måndag, december 29, 2008

Tips: Varning, var försiktig med vikten!

Nej, detta är inget bantningsinlägg med tanke på julbordets alla frestelser.Utan istället en varning till alla som inom den närmaste tiden reser med flyg från Kapstaden. Enligt uppgift från flygpersonal på flygplatsen har samtliga flygbolag mer eller mindre infört "nolltolerans" med avseende på övervikt (..på bagaget alltså!). Man har till och med gått så långt att man kräver att få väga handbagage. Kostnaden för varje kilo övervikt kan variera mellan flygbolag men generellt rör det sig om lite drygt R300 per kilo.

Själva fick Gustaf och Andrea erfara detta då dom checkade in, med sammanlagt 7 kilos övervikt, hos KLM igår kväll. Vi har nu på morgonen varit i kontakt med BA-personal som bekräftar att samtliga bolag numera hårdcheckar övervikt.

2 kommentarer:

  1. Reglerna för KLM (och säkert de flesta bolag) är 20 kg för incheckat och 12kg för handbaggage - och de väger allt handbaggage.
    Vi löste vårt problem genom att lämna en del packning i väskbutiken medans vi checkade in baggaget och gick därefter tillbaka och hämtade de "extra kilona" som togs med i handbaggaget efter att det hade vägts.

    Priset för övervikt var 30 eur/kg (!).

    SvaraRadera
  2. tack för tipset!! åker om en månad..

    SvaraRadera