth certificate med sig när han/hon reser ut/in ur Sydafrika."


Läs mer HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar