tisdag, augusti 19, 2014

Härliga Fredagsgolfsdagar på Gotland!


Varje år har vi som spelar Fredagsgolf på Strand Golf Course en återträff någonstans i Sverige, och för några dagar sedan samlades drygt 60 Sydafrikasvenskar för golftävling och festligheter på Gotland. Marita och Peter S, som är bosatta på Gotland under det svenska sommarhalvåret, stod för värdskapet och hade förberett ett väldigt trevligt och välplanerat arrangemang för både golftävling och middag med dans på kvällen.
Golftävlingen hölls på När Golfklubb, en av de bästa banorna på Gotland, som dagarna till ära gjorts extra fin av skickliga green keeper Göran. På torsdagen erbjöds möjlighet till inspelningsrunda, vilket många hade tackat ja till. Det blev en glad men blöt tillställning där vissa fick spela alla 18 hål i hällregn. Andra väntade tills det värsta var över och nöjde sig med 9 hål istället. Men en spelare hade en riktig kanondag på banan trots regnet och det var allas vår Ingemar K som lyckades med bragden att göra hole-in-one på 15e hålet. Fantastiskt!
Tävlingsdagen, självklart en fredag, bjöd på desto finare väder, och det blev en underbar runda och många fina resultat. Allra bäst spelade Fredagsgolfens arrangör Hasse L som vann på fantastiska 41 poäng, följd av värden Peter S på 39 poäng och på tredje plats Berth S. Två spelare som också hade en mycket bra dag var Lisa H som slog Längsta Drive bland damerna och Lars L som tog hem både Längsta Drive på herrsidan och Närmast Flagg. Bästa lag blev Stefan L, Gette P, Lena G och Staffan O. Efter golfen bjöds på goda smörgåsar och det blev trevligt mingel i solskenet.
Därefter var det dags att skynda iväg för att göra oss festfina till kvällens partaj. Nyduschade och uppklädda träffades vi på golfklubben Gumbaldes festvåning där det blev prisutdelning och champagnemingel. Klubbens restauratör hade gjort iordning en härlig trerätters middag med citrusmarinerad lax följd av helgrillat lamm och saffranspannkaka med salmbärsglass – en riktigt traditionell Gotlandsmiddag. Det blev en uppsluppen och glad tillställning där allsång och spontana tal, tokiga golfhistorier och vacker solosång förgyllde middagen.

Sedan var det dags att göra av med några av alla goda kalorier vi stoppat i oss. Dansgolvet fylldes snabbt och inte förrän klockan var nästan två på morgonen tystnade musiken och de sista entusiasterna dansade bort till sina rum och husbilar. Åke H blev kvällens okrönte danskung som hela kvällen syntes flitigt på dansgolvet med olika damer vid sin sida.

När vi sovit ruset av oss på lördagsmorgonen blev det lite rundturer i omgivningarna, med besök hos några hantverkare och beskådande av diverse sevärdheter. Till lunch samlades vi sedan hemma hos Marita och Peter som bjöd på jättegoda smörgåstårtor och fräscha sallader i sitt fina hus och vackra trädgård. Dagen var solig och varm så vi kunde sitta ute och njuta i solskenet. Nöjda, mätta, glada och belåtna tog vi sedan farväl av värdparet och av varandra. En del skulle bege sig till fastlandet för hemfärd, men många hade valt att stanna kvar för att ta chansen att uppleva mer av den vackra ön.

Vi och alla övriga gäster skickar ett stort tack till Marita och Peter för ett mycket bra och lyckat arrangemang och trevliga, goda och roliga dagar tillsammans!! Vi ses i vårt paradis på södra halvklotet om några månader.
HÄR finns massor med bilder från våra dagar! Klicka sedan på ordet "Bildspel", eller på första bilden för att se dem en och en i egen takt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar