söndag, maj 31, 2009

Begagnade glasögon sökes!

För två månader sedan skrev vi och berättade om Bärbels initiativ att samla in begagnade glasögon för att sedan dela ut dessa till behövande i
kåkstaden Khayelitsha utanför Kapstaden.

Kampanjen fortsätter och det finns många olika sätt man kan använda för att samla in begagnade glasögon. Enklast är väl att leta i sina egna gömmor och byrålådor. En annan variant är att ta med en papplåda, med texten ”Glasögoninsamling till behövande i Sydafrikas kåkstäder”, exempelvis till jobbet. Med lite fantasi kan man säkert också hitta på många andra sätt att stödja Bärbels insamling. Huvudsaken är ju att det blir många glasögon att dela ut.

Hur gör man sen?
Jo, man tar med de insamlade glasögonen till Sydafrika nästa gång man reser dit. Kontaktar sedan Bärbel i Sverige på telefon 031-916612 eller i Sydafrika på telefon 021-8537645 eller tar helt sonika med glasögonen till "Boulen" som vi under säsong spelar varje onsdag kl 11.00 på vingården Vergenoegd. Bärbel kommer sedan överlämna de insamlade glasögon till svenska Ingrid Le Roux, som är läkare i kåkstaden Khayelitsha, som i sin tur kommer att dela ut dom till dom många behövande.

4 kommentarer:

 1. Vi har en god vän som är optiker och som har en hel del glasögon över och som han gärna skickar med oss till Sydafrika.Kanske det finns fler med liknande kontakter så vi kan ordna med ett stort antal glasögon till behövande nere hos oss kring Somerset West.

  SvaraRadera
 2. Var i Sverige kan vi lämna in glasögon. Vi bor i Falun.

  Hälsningar

  Stig Olsson
  stig.gms@telia.com

  SvaraRadera
 3. Finns intresse? Jag undrar oxå, var jag kan lämna in begagnade glasögon i Göteborg!Tacksam för svar!

  SvaraRadera
 4. Under den svenska vintern finns vi alla på plats här nere i Sydafrika, och då finns ingen som samlar in glasögon hemma i Sverige. Det är också väldigt svårt att få plats med en många insamlade glasögon i våra privata resväskor, så det bästa är om de som samlar in glasögonen själva kan transportera dem till Sydafrika. Sedan kan man ringa Bärbel här nere i Kapstaden (se telefonnumret i inlägget ovan) som ser till att de distribueras i kåkstaden.
  Hälsningar,
  Samira & Björn

  SvaraRadera