söndag, juli 05, 2009

Fortsatt medaljregn över Hartenbergs vin

Vi och många andra sydafrikasvenskar med oss är mycket förtjusta i vinerna från den lilla genuina vingården Hartenberg i Stellenbosch vindistrikt, på bara ca en halvtimmes bilavstånd från där vi bor. Denna vingård är mest känd för sina fantastiska röda viner av både Shiraz, Merlot och Cabernet Sauvignon, och har vunnit en lång rad prestigefyllda utmärkelser både i Sydafrika och internationellt.

Nyligen fick vi ett glädjande mail från gårdens marknadschef Huibre Hoff. Hon berättade att Hartenberg Stork Shiraz 2006, som kommer att släppas till försäljning i september, vunnit en fin guldmedalj. I tävlingen ”The 2009 Syrah du Monde”, som går av stapeln i Rhône-dalen varje år, vann vinet en av de åtråvärda 35 guldmedaljerna. Hela 327 Shiraz-viner från hela världen tävlade om utmärkelserna.

Hartenbergs The Stork Shiraz framställs på noga utvalda druvor odlade på speciell mörkt röd, lerrik jord. Druvorna mognar ca en månad senare än gårdens övriga Shirazdruvor, vilket ger dem en rik arom av körsbär, mörkt fruktkött och violer.

Du kan läsa mer om Hartenberg i vår bok ”Stjärnkrogar och favoritrestauranger i Sydafrika” på sid 124. Planerar du att resa runt bland vingårdarna i Kapstadens vackra vindistrikt, kan vi varmt rekommendera en lätt al fresco lunch under vinrankorna på terrassen på denna vänliga, personliga vingård med helt sagolika viner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar